BU ŞOFÖRLERİ EĞİTİMDEN GEÇİRİN
Geçtiğimiz Perşembe günü, Akçaabat- Trabzon arasında Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsü ile yolculuk yaptık. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi bir kez daha gözlemledik ki belediyenin şoförleri araçları tabiri caizse hunharca kullanıyor. Kendimiz buna bir kez dahi şahitlik ettik.

Araç durup tam da ineceğimiz sırada otobüsün şoförü kapıyı üzerimize kapattı. Kapının arasından zor kurtulduk! Eğer şoför tespit edilmek istenirse aracın plakasını da kim isterse ona veririz. Bu şoförleri Allah rızası için bir eğitimden geçirin. Tekrarlıyoruz; Allah rızası için!

ÇOK DA BİR ŞEY DEĞİŞMEZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bugün saat 10.00’da şehir içinde gidilecek dolmuş yenilenmesi ile ilgili alınan kararları açıklayacak. Yılan hikayesine dönen süreçte modernizasyon diye çıkılan yolda büyük olasılıkla 12+1 sistemi açıklanacak. Bu sistemle eskiye nazaran çok da fazla bir şey değişeceğine inanmıyoruz. Ama şunu görüyoruz ki eğer bu sistem açıklanırsa birkaç şoför esnafı istedi diye koca şehrin nüfusu hiçe sayılacak.

“ÜCRETİ ALALIM” DEMEZ Mİ!
Önceki akşam yolumuz Hacıkasım mevkiine düştü. Bir çocuk mağazasından alışveriş yapan yakınımızı beklerken fotoğraftaki binanın önüne otomobilimizle yaklaşarak bir yer bulamadığımızdan kaldırımın kenarında bekleyelim dedik. Bir de ne görelim hemen binanın kenarındaki otoparkın görevlisi gelip “Burası otopark.” diye çıkıştı. “Beş dakikaya kalmaz çıkacağız.” dedik, arkadaş gitti.

İşimizi hallettik, gaza basıp tam da oradan ayrılacaktık ki arkadaş yeniden geldi ve “Altı dakikadır buradasınız, otopark ücretini alalım.” dedi. Allah aşkına koca binanın önü dubalarla kesilmiş, üç-beş dakika kaldırımın yanına yaklaşınca otopark ücreti mi olur? Bu otoparkçıları gözetleyen kimse yok mudur? Kaldı ki bizden ücret isteyen arkadaşın görevli olduğu otopark da binanın önünde değil altında. Bu neyin ücreti anlam veremedik!

BİZDEN TAM DESTEK
Dün, 61 Saat yazdı: “Son dönemlerde maalesef bir domain alıp hiçbir yatırım yapmadan internet sitesi açarak kendine gazeteci süsü vermek çok kolay. Özellikle bazı emekli tayfasında bu salgın gibi yayılıyor. Bazılarını ayırıyoruz gerçekten habercilik için koşturanlar var ama bazıları da sadece yemekli davetlere gelerek Trabzon basınına yakışmayacak saçma sapan sorularla meslektaşlarımızı da bulundukları ortamda rencide ediyorlar. Artık bu yemekçi tayfa, gazetecilikle alakası olmayan emekli furyası bu tür toplantılara ‘sırf fazla katılım olsun’ diye çağrılırsa bu işi gerçekten icra edenler tarafından o toplantı protesto edilebilir.” Bu görüşe biz de tam destek veriyoruz.

MESAJ GİBİ ZİYARETLER
Sosyal medyada gezinirken gördük. Eski Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli yönetimi dönemindeki bazı arkadaşları ile mevcut il ve Ortahisar ilçe yönetimini ziyaret etmiş. Demeli ve arkadaşlarının sahada kendilerini yeniden göstermesi bizce “Biz buradayız.” mesajı vermiştir. Kongre süreci yaklaşıyor, MHP’de dengeler her an değişebilecek gibi. Biz de merakla bekliyoruz kongre sürecini. Dediğimiz gibi Demeli ve beraberindekilerin ziyaretleri bir mesaj gibi.

Editör: Haber Merkezi