MECLİS TOPLANDI
Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi pandemi sonrası ilk kez olağan şekilde toplandı. Toplantı, encümen seçimi, imar komisyonu üye secimi, Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimi, Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonu üye seçimi, Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu üye seçimi müzakereleri ile başladı.

Toplantı daha sonra 2019 yılına ait faaliyet raporunun okunması ve 2019 yılı idare kesin hesabı ve Taşınır Kesin hesabının müzakeresi ile devam etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Önemli bir sürecin akabinde bu toplantıları tedbirli olarak da olsa yapabilmek güzel. Türkiye de olağanüstü tedbirler uygulandı. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Tedavi gören hastalara şifa diliyorum” dedi.

Başkan genç şunları söyledi: “Covid-19 çalışmalarına bir önceki toplantıda değinmiştik. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, tüm daire amirleri ve çalışanları, tüm parti temsilcileri yoğun bir mücadele verdik. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu iş bitmedi. Bu iş gevşemeye gelmiyor. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız, maske, mesafe ve hijyen kurallarına icabet etmeliyiz. Bu da bir vatanseverliktir. Sosyal mesafe kuralına bu meclisimizde de riayet ediyoruz” dedi.

PROJELERİ ANLATTI
Projelerle ilgili konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şu ifadeleri kullandı: “Kadın konuk evi projesi çalışmalarınız tamamlandı. Belediye olarak binasını kiraladık. İç donanım devam ediyor. Ağustos ayında hizmete açacağız. Tünel akvaryum beton kısmı bitti. Akvaryum kısmına geldi. Kredimiz çıktı, ihale aşamasında, o finansmanını yapacağız. Küçük Dostlar Kliniği şehrimize kazandırıldı. Sokak hayvanlarımıza özel bir hizmettir. Sahipli hayvanlara hizmet vermiyoruz. Veterinerlerle rekabete girecek değiliz.

Pazarkapı alanında bulunan tarihi binanın restorasyonu tamamlandı. Hizmeti konusunda karar verilmedi. Valiliğimize de teşekkür ediyoruz. Belediye binamızın batısındaki çalışmaya devam ediyoruz. 2’Nolu Beşirli Mahallesi'nde yapılacak parkın ihalesi ayın 3 ünde yapılacak. Çukurçayır’da Ekoparkın daha küçüğü yapılacak. İhalesine yakında çıkacağız. Fen İşlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Beton çalışmamız devam ediyor. Asfalt konusunda Büyükşehir Belediyesi ile koordineli gideceğiz. TİSKİ’nin su çalışmasını bekliyoruz.

O projeyle koordineli gideceğiz. Evde bakım da pandemi sonrası çalışmalar başladı. 313 kişiye 180 aile olarak hizmet veriyoruz. Boztepe seyir terası projesi çizildi. Yakında ihaleye çıkacağız. Projemizi tabiat varlıkları kuruluna ve kültür varlıkları gönderdik. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Ağustos gibi bitip Eylül gibi ihaleye çıkacağını düşünüyoruz.”

TEPKİ ÇEKEN GÜNCELLEME
Dünyaca ünlü Mavi Yıldız Çiçekleriyle ünlü Kadıralak yaylasında yapılan restorasyon çalışması tepki çekti. Trabzon’un en gözde turizm merkezlerinden olan ve mavi yıldız çiçeğiyle dünyada tanınan Tonya’nın Kadıralak Yaylası’nda ilginç bir detay göze çarpıyor. Kadıralak’ın sembolü haline gelen eski ahşap cami, restorasyon adı altında yerine betonarme olarak yenisi yapıldı. Bu eski görüntüyü geri getirmek yerine daha da çirkinleştirdi.

SİYAH MASKELER KORUMUYOR
Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskesiz sokağa çıkma yasaklarının uygulanırken siyah maske kullanımıyla ilgili de uzmanların uyarıları sürüyor. Uzmanlar siyah maske yerine klasik cerrahi maskelerin kullanılması gerektiğini belirtiyor. Dermatoloji Uzmanı Doktor Hamza Aktaş, pandemi sürecinde maske kullanımının önemli olduğunu, yaz mevsiminde maske kullanımının zorlaştığına dikkat çekti. Siyah renkli maskelerin kullanılmasının sıcak havalarda kullanımının zorluğundan söz eden Aktaş, bu maskeleri kullananlara uyarılarda bulundu.

Aktaş, “Siyah renkli kumaşlar güneş ışığını çok fazla emerler ve gereğinden fazla ısıyı kendi bünyelerinde toplarlar bu da maske altındaki derinin daha fazla ısınmasına ve tahriş olmasına yol açabilir. Maskenin üretildiği kumaşta burada çok önemli üretilen kumaş çok sağlıklı bir kumaş değilse tabi o artan ısı terlemeyle beraber o kumaşın cilde temasıyla birlikte birçok reaksiyon ortaya çıkabilir. Kontakt dermatit egzama dediğimiz reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Önceden var olan bir egzama alevlenebilir ya da tetiklenebilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi