MARAŞ ÇALIŞMASI RESMÎ AĞIZDAN…
Ortahisar Belediyesinin ekim ayı meclis toplantıları dün yeni binasında başladı. Toplantı öncesinde CHP, MHP ve İYİ Partiden bazı meclis üyeleri söz alarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sorularını yöneltti. Hepsinden de önce Başkan Genç son projeler ve bir aylık faaliyetlerle ilgili sunum yaptı. Bunlardan en dikkat çekeni ise çöp konteynerlerinin yer altına alınmasıyla ilgili gelişmeydi.

Maraş Caddesi’ne şimdilik kurulamadığından bahsedilince İYİ Parti Meclis Üyesi Derviş Köz, nedenini sordu. Genç buna gerekçe olarak Kahramanmaraş Caddesi’nde kısa süre içinde yapılacak düzenlemeyi işaret etti. Yapılacak kazı çalışması nedeniyle işlemin o zamana bırakıldığını kaydetti. Böylece Sonnokta’nın 6 Eylül’de yazdığı, Trabzon’un güzide caddesinin tek araç geçişli hâle dönüştürüleceği projesi resmî bir ağızdan da açıklandı.

YENİ BİNAYA İLK ELEŞTİRİLER
CHP’li Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu yeni Ortahisar Belediyesi binasının büyük yapıldığını iddia etti ve daha küçük yapılması gerektiğini savundu. Zorlu’nun bu çıkışı da hayli ilginçti! Binaya yönelik daha esaslı eleştiri yine Zorlu ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu tarafından yapılan şehrin akciğerleri olarak da nitelendirilen Zağnos Vadisi’nin önünü kapatır şekilde yapılmasıydı.

Başkan Ahmet Metin Genç bir zaruret söz konusu olduğunu ve binayla ilgili ya “yatay ve geniş” ya da “dikey ve dar” bir model uygulanacağını söyleyerek “Biz yatay ve genişi tercih ettik. Siluete zarar verilmesinin önüne geçmek istedik.” dedi.

NE KALEPARK’MIŞ!
Trabzon’un hiçbir zaman gündeminin konusu olamamasına rağmen sürekli ısıtılıp ısıtılıp karşımıza çıkarılan bir konu var. Ganita’nın hemen üzerindeki Kalepark’ın halka açılması mevzusu… Dün bu konu da Belediye Meclisine getirildi. Geçtiğimiz dönem de getirilmişti. Bu kez CHP Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu tarafından seslendirildi.

“Ne zaman halka açılacak?” denildi. Merak ediyoruz, bu ısrarın nedeni nedir? Trabzon’un bütün sorunları bitti ve tek sorun burası mı kaldı? Ganita ve çevresinin içindeki berbat durum düzeltilmeden, oradaki köhnelik seslendirilmeden açılacak her Kalepark konusu samimiyetsizdir. Ne amaçlanıyor? Orası askeriyeden alınıp Ganita’nın çirkin vaziyetine mi büründürülsün? Yahut birilerine peşkeş çekilip falanca restorana, filanca işletmeye rant mı sağlansın? Bu gündem sunîdir, söz konusu bile edilmemeli ve ilginçtir ki CHP de bu sunî gündeme alet oluyor.

MHP’Lİ ÜYEDEN “ÖZÜRLÜ” KONUŞMA
Mecliste söz alan isimlerden biri de MHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Kınalı idi. Kınalı engelliler için bir talepte bulundu ama öyle bir tanım kullandı ki engelli bireyleri gerçekten rahatsız edecek cinsten… Kınalı konuşmasının başından sonuna kadar engelli bireylerden “özürlü” diye söz etti. Bize de bu “özürlü” konuşmayı kaydetmek düştü. Kelimeleri seçerken özen göstermeliyiz.

ÇEVRE YOLUNA HAYAL YAKIŞTIRMASI
İYİ Parti Meclis Üyesi Burhan Bekâr, Trabzon’un en önemli ve en çok ihtiyacı olduğu projeyi “hayal” olarak nitelendirmesi ise şaşkınlıkla karşılandı. Bekâr, bir yolla ilgili sorunu dile getirmeye çalışırken “Güney çevre yolunu yapalım gibi bir hayalin peşinde değilim.” ifadesini kullanması ilginç bulundu.

Sayın Bekâr, güney çevre yolu Trabzon’un en önemli ve hak ettiği hâlde yıllardır alamadığı en önemli projesidir. Bunu siz de biliyorsunuz ancak hem bunu bilip hem güney çevre yolunu hayal kelimesiyle aynı cümlede kullanmanız bile yadırganır.

Editör: Haber Merkezi