BAYRAKTAR RÜZGÂRI

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, son günlerde Trabzon’un gündeminde adeta fırtına gibi esti. Bayram öncesi, esnası ve sonrasında şehirde en fazla öne çıkan isim oldu. Malum gündem yaklaşan yerel seçimler olunca da, “Erdoğan Bayraktar seçimlere hazırlık mı yapıyor” söylentilerine neden oldu. Ancak Bayraktar’ın aklında böyle bir düşünce yok. Yani en azından bu ziyaretleri seçim çalışması diye gerçekleştirmediğini biliyoruz. Adaylık konusuna gelince herkes biliyor ki AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan ne derse o olacak, kimi işaret ederse o aday olacak. Böylesi bir ortamda değil Bayraktar’ın hiç kimsenin ortaya çıkacağını düşünmüyoruz. Ancak Tayyip Erdoğan, “Trabzon Büyükşehir’in adayı sensin” dediğinde de Bayraktar’ın reddetme şansı olmadığı da biliniyor. Yine de Erdoğan Bayraktar’ın kendisi dışında Trabzon’a yakıştıran binlerce kişi var.

HERKES ‘GENÇ’ DİYOR  

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bugünlerde nikâh kıyıp, ziyaretler gerçekleştirmeden başını kaldıramıyor. Hem düğün sezonu hem de hacı ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Genç’in morali ise üst düzeyde. Nedeni de kendisine gösterilen teveccüh. AK Parti Genel Merkezi’nin bağımsız araştırma şirketlerine yaptırdığı yerel seçim anketlerinde Başkan Genç açık ara önde çıkmış. Ankara kaynaklı istihbaratımızda anket firmaları çalışanlarının bile telefonla ulaştığı kişilere, “Kim bu Ahmet Metin Genç? Niye bu kadar çok seviliyor?” diye soruyorlarmış. Oran verecek olursak Başkan Genç yüzde 80’ler oranında bir popülariteye sahip. Biz, “Halk Ahmet Metin Genç Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olsun AK Parti yüzde 80’le seçimi kazanır” derken sadece bir tahminde bulunmamıştık. Görünen köy kılavuz istemez. Genç’inki de o misal.   

BÜYÜKŞEHİR ALKIŞ ALDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi önceki gün Akyazı Şenol Güneş Stadyumu’nda oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçına taraftarları otobüslerle ücretsiz taşıdı. Her 20 dakikada bir şehrin iki farkı noktasından kalkan otobüslerle binlerce taraftar stada konforlu bir şekilde ulaştırıldı. Aynı şekilde maç çıkışında da otobüslerle seferler düzenlendi. Maç sonu taraftarlar verilen bu hizmetten memnun olduklarını dile getirirken, bu güzel ve anlamlı hizmetin sadece büyük maçlarda değil her maçta uygulanmasının daha doğru olacağını söylediler. Bizden iletmesi.

GEÇMİŞ OLSUN MISIR

Trabzon’da gazetecilik mesleğini yerine getirirken halkı bilgilendirmek adına yapılan çalışmalar ve yazılan haberler zaman, zaman maalesef meslektaşlarımızı hedef haline getirmektedir. Cemiyetimiz Üyesi ve Kuzey Ekspres Gazetesi’nin Spor Müdürü Hamza Mısır’da önceki akşam sayfalarını yapmış ve 01.30’da gazeteden çıkarken 3 kişi tarafından takip edilmiş, aracına yaklaştığında saldırıya uğramıştır. Saldırı anında darp edilen meslektaşımız ardından karakola gitmiş ve hastaneden darp raporunu da alarak şikayetçi olmuştur. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, “Yönetim olarak üyemiz ve meslektaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınarken bir an önce saldırganların yakalanması, adalete teslim edilmesi böyle bir olayın bir daha gerçekleşmemesi için detaylı önlem alınması en büyük temennimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

PİLAV GÜNÜ POLEMİĞİ

Karadeniz Bölgesinin en köklü eğitim kurumlarından olan ve 1887 yılında eğitime açılan Trabzon Lisesi 131. kuruluş yıldönümünü kutladı. Törene AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, bazı Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve mezunlar da katıldı. Ancak Trabzon İl Milli Eğitim camiasından pek çok ismin kutlama törenine katılmaması salondakilerin tepkisine neden oldu. İl Müdürü Hızır Aktaş’ın da işleri nedeniyle katılamaması eleştirildi. 

Editör: Haber Merkezi