İTİBAR ETMEYİN!
Akçaabat -Trabzon-Sögütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Akçaabat minibüslerinde yapılacak dönüşümle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sevim, “Oluşturulmak istenen yalan yanlış altı doldurulmamış söylemlere itibar etmeyiniz. Bu tür yalanlarla bize iftira atanlar hakkında gerekli yasal yollara başvurmuş bulunmaktayız” dedi.

Türkiye’de dönüşüm yapan illerin alt yapısını incelediklerini ve gruplar halinde bu illere gittiklerini aktaran Sevim, “Amacımız taşımacılık sistemimizde değişikliğe giderek vatandaşlarımızın ve şoför esnafımızın memnun olacağı kayıp kaçağın önleneceği, hangi aracı kimin sürdüğünün belli olacağı bütün her şeyin kayıt altında olduğu akıllı durakların kurulacağı Trabzon ve Karadeniz’e rol model olacak bir çalışmayı, hukukçulardan ve üniversitelerden destek alarak dönüşüm proje taleplerimizi teknik altyapısını hazırlayarak Büyükşehir Belediyemize ilettik” diye konuştu.

UÇUŞLAR YENİDEN
Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de durdurulan iç hat seferleri dün yeniden başladı. Seferlerin durdurulmasının yarattığı boşluktan yararlanılarak pisti yenilenen Trabzon havalimanına dün ilk uçak indi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan SunExpress’in TC-SEY kuyruk ve SXS1AX uçuş numaralı Boeing 737- 8CH tipi uçağı saat 12.00’de Trabzon havalimanına iniş gerçekleştirdi.

Trabzon Havalimanı İtfaiye ekipleri tarafından su püskürtülerek karşılanan uçak aprona alındı ve burada yolcuların tahliyesi sağlandı. Uçak 45 dakika sonra tekrar İzmir’e gitmek üzere Trabzon Havalimanı’ndan havalandı.

UÇAK OTOBÜSTEN UCUZ
Korona virüs salgını nedeniyle ara verilen uçak seferleri yeniden başlayınca en çok merak edilen konulardan biri de bilet fiyatlarının ne olacağı oldu. Türk Hava Yolları’nın Trabzon’dan İstanbul’a uçak bilet fiyatlarının bazı otobüs firmalarından daha ucuz olduğu görüldü. THY’nin ikinci firması Anadolu Jet ile bugün Trabzon’dan İstanbul’a saat 14.05’de yapacağı seferin bilet fiyatı internet sitesinde 270 TL olarak görülüyor.

Trabzon’dan İstanbul’a sefer gerçekleştirecek olan Pegasus firmasının da uçak bilet fiyatlarının otobüslere kıyasla daha ekonomik olduğu görülüyor. Pegasus’un bugün saat 18.50’de düzenleyeceği seferin bilet fiyatı da 274 lira olarak görülüyor. Ancak bu bilet fiyatlarının ilerleyen zamanlarda yine aynı seyirde devam edip etmeyeceği de bilinmiyor. Uçak bilet fiyatlarının otobüs firmalarına büyük darbe vuracağı kaydediliyor.

Otobüs firmalarının fiyatlarına bakıldığında Trabzon ile İstanbul arasında 16 saat sürecek bir yolculuk için 250 ile 300 TL arasında bir meblağ talep ediliyor. Ancak aynı mesafeyi 1 saat 45 dakikada uçakla gidecek olan vatandaşın da yine aynı oranda bir para verecek olması nedeniyle uçak biletlerine talebin artması bekleniyor.

AVRASYA’YA TEŞEKKÜR
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi, Avrasya Üniversitesi’ne ve Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’a teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “Kovid 19 pandemi ile mücadele döneminde hastanemizde hizmet veren yoğun bakımlarımızın düzenlenmesi ve yenilenmesine vermiş oldukları katkı ve hizmetlerden, tüm sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza yapmış oldukları yardımlardan ve desteklerinden dolayı; hastanemiz yönetimi olarak Avrasya Üniversitesi’ne ve Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’a teşekkür ederiz” denildi.

LGS İÇİN ÖNEMLİ KARAR
Milli Eğitim Bakanlığı, LGS'de iki yeni önlemin daha alındığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “20 Haziran 2020 tarihinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavda öğrencilerin sağlığının korunması için iki yeni önlem daha alındı. Önceki yıllarda sınavdan 1 saat sonra öğrenciler tarafından alınan soru kitapçıkları, bu yıl bir karmaşaya neden olarak sosyal mesafenin ihlal edilmesi olasılığının ortadan kaldırılması için öğrencilere 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren geri verilecek. Ayrıca soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını dağıtan sınav görevlileri cerrahi eldiven kullanacak” denildi.

Editör: Haber Merkezi