TURHAN OTOBÜSE BİNDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Trabzon ziyaretinde Engelsiz Çalıştayı kapsamında aralarında engelli vatandaşların da bulunduğu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsle EYOF Parkı’na gitti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğluve ilgililer de eşlik etti.

ÜSTGEÇİTLERE ASANSÖR İSTEDİ
Türkiye Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi Trabzon Harekete Geçme Çalıştayı, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın katılımıyla yapıldı. Programın protokol konuşmalarında ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konuştu.

Zorluoğlu, “Kat etmemiz gereken büyük mesafeler olduğunu düşünüyorum. Çok önemli bir mesele. Türkiye’de mantalite değişikliğini mutlaka beraberinde gerçekleştirmemiz gereken meseledir. Buradan söz veriyorum Trabzon’da önümüzdeki yıllarda daha fazla engelli insanımızı sokaklarda caddelerde göreceğiz. Bütün şehrimizi bu gözle inceleyeceğiz. Hemen düzelteceklerimizi düzenleyeceğiz. Yaya kaldırımı, yollar, otobüs durakları, meydanlar bizim çalışma alanlarımız olacak. Bizim üst geçitlerimiz var. Eski sahil yolunun üzerinde ağırlıklı olarak. Bu üst geçitlerimizin hiç birinde asansör yok. Ulaştırma Bakanlığı’nın birkaç örnek projeyle, Trabzon’da üst geçitlerin asansörle donatılmasını, sonradan bakımını onarımını Büyükşehre devretmesi. Bu konuda sizin desteğinizi istirham ediyoruz” dedi.

BÜYÜK SÜRPRİZ
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın sonunda ise Bakan Cahit Turhan büyük bir sürprizle karşılaştı. Turhan’ın ilkokul öğretmenlerinden sürpriz geldi. Bakan Turhan’ın ilkokulda öğretmenliğini yapan Kadriye Kıyak ve Nurhan Deniz Demirci sahneye davet edildi.

Kendisine bir hayli sürpriz olan bu anlarda Bakan Turhan, öğretmenlerini ellerine öperek karşıladı. Burada yapılan konuşmalarda öğretmenleri Bakan Turhan’ın ilkokulda bile bu şekilde yüksek bir mevkiye geleceğini belli ettiğini söyledi. Bakan Turhan’da, “Hocalarımız beni ilk okulda büyük fedakarlıklarla eğittiler. O zaman ben çocuk aklıyla mühendis, memur olacağım derdim” dedi. Öğretmenleri ardından ise Bakan Turhan’a, kendisinin de yer aldığı bir ilkokul defterini büyüterek hediye etti.

KILIÇDAROĞLU BÖLGEDE
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 10.30’da Rize'de Fındıklı Belediyesi'ni ziyaret edecek. Türkiye gündemine ‘isim tartışmasıyla’ oturan Belediye’nin Başkanı CHP’li Ercüment Şahin Çevratoğlu, Kılıçdaroğlu’nun geleceğini ve belediyeyi ziyaret edeceğini duyurdu. İsim tartışması şöyle gelişmişti: Rize'nin Fındıklı ilçesinde ‘Millet Bahçesi’ olan parkın ismi belediye tarafından '100'üncü Yıl Atatürk Parkı' olarak değiştirilerek tabela asıldı. Belediye meclisinin aldığı kararı, 'kamu yararı' olmadığı gerekçesiyle onaylamayan kaymakamlık, parkın isminin ivedilikle eski haline döndürülmesini istediğini belirtti.

Fındıklı ilçesinin CHP'li belediyesi, 19 Mart 2019'da açılan Millet Bahçesi Parkı'nın adını 100'üncü Yıl Atatürk Parkı, aynı yerdeki yapının Millet Kıraathanesi olan adını ise ‘Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ olarak değiştirilmesi yönündeki 08.07.2019 tarihli ve 81 sayılı kararı, meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Kararın onay için gönderildiği Fındıklı Kaymakamlığı ise 'kamu yararı' olmadığı gerekçesiyle belediye meclis kararını onaylamadı. Belediye meclis kararı geri iade edildi.

YATIRIM ADASI BULUŞMASI
Arsin Belediye Başkanı M. Sait Gürsoy ve beraberindeki heyet, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve proje koordinasyon ofisi ekibiyle bir araya geldi. Toplantıda Arsin ilçesi sınırları içinde deniz dolgusu üzerinde yapımı planlanan Yatırım Adası Projesi’nin son durumuyla ilgili Gürsoy’a bilgi verildi, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Gürsoy, Yatırım Adası’nın Trabzon’u ileriye taşıyacak çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na ve emeği geçenlere teşekkür etti, belediye olarak ellerinden gelen desteği her zaman vereceklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi