SOYLU’DAN OF’A MÜJDE
Trabzon'un Of ilçesinin Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, dün gece 4 saat süren yoğun yağış neticesinde ilçenin Yazlık, Soğukpınar, Yeni, Dumlusu ve Çamlıtepe Mahallelerinde hem heyelan hem de su baskınları meydana geldiğini anımsattı. Yaklaşık 2,5-3 milyon liralık hasar oluştuğunu belirten Sarıalioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştüklerini dile getirerek "Bakanımız aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Gereken ne ise yapılacağını söyledi. Vatandaşlarımızın afet neticesinde oluşan zarar ziyanı ne ise karşılanacak” dedi.

AYDIN’A ORDU’DAN ŞOK
İYİ Parti Ordu İl Yönetimi, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın imzasıyla gönderilen ve il başkanlarına istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı verilen genelgeye rest çekti. İYİ Parti Ordu İl yönetim Kurulu, Aydın’ın imzasıyla gönderilen ve il başkanlarına istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı verilen genelgeyi değerlendirmek üzere önceki gün toplandı. Toplantıda ‘Türkiye’nin gündemi çok farklı konularda seyrederken, bölgede fındık üreticisinin sorunları dururken ve yerel seçim hazırlıklarına başlanırken böyle bir istifanın parti içinde küskünlere sebep olacağı ve parti çalışmalarını olumsuz etkileyeceği’ şeklinde görüşler öne çıktı. İl yönetimi, toplantı sonunda istifa etmeme kararı aldı.

CORA ÇALIŞMALARI BAŞLATTI
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, vatandaş ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Dernekpazarı’nda da esnaf ile buluşan Cora, hem onların sorunlarını dinledi hem de ilçede devam eden yatırımları inceledi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Cora, “Seçimden sonra ikinci defa geldiğimiz ilçemizde teşkilatımız ile ülke gündemini ve devam eden yatırımları değerlendirdik. Yapımı süren Gençlik Merkezi inşaatında incelemeler yaptık. Vatandaşlarımız İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının ve lojmanların bitirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Kurum binalarının lojmanlarla birlikte yapılması memurların ilçede kalmasına imkan hazırlamaktadır. Bu durum da özellikle esnaflarımızın işlerinin artmasını, ilçemizin kazanmasını sağlamaktadır. Dernekpazarı en fazla oy aldığımız ilçelerden birisidir. Derneklilere özel olarak teşekkür ediyoruz. Halkımıza minnettarız. Ama hedefimiz bitmedi. Daha çok hizmet yapacağız, daha çok oy isteyeceğiz. Burası bakanlar şehri. Yakışanı yapmak lazım. Şimdiden seçim çalışmalarını başlatıyoruz. Seçimden seçime değil her an milletimizle beraber olacağız”

ŞAHİN ORTAHİSAR’A GÖZ KIRPIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Örgütü’nde yerel seçimler için partinin önde gelen isimleri hummalı bir çalışma başlattı. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkez ilçe Ortahisar Belediyesi’ne güçlü adaylarla yola çıkmak için CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve ekibi ince eleyip sık dokuyor. Uzun, partinin duayen isimleri ile bir araya gelerek potansiyel belediye başkan adaylarını masaya yatırıyor. Ortahisar için Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Turgay Şahin’in ismi iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı. Şahin’in Trabzon’un sorunlarına hakim olması, geçmiş yıllarda uzun dönem Köye Hizmetlerinde müdürlük yapması Şahin’i Ortahisar Belediyesi’ne adaylık noktasında bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca Şahin’in Ortahisar’da sevilmesi ve sayılması da onu daha da güçlü kılıyor.

Editör: Haber Merkezi