TEDBİRE İHTİYAÇ VAR
Son günlerde koronavirüs vakalarının artması ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tedbirlere ihtiyaç olabileceğini vurguladı. Ne gibi tedbirler alınabileceği şimdilik belli olmasa da kısıtlamaların yeniden gelebileceği önümüzde açıkça duruyor.

İşte bu yüzden maske, mesafe ve hijyen konularında daha dikkatli olmalıyız ve virüsün yayılmaması için mücadele etmeliyiz. Yoksa kısıtlamalı günlere yeniden dönmemiz çok da uzak değil gibi.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKER
Koronavirüs tüm hayatı etkilediği gibi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde de bir isim tedavi altına alındı. Yol Bakım Onarım İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker’in korona virüs testi pozitif çıktı ve hastanede tedavi altında.

Yalıncak’ta bulunan hizmet binasında da tedbirler üst düzeye çıktı. Bina da karantina uygulanabileceği de gelen bilgiler arasında. Türker’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

AMAN DİKKAT!
Meteoroloji Doğu Karadeniz’i sel ve heyelan karşı uyardı. Bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmamak için dikkat edelim. Bölge olarak bu uyarıları ciddiye almamamızın sebebini çok ağır bedellerle ödedik.

Bir de, dere yataklarına yapı inşa etmekten artık vazgeçelim. Bu bilinçsizlik kötü kadere davetiye çıkartmasın.

BAŞKANLARIN TERCİHİ TRABZON
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Kurban Bayramı'nda Doğu Karadeniz turuna çıktı.

Yavaş sessiz sedasız geldiği bölgede Ayasofya başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri gezip stres attı. İki başkanın da bayram tatili için Trabzon’u seçmiş olması şehrin ne denli potansiyeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BAKANLIK SEVİNDİRDİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricileri mağdur etmeyeceklerini belirterek, “Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, ESK eliyle biz alacağız” dedi. Bu açıklamanın ardından hayvan yetiştiricileri derin bir nefes aldı. Bakanlığın açıklaması ile hayvan yetiştiricileri adeta çifte bayram yaşadı.

BÜYÜKŞEHİR UNUTMADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bayramda mesai yapan basın mensuplarnı unutmadı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı çalışanlarından Kemal Bektaş aracılığı ile bayramda mesai halinde olan basın mensuplarına bayram çikolatası ikramında bulunan Başkan Zorluoğlu telefonla da “gazeteci” lerin bayramını kutlamayı ihmal etmedi.

Editör: Haber Merkezi