TRABZON’DA BURUK GEÇTİ
Dün tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları gerçekleştirildi. Ancak Trabzon’da gerçekleştirilen kutlamalar buruk geçti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan aracın devrilmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla Trabzon’da daha önceden planlanan eğlence programları iptal edildi.

ARTVİN’DE RENKLİ KUTLAMA
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Artvin’de coşkuyla kutlandı. Atapark önünde toplanan gruplar, Cumhuriyet Caddesi’nden flama ve hazırladıkları dövizlerle Halitpaşa Meydanı’na yürüdü. Halitpaşa Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe DİSK, KESK, CHP, ÖDP, Birleşik Haziran Hareketi, Halk Evleri ve 78’liler Derneği, TMMOB, HAYDİKO, Türk Tabipler Birliği destek verdi. Miting alanında konuşan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, “Bugün bizim şölenimizdir. Belediye seçimlerden sonra bahara ulaşmamızdır, işçi bayramımızdır. Sermayeye kapitalizme baş kaldırışımızdır” dedi. Konuşmanın ardından program yerel sanatçıların sahne aldığı konserlerle sona erdi.

GÜMÜŞHANE’DE 41 YIL SONRA…
Gümüşhane’de 41 yıl sonra ilk kez 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı düzenlenen programla kutlandı. Önceki yıllarda sendikaların basın açıklamalarıyla kutlanan 1 Mayıs, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla Fatih Parkı'nda kutlandı. Kutlama programı nedeniyle parkın etrafı bariyerlerle çevrilip, geniş güvenlik önlemleri alınırken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı CHP İl Başkanı Bedri Ağaç gerçekleştirdi. Konuşmasında 1 Mayıs'ı anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla kutladıklarını kaydeden Ağaç, Emek ve Dayanışma Günü’nün 1978’den beri ilk kez Gümüşhane’de kutlandığını hatırlattı.

GİRESUN’DA COŞKU VARDI
Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Giresun’da da coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Debboy Mevkiinden Osman Ağa Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Katılımcıların sıkı güvenlik kontrolünden geçirilerek meydana alındı. Davul, zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı KESK Giresun Şubesi Dönem Sözcüsü Ergün Önal’ın yaptığı konuşma ile sona erdi. Önal, yaptığı konuşmada, “İnsani yaşam koşulları ve çalışma koşulları ortadan kaldırılmış, bu ülkede çalışan işçi öldürülüyor, eğitimciler öldürülüyor, sağlıkçılar öldürülüyor, kadınlar öldürülüyor, Rabia Naz’larımız öldürülüyor, çocuklar tacize, tecavüze uğruyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi