ZORLUOĞLU AÇIKLIYOR
Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, uzun zamandır şehirde ayak basmadığı yer kalmadı. Bire bir görüşmeler yaptı, SKM programları kapsamında ziyaretler gerçekleştirdi, sokakta vatandaşı dinledi şehrin ana sorunlarının ne olduğunu bizzat ilk ağızdan dinledi. Trabzon’a ilk geldiğinde dediği gibi hazır projelerden ziyade sorunu sorun yaşayandan dinleyerek çözümler getirdi. Ve Murat Zorluoğlu tüm bu sürecin sonunda ekibiyle birlikte son şeklini verdikleri projelerini açıklıyor. AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu'nun, yönetim anlayışı ve projelerini tanıtacağı etkinlik; 7 Mart 2019 Perşembe günü 18.30’da Ramada Plaza’da gerçekleştirilecek. Projelerin neler olduğu şehirde büyük bir merak konusu.

MİTİNGDE KAÇ KİŞİ VARDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’nin ardından gerçekleştirdiği Trabzon mitingi tartışmaları da beraberinde getirdi. Tartışma mitingin diğer seçim mitinglerine oranla daha kalabalık mı daha az katılımlı mı olduğu. Kimilerine göre miting alanında 50 bin kişi vardı, kimilerine göre 40 kimilerine göre ise 20. Elimizde kişileri sayacak bir alet yoktu ancak bizim gördüğümüz hiç de azımsanmayacak kadar bir kalabalık vardı alanda. Miting alanında geçmiş mitinglere oranla daha az kişi ve coşkunun olduğunu söyleyenlerin AK Partili diye bilinen isimler olmasına ise şaşırdık. Her ne kadar Erdoğan, “Anketlere güvenmiyorum asıl anket meydanlardır” dese de anlaşılan AK Parti’den beklediği ilgiyi göremeyenler meydanların sönük olduğunu pompalamakta.

YILDIRIMHAN ÇALIŞIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından, eski Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon mitingine katılanlar arasındaydı. Miting sonrası sohbet etme imkanı bulduğumuz Yıldırımhan, 31 Mart seçimlerinin çok önemli bir seçim olduğunu ve Trabzon meydanının bu önemi iyi anladığını gösterdiğini söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında Of’ta bir takım ziyaretlerde bulunduğunu belirten Yıldırımhan, “Hep sahadaydık, yine sahada olacağız. Biz AK davayı makam ve mevki için değil, vatan ve millet için yürüteceğiz. Bizde küslük olmaz” dedi.

KARANİS’TEN CEVAP
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, Trabzon mitinginde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu kastederek söylediği, “Trabzon’u istismar ediyor” sözlerine İmamoğlu’nu yakından tanıyan ve 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Başakşehir Meclis Üyesi Adayı olan, Trabzonlu İş Adamı Hakan Karanis’ten cevap geldi. Karanis, “Sayın AK Parti Genel Başkanı biliniz ki; Trabzon evladı olan hiç bir Trabzonlu Trabzonluyu istismar etmez. Trabzonluyu ancak ÇAKMA ve İTHAL Trabzonlular istismar eder. İstanbul’un başkanı Trabzon’un evladı Ekrem İMAMOĞLU olacak. 2010-2011 sezonundan bu yana geçen 8-9 yıllık süreçte bir şehrin spordaki hakkını dahi teslim edemeyen, geçim kaynağı olan tarımı bitiren, beton harici Trabzon’a verimli tek bir yatırımı olmayan, Doğa Turizminin en önemli kentlerinden biri olması gereken Trabzon’un Uzun gölünü dahi betona gömen birilerinin Ekrem İmamoğlu’na ithamda bulunmaya utanması gerekir” dedi.

MAGANDALAR BİTMİYOR
Trabzon’da seyir halinde bulunan Gürcü plakalı bir tırın dorsesine yanaşan 06 VZB 49 plakalı otomobilin sürücüsü O.T., takip mesafesine uymayarak kuralları ihlal etti. Trafik güvenliğini hiçe sayan sürücünün arkadaşları ise o anları kaydederek sosyal medyaya yükledi. Kısa sürede tepki toplayan görüntüler üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılığın talimatıyla Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu trafiği tehlikeye düşüren O.T. isimli sürücü yakalandı. İfadesi alınmak üzere otomobili ile birlikte Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirilen sürücü, para ceza kesilerek serbest bırakıldı. Bu ve bunun gibi vakalar hemen her gün Trabzon sokaklarında yaşanıyor. Her türlü cezaya rağmen sonları gelmiyor. Vatandaş, “Kartal, şahin gibi kuş serisi araçlar toplatılsın” diyor.

Editör: Haber Merkezi