HSK'DAN YENİ KARARNAME
Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin mazeret kararnamesiyle, 256 adli yargı hâkim ve savcısı ile 51 idari yargı hâkim ve savcısının görev yeri değişti. HSK 1. Dairesi, mazeret kararnamesine yönelik çalışmalarını tamamladı.

Buna göre adli yargıda 256, idari yargıda 51 hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. Adalet Bakan Yardımcılığına getirilen Uğurhan Kuş'tan boşalan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına, Bursa Başsavcı Vekili Gökhan Şen görevlendirildi.

Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veysel Kaçmaz ise Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. Boş bulunan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı İdris Kizir getirildi.

Konya Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Mustafa Nafiz Acar ise Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı oldu. Mazeret kararnamesinin ağırlıklı olarak hakim ve savcıların mazeret taleplerine ve boş bulunan yerlere göre hazırlandığı öğrenildi.

HSK tarafından açıklanan İdari Yargı kararnamesine göre, Diyarbakır İdare Mahkemesi üyesi Mesut Karadağoğlu, Trabzon İdare Mahkemesi üyeliğine, Trabzon İdare Mahkemesi Üyesi Pınar Aslan İzmir İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.

Adli Yargı Kararnamesine göre Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Usta Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Adalet Müfettişi Özcan Çakıroğlu Trabzon Bölge Adliye Mah. Üyeliğine, Adalet Müfettişi Mustafa Yıldız Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına ve Trabzon Hâkimi Sultan Güleryüz Eskişehir Hâkimliğine atandı.

TTK ŞART DEĞİL
26 Ekim’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi 15 Ağustos’ta kutlamadığı fetih törenini gerçekleştirmesiyle birlikte başlayan tartışmalara “Türk Tarih Kurumunun kararı bekleniyor” şeklindeki boyut, yazarımız ve KTÜ Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Yılmaz tarafından değerlendirildi.

Yılmaz “Basına yansıdığı üzere olaya yeni boyut getirilerek Türk Tarih Kurumu’nun fetih hakkındaki kararının beklenildiği ifade edildi. Öncelikle belirtmek gerekir ki TTK’nin aslî görev ve yetkileri arasında şehirlerin ve ilçelerin fetih veya kurtuluş günlerine karar vermek yoktur. Bu günlerin tayini valilik veya belediye meclislerince alınır.

Ancak yerel idare kurumları bu tür tarihî bilgi gerektiren konularda uzman görüşünü almak için devlet birimlerine başvurabilir. Bu nedenle de TTK, Türkiye’deki en üst ilgili makam görüldüğü için bilgi noktasında kendisine danışılmaktadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi istese Trabzon’daki üniversitelerde bulunan tarihçilerden de görüş alıp fetih gününü onaylayabilir.” dedi.

YAVUZ SELİM ELEŞTİRİSİ
Millet bahçesi olarak ilân edilen Eski Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim Stadyumu’nun yerine yeniden stat yapılması vatandaşın rahatsızlığına neden oldu. Madem yapılacaktı neden yıkıldı şeklindeki haklı soruya neden olan bu gelişmeyle birlikte dün gazetemize mesaj ulaştıran bir vatandaş “Cumhurbaşkanı orayı millet bahçesi olarak yapılmasını istemişken şimdi bu stat mevzusu nereden çıktı? Biz vatandaş olarak orayı gezip dinlenebileceğimiz ağaçlarla kaplı yeşil alan görmek istiyoruz.” yorumunu yaptı.

BORSAYI ZİYARET ETTİ
Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü (SGK) Erdem Akbay, 2019 yılı Rehberlik ve Bilgilendirme programı kapsamında Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüş alışverişinde bulundu. Sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri ile sosyal yardım alıp çalışabilecek kişilerin istihdama yönlendirilmeleri konularında bilgilendirmelerde bulunan İl Müdürü Akbay ayrıca kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurguladı. TTB Başkanı Ergan da Akbay’ın ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirterek, kayıt dışı istihdamla mücadelede yapılacak her türlü çalışmaya borsa olarak katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi