YAPIN ARTIK ŞU ÜSTGEÇİTLERİ
Gün geçmesin ki şehrin bir yanından trafik kazası haberi almayalım. Bir bakıyorsunuz Akçaabat’tan bir bakıyorsunuz Yalıncak’tan geliyor acı haberler. Bu kazaların çoğunun sebebi ise ortak. Yollarda yeterli sayıda ne alt geçit var ne de üst geçit. Hal böyle olunca da kazalara davetiye çıkıyor. Çözelim şu sıkıntıyı, kurtulalım şu trafik canavarından artık.

YENİLEYİN BAKALIM
Dün, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şehir içi dolmuşlarının yenilenme sürecinde izlenecek yol haritasına dair açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu 12+1 sisteminde karar kılındığını belirtirken sistemin Eylül 1 itibarı ile tamamen şehirle buluşmuş olacağını belirtti. Şoför esnafı artık görüşünü kabul ettirdiğine göre şimdi bu tarihe kadar dolmuşlarını yenilesinler artık. O tarih geldiğinde de “Yok efendim biz yenileyemedik” demesin kimse.

YOLA DÜŞMANLA ÇIKILMAZ!
İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Adayı Osman Akbulut, son siyasî süreci yorumlayan bir açıklama yaptı. İçinden en dikkat çeken bölümü ise Türkiye’nin dış politikasına dair görüşleri oldu. Akbulut “İçinde bulunduğumuz son süreci objektif olarak değerlendirmek için önce kimin ne için yola çıktığını bilmek zorundayız. Tarihî gerçekleri yolun kıyısında tutamayız. Yola çıkarken yanımıza düşmanı alamayız. Çünkü biliriz ki düşman yolun yarısına gelmeden diğer düşmanı yâr edinir. Herkesle ahbap, herkesle dost da olamayız.

Herkese düşman da olamayız. Dünya üzerinde yapılan hesapların Türk’e olan kinden beslendiğini unutamayız. Yakın tarihte olanları şimdiden çıkarıp atamayız. Yapılan anlaşmaları, sıkılan elleri, saçılan karanfilleri yok sayamayız. Kandırılamayız! Kanamayız! Dönen dolapları görmezden gelemeyiz. Ya tutursa diye göle maya çaldığımızda tutmadığında fert olarak gözyaşı dökebileceğimiz kadarına inanabiliriz hayalin, milyonları ağlatacak kadarına değil.” ifadelerini kullandı.

METİN MÜDÜR’ÜN BU YÖNÜ DE FARKLI
Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevine geldiğinden beri farklı tarzıyla adından söz ettiren Metin Alper, Emniyet’in gerçekleştirdiği başarılı operasyonların kamuoyuna duyurulmasında da farklı bir tarz benimsiyor. Geldiği günden beri uyuşturucuya savaş açan Metin Alper, Trabzon’un huzuru için emniyet birimlerinin yaptığı her operasyonu kameralarla kayıt altına aldırıyor ve bunları montajlattırıyor. Ortaya çıkan etkileyici görüntüler basınla ve sosyal medyayla paylaşılıyor.

Böylece Emniyet’in hem şeffaflığı hem güveni kamuoyunda artıyor. Görüntüler de “dosta güven, düşmana korku” denilecek cinsten. Bu görüntüleri izleyen kişilerin de muhtemelen psikolojik olarak etkilenerek suça meyletmesi de aynı oranda düşebilir. Görüntülerin arkasına seçilen müzikler ise çok daha dikkat çekici. Herkesin değil de ancak anlaması gerekenlerin anlayabileceği cinsten müzikler. Belli ki Metin Müdür bu müziklerin ruhuyla yetişmiş bir isim. Bu ruhun hiç kaybolmaması dileğimizle Metin Alper’in şahsında Trabzon Emniyetini tebrik ederiz.

ORTAHİSAR’DAN HAİN SALDIRIYA ORTAK TEPKİ
Ortahisar Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının 1. birleşimi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Suriye'nin İdlib kentinde rejim askerleri tarafından yapılan alçak saldırı sonucu şehit edilen 34 askerle ilgili grubu bulunan siyasi partilerden, AK Parti grubu adına Hüseyin Canım, CHP grubu adına Turgay Şahin, MHP grubu adına Süleyman Tomaç ile İYİ Parti grubu adına Davut Çakıroğlu'nun ortak imzasıyla verilen önerge okundu.

Önergede, Suriye rejiminin alçak saldırısı sonucu şehit edilen 36 asker için Türk milletine başsağlığı dilekleri iletilerek “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 2019 yılında başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile sınırlarımızda kalıcı barışı sağlamak, terör faaliyetlerini ve yeni göç dalgalarını engellemeye çalışmak için bulunduğu Suriye'de, 27 Şubat 2020 gecesi İdlib'te rejimin hain saldırısına uğramış, 36 Kahraman Mehmetçiğimizin şehit edilmiş, 34 kahraman evladımız yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu hain salıdır hepimizi derinden üzmüş ve yasa boğmuştur. Yüce milletimizin başı sağ olsun.” denildi.

Editör: Haber Merkezi