ORTAHİSAR’IN HEDİYESİ
Ortahisar Belediyesi, Akyazı'da Trabzonspor'un 51. kuruluş yıldönümü anısına 61 metre uzunluğunda ve 61 metrekare ebadında Trabzonspor bayrağı dikti. Daha önce de Boztepe'de yer alan askeri alanın içine 61 metre uzunluğunda Türk Bayrağı diken Ortahisar Belediyesi'nin Akyazı'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin hemen üstüne diktiği 61 metre uzunluğundaki Trabzonspor bayrağı vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Trabzonspor efsanesinin şehre gelen ziyaretçilere ve turistlere hatırlatılması bakımından Trabzonspor bayrağının çok anlamlı olacağını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Trabzonspor'umuzun 51. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, nice başarılı sezonlara daha imza atmasını can-ı gönülden diliyorum” dedi.

HASATA TEPKİ VAR!
Dün Yomra’da gerçekleştirilen örnek bahçe uygulaması ve fındık hasadına tepki geldi. Kendilerinin fındık hasadına davet edilmediğini belirten Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan ve Trabzon Fındık Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Alemdar, “Bu nasıl iş. Fındık hasadına fındıkla alakası olan olmayan herkes davet edilmiş ama işi fındık olan bizler davet edilmedik. Buna anlam veremiyoruz. Borsa’nın bu tutumunu kabul etmiyoruz” dediler. Haksız da değil başkanlar.

DAİRE BAŞKANI BAHÇEDE
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu dün sosyal medya hesabından paylaştı bu fotoğrafı. Malum mevsim fındık mevsimi ve herkes bahçelerde. Her ne kadar fındık uğruna çekilen sıkıntıya maddi olarak değmese de üretici yine de alışkanlık olmuş fındığı dalından toplamadan rahat edemiyor. Yoloğlu da onlardan biri. Akçaabat’ın Akören Mahallesi Tepecik Mevkii’ndeki fındıklığa resmi elbisesini çıkartıp tarla üstünü giydi. Yoloğlu’nun bu paylaşımı liste arkadaşları tarafından oldukça beğenildi.

DİL BİLGİSİ ÖNEMLİ!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehrin çeşitli noktalarına "Trabzon" yazıları koyarak, gelen turistlerin ilgisini çekmeye yönelik çalışmalar yaptı. Ancak meydan parkına konulan yazı eleştirilere neden oldu. Küçük harfle yazılan ve sade olan yazı birçok kesim tarafından eleştirilere konu oldu.

İsimlerini şike eylemleri ile duyuran bir grup taraftar ise eleştirilerini eyleme dönüştürerek Büyükşehir Belediyesi'nin Meydan Parkı'na koyduğu "Trabzon" yazısının yanına kendi tasarladıkları yazı ile giderek fotoğraf çektirdiler ve "Trabzon öyle yazılmaz böyle yazılır" notuyla sosyal medyada paylaştılar. Paylaşım kısa sürede ses getirdi. Yazıda ayrıca "2010-11 şampiyonu Trabzonspor" ibaresi de yer aldı.

ÖRS UNUTMADI
Bir dönem Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon’da başkanlık görevini yürüten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Trabzonspor’un 51. yılını unutmayarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Örs sosyal medya paylaşımında, “2010-2011 Sezonu Şampiyonu Trabzonspor'umuzun 51. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun... Trabzonspor 51 yaşında” ifadelerine yer verdi.

Hüseyin Örs’ün bu paylaşımı kısa süre içerisinde Bordo-Mavili taraftarlar tarafından kısa süre içerisinde yüzlerce paylaşım aldı. Ancak Örs’ün bu paylaşımı Fenerbahçeliler'in de tepkisini çekti. Fenerbahçeliler'in tepkisi çok da önemli olmasa gerek.

GÜNGÖR ADAYLIĞINI AÇIKLASIN
CHP Trabzon eski İl Başkanı Turgay Güngör, mevcut başkan Güzide Uzun ve yönetimini topa tuttu. Parti teşkilatında Güngör’ün bu çıkışı zamansız olarak nitelendirildi.

Görüştüğümüz ve ismini vermek istemeyen bir partili, “Zaten genel merkezin sıkıntı içerisinde olduğu bir dönemde yerelde de bu tarz çıkışlar partimize zarar veriyor. Madem Sayın Güngör il yönetiminden rahatsız, ilk seçimde aday olduğunu da açıklasın” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi