PROTOKOL AYIBI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bir programa katılmak için geldiği Akçaabat’ta protokol ayıbı yaşandı. Protokol kurallarına göre Bakan Turhan’ı karşılaması gerekenlerin en başında Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim olmalıydı. Ancak Başkan Ekim’e ayıp edildi.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, protokolü hiçe sayarak Bakan’ı karşılamak için öne atıldı. Bu davranışa orada bulunan hiç kimse anlam veremezken karşılama törenlerinin vazgeçilmezi Erman Baş, Başkan Ekim’e “Başkan sen en önde olacaksın!” diye seslendi. Vaziyet bununla da sınırlı kalmadı. Bakan Turhan kendisini karşılayan folklor ekibiyle fotoğraf çekilirken Başkan Ekim yine arkada bırakıldı ancak daha sonradan fotoğraf karesine girmeyi başarabildi.

KILIÇDAROĞLU İNEMEDİ
Ankara'dan kalkarak Trabzon'a gelen Türk Hava Yolları’nın TK7060 uçuş numaralı uçağı yoğun hava muhalefeti nedeniyle Trabzon'a inemedi. Rize'ye gidecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da içinde bulunduğu uçak havalimanını pas geçmek zorunda kaldı. Uçak daha sonra Trabzon havalimanına indi. Kılıçdaroğlu uçaktan iner inmez Trabzon'da vakit geçirmeden direkt Rize'ye geçti.

ÖRS DE DESTEK VERDİ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin ÖRS TBMM’de yaptığı basın toplantısında TSİAD’ın “#dünyanınfındığıburada” kampanyasına destek istedi. Türk fındığın Dünya piyasalarındaki durumunu anlatan Örs, Trabzon Ticaret Borsası’nın desteklediği, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’nce fındığın her yönüyle konuşulması ve farkındalık yaratılması adına 2-8 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği “#dünyanınfındığıburada” sosyal medya organizasyonuna da destek verdi.

Örs yaptığı basın toplantısında, Dünya fındık üretimindeki payımızın azalma eğilimi gösterdiğini söyleyerek “Üretim yapılan fındık alanlarını artırmaktan ziyade; üreticiye destek verilerek ve üretici daha bilinçli hale getirerek mevcut alandan daha fazla ve daha kaliteli ürün almak gerekmektedir. Verim ve kaliteyi artırmadan dünya piyasalarındaki mevcut yer; her geçen gün pozisyon kaybedecektir. Türkiye fındık üretiminde ilk sırada olmakla birlikte, fiyatların belirlenmesinde etkili olamamaktadır. Fındık fiyatları, fındık üreticisi olmamasına rağmen, çok düşük fiyatla satın aldığı fındığı işleyip ihraç eden Almanya’da; Hamburg Fındık Borsası’nda belirlenmektedir. Ülkemizin bu üretim gücü ile dünya piyasalarında ürün arzında belirleyici ve düzenleyici bir aktör olarak rol alması sağlanmalıdır” dedi.

KUVVETLİ’DEN BAHÇELİ’YEN YANIT
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti kongresi öncesinde İYİ Partililere çağrıda bulunarak, “MHP çatısı altında buluşmaya” davet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine yanıt verdi. Kuvvetli şöyle konuştu: “Bizi MHP’ye çağıracağınıza siz önce Türk milliyetçilerinin düşmanlarına sözcülük yapmayı bırakın da merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in kurduğu MHP'nin fabrika ayarlarına dönün! Yüzde 1,5'luk partinin lideri, düne kadar etmediği hakaretleri bırakmadığı İYİ'ler hareketinin mensuplarına gelin çağrısı yapıyor.

İYİ Parti yüce Türk milletinin yüksek menfaatlerini korumak, milletin kaybolan umutlarını yeniden kazandırmak için iktidar hedefleyen bir siyasal hareket olarak kurulmuş ve bunu gerçekleştirmek için büyük bir azimle çalışmalarına devam etmektedir. Sayın Bahçeli, İYİ'lerin birçoğu MHP'de olmasına sebep sayılacak hiçbir şey bırakmadığın için orayı terk etti ve İYİ Partiyi kurdu. Siz ortağınızla oluşturduğunuz korku imparatorluğu İYİ Parti sayesinde darmadağın olmuş ve Türkiye’nin umudu hâline gelmiştir. Bizi MHP’ye çağıracağınıza siz önce Türk milliyetçilerinin düşmanlarına sözcülük yapmayı bırakın da merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in kurduğu MHP'nin fabrika ayarlarına dönün!”

ÇEVİK MÜDÜRÜN ESPRİSİ
Trabzonspor’un 52. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında dün bordo-mavililerin efsane kaptanı namı değer Dozer Cemil için Doğa Parkı açılışı yapıldı. Akyazı Spor Kompleksinde açılışı yapılan Doğa Parkı’nda, Dozer Cemil’in anıtı da bulunuyor. Programın sonunda Trabzonspor'un dün akşam Medical Park Stadının sahil kısmında yapılacak meşhale gösterisine tüm Trabzonlular davet edildi. Bu arada Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik espri yaparak, meşale etkinliğine katılmayanların veya meşale yakmayanların gözaltına alınacağı şeklindeki sözleri törene katılanları güldürdü.

Editör: Haber Merkezi