PİDE FİYATLARI AÇIKLANDI
Trabzon Fırıncılar Odası 575 gram yumurtalı susamlı pidenin fiyatını 5 TL olarak açıklarken, gramajı aynı olan yumurtalı sade pidenin fiyatı ise 4.50 TL olarak belirlendi. Yine 400 gram yumurtalı susamlı pidenin fiyatı 3.50 TL olarak bildirilirken, yumurtalı sade 400 gram pide ise 3 TL'den satılacak. Öte yandan 500 gram yumurtalı sade pide geçen yıl 3 lira 25 kuruştan, 500 gram yumurtalı susamlı pide ise 3,5 liradan satılmıştı. Her yıl açıklanan fiyatlara ise fırıncıların ürettikleri yüksek fiyatlı pide satarak uymadıkları yönünde de şikâyetler var.

KADIRALAK DİREKTEN DÖNDÜ
Trabzon’un Tonya ilçesinde, her yıl nisan ayında açan ve Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği korunan 'mavi yıldız' çiçeğinin yetiştiği Kadıralak Yaylası’nın '3'üncü derece doğal sit alanı' olan statüsünün 'sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım' alanı olarak değiştirilmesinin iptali istemiyle açılan davayı reddeden yerel mahkemenin kararı, Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nce bozuldu. Mahkeme, 7 kişilik bilirkişi heyeti ile keşif yapılarak, yaylanın 'sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım' alanı özelliği taşıyıp, taşımadığının tespit edilmesini istedi. Yaylanın koruma statüsünün değiştirilmesi kararının Uluslararası Bern Sözleşmesi'ni ihlal ettiği ve Türkiye'nin tazminat ödemekle karşı karşıya kalacağını savunan hukukçular ile yöre halkı da karara sevindi. Anlamak gerçekten zor. Nerede korunması gereken bir yer varsa ya yapılaşmaya açılmak isteniyor ya da HES kuruluyor. Nedir bu doğa ile alıp verilemeyen?

MUHTARLAR EĞİTİLDİ
Ortahisar Kaymakamlığı tarafından Ortahisar İlçesinde 26’sı yeni olmak üzere 85 Mahalle Muhtarlarına yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları ile ilgili eğitim semineri düzenlendi. Seçilen mahalle muhtarlarını tebrik ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Tolga Toğan, muhtarların devlet ile halk arasında köprü görevini gördüğünü ifade ederek, “Olabilecek sorunları ilgili kurumlara iletmek ve çözüme kavuşturulmak sizlerin öncelikli göreviniz. Bizler de muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımızın istek ve temennilerini en kısa sürede karşılamanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

AVRASYA İŞGALİ!
Cemal Kamacı Spor Merkezi’nin üzerine taşınan Avrasya Pazarı’ndan esnaf memnun ama vatandaş şikâyetçi. Pazardaki dükkân sahipleri gerek ürün boşaltmak için kullandıkları kamyonetleri gerekse de şahsi araçlarını kaldırım ve yol üzerlerine park ediyor. Gündüz saatlerinde zaten yoğun olan trafiğin daha da yoğunlaştığı bölgede belediye ve emniyet yetkililerinin önlem alması gerektiğini belirten vatandaşlar, hem yaya yolunu hem de yolu işgal eden esnaftan şikâyetçi.

KADEM BÜYÜYOR
Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın, Akçaabat Söğütlü’de kız öğrencilerin hizmetine sunmak üzere muhteşem bir yükseköğretim kız yurdu hizmete alacak. Programa AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu da katıldı. Ayvazoğlu program sonrası yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimize çok nezih ve yüksek standartlarda barınma imkânı sağlanacak bu komplekste her şey düşünülmüş. Otel konforunda, ev sıcaklığında bir ortamda kız öğrencilerimize yükseköğrenimlerini tamamlayabilmeleri için KADEM VAKFI tüm imkânlarını seferber etmiş. Eğitim ve öğretime katkı sağlamak ve milli ve manevi hassasiyete sahip genç nesiller yetiştirmek üzere vakıfçılık faaliyetleri yapan başta Kadem Başkanımız Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Kadem Trabzon Temsilcimiz Doç. Dr. Sevdegül Mungan Hanımefendilere olmak üzere, onların şahsında tüm KADEM Vakfı gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi