BU KOMİSYON DESTEKLENMELİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Meclis Yerel Eşitlik Komisyonu şehir için önemli hizmet vermektedir. Bunu bizzat bizler de komisyonun yaptığı birçok programı takip ederek şahitlik ettik.

Daha önceki dönem aktif görev yapan komisyonun bundan sonraki süreçte de aynı işlevselliğini sürdürmesi şehrin hayrına olacaktır.Öyle düşünüyoruz ki; Büyükşehir Belediyesi üst yönetimi de bizle aynı görüştedir.

Çünkü o komisyon ile birlikte Trabzon’un vizyonu hem diğer iller arasında hem de diğer ülkeler arasında değer görüyor. Bu konuya ivedilikle sahip çıkılmalı. Bizden uyarması.

İKTİDAR KISA DEVRE YAPTI
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, elektriğe yapılan yüzde 14,9'luk zammı eleştirdi, “İktidar kısa devre yaptı, elektrik vatandaşı çarptı” dedi.

Elektriğe yapılan zam ile ilgili yapmış olduğu açıklamada zamların enflasyon ile mücadele ile bağdaşmadığını belirten Örs, “Yıl sonu enflasyon yüzde 12 olacak, gelecek yıldan itibaren yüzde 5'lik büyüme sağlanacak, işsizlik oranının yüzde 12'nin altına düşecek diyerek ekonomik yükseliş ilan edeceksin, çok geçmeden elektriğe yüzde 14.9 zam yapacaksın. Bunun enflasyonla mücadele ile bağdaşır bir yanı yoktur.

Yapılan zamla ekonomiye katkı sağlamaya çalışan işletmeler ve dar gelirli vatandaşlarımız görmezden gelinmiş, verilen sözler unutulmuş, beklentiler hiç edilmiştir. Kısacası İktidar kısa devre yapmış, elektrik milleti çarpmıştır.

Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Zaten zor durumda olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için, iktidar kaynak bulma adına 1 verip 5 alma mantığından vazgeçmelidir” dedi.

ORTAHİSAR’A YENİ MÜDÜR
Trabzon Ortahisar MillÎ Eğitim Müdürlüğüne Ali Turan atandı. Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin dünya şampiyonu olmasında emeği olan dönemin okul müdürü Ali Turan, geçen yıl yapılan müdür rotasyonunda Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atanmıştı. Turan artık Ortahisar Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapacak.

GÜL GELİYOR
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a geliyor. Gül, bugün saat 19.55’te uçak ile Trabzon’a hareket edecek. Trabzon Havalimanı’ndan Akyazı Stadına geçecek olan Bakan Gül Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi C Grubundaki rakibi Basel ile oynayacağı karşılaşmayı izleyecek.

Yarın ise saat 10.00’da Adalet Bölge Değerlendirme toplantısına katılacak olan Bakan Gül, ardından saat 11.00’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ve saat 11.30’da Bölge Adliye Mahkemesi’ni ziyaret edecek.

KARA’NIN TAVRI ANLAŞILMIYOR
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin Kahramanmaraş Caddesi’nin yeni düzenlemesiyle ilgili suskunluğu sürüyor. Basının bu konudaki sorularından kaçınan Başkan Metin Kara’nın esnafın görüşünü yansıtmaktan neden çekindiği ise bir türlü anlaşılamıyor. Proje Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışılıyor.

Trafik tek araç geçişli hâle getirilecek ve caddenin büyük bir bölümü yayalaştırılacak. Ancak caddenin en önemli etkenlerinden biri olan esnafın bu konudaki görüşünü yansıtmak da TESOB’a düşmesine rağmen Kara bu vazifesini yapmaktan geri duruyor. Kamuoyu, Kara’nın bu tavrının sorguluyor. 

ARAKLI’DA ÇEKİÇ SESLERİ SUSUYOR
Araklı Belediyesi ekim ayı meclis toplantıları başladı. İlk toplantı Meclis Başkan Vekili Ekrem Reis başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı gündeminde ise Çamlıktepe Mahallesi’nde gerçekleşen afette hayatını kaybeden belediye çalışanı Ali Abdullah’ın isminin bir sokağa verilmesi, 2020 yılı hazırlık bütçesi, sanayi esnafının sanayiye taşınması ve trafik konusu vardı. 2020 yılı hazırlık bütçesi plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Meclis toplantısına Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yunus Taşkın katılarak ilçe merkezinde bulunan sanayi esnafının taşınma çalışmaları hakkında meclise bilgi ve öneri sundu.

Meclis Başkan Vekili Reis daha önce sanayi esnafına, sanayiye taşınması için belli bir müddet süre verildiğini ve ilçe merkezinde çevreye rahatsızlık veren tüm sanayici esnafın sanayiye taşınacağını belirtti. Artık Araklı’nın sokaklarında çekiç sesi veya ağır makine sesi yükselmeyecek.

Editör: Haber Merkezi