DİLEKOĞLU’NUN İSTİFA MESAJI
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı ve TESOB Yönetim Kurulu Üyesi Temel Korkmaz’ın CHP-Süleyman Soylu atışması esnasında yaptığı paylaşımlar üzerinden sert şekilde yüklendi. Korkmaz’ın sosyal medya paylaşımlarını da ekleyen Dilekoğlu, “Bir partinin milletvekillerine, il başkanına ve o partiye gönül verenlere hakaret etmek, ne yazık ki Temel Korkmaz’a yakışmamıştır. Başkanlığını yaptığı odada partimize gönül veren, parti teşkilatlarında görevi olan arkadaşlarımız nezdinde tarafsızlığını yitiren Sayının Temel Korkmaz, odadaki görevinden ve TESOB Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılmalıdır. Aksi takdirde, odasının sorunları ile ilgili yapacağı hiçbir açıklama, tarafsızlığını kaybettiğinden dolayı, tarafımızdan kabul görmeyecektir. Ayrıca, Sayın Korkmaz TESOB Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmez ise, TESOB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Kara’dan sayın Korkmaz’ın istifasını almasını beklediğimizin de bilinmesini istiyorum” dedi. Haydar Revi’nin ardından AK Parti’nin en yetkili isminin böyle bir çağrı yapmasının ardından neler olacağını gerçekten merak ediyoruz. Korkmaz istifa eder mi, Metin Kara istifasını ister mi? Hep birlikte göreceğiz.

ZORLUOĞLU’NUN DAVETİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bitmek bilmeyen tebrik ziyaretleri sonrası çözümü seçim öncesinde sinyalini verdiği toplu tebrik programında buldu. Dün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde bir program düzenleyen Zorluoğlu tebrikleri kabul etti. Zorluoğlu programda, “Bundan sonra tekrar randevu alarak yüz yüze görüşmelerimizi yapacağız” dese de bu aslında bir nevi, “Ne olur artık tebrik için gelmeyin de işimize bakalım” mesajıydı. Vatandaş anladı mı bilinmez ancak oldukça doğru ve bir o kadar da geç kalınmış bir etkinlik. Zira Zorluoğlu seçim öncesi çalışmalarında, “Nisan, Mayıs ayları belediyelerin iş yapma ayıdır. Bu ayları tebriklerle geçirmek koca bir yılı kaybetmek anlamına gelebilir” demişti. Dünkü davette Başkan Zorluoğlu’na çok sayıda not kâğıdı verildiğine de şahit olduk. Herkesin bir beklentisi var!

ORTAHİSAR RAMAZANA HAZIR
Ortahisar Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını aralıksız devam ettiriyor. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ramazan ayına hazırlık kapsamında Belediye'nin yürütmüş olduğu camilerin temizliği ve zabıta denetimleriyle ilgili bilgileri aktardı. Ramazan ayı başlamadan 200'ün üzerinde camide iç mekan temizliğinin yanı sıra bakım ve onarım çalışmalarının da tamamlandığını belirten Başkan Genç, "Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz iki ayrı grup halinde ilçemizde bulunan 200 camiinin iç mekan temizliği ile bakım ve onarımını tamamladı. Belediye olarak aslında ibadet kurumlarımızın yılın her zamanı temiz kalması, halkımızın daha huzurlu ve sağlık bir şekilde ibadetlerini yerine getirmesi için periyodik olarak her zaman bu çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi. Öte yandan Ortahisar Belediyesi'nin bu yılda beş ayrı noktada iftar çadırı kurduğunu belirten başkan Genç, " Kurduğumuz iftar çadırları ile günde vatandaşlarımıza iftar vermeyi planlıyoruz. Yavuz Selim Camii önü, Osmanlı Cami Avlusu, KTÜ Farabi Hastanesi yanı, Bostancı cami önü ve Üniversitenin içerisine açacağımız iftar çadırları ile tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” diye konuştu.

TTB’NİN PROJESİ İLK 40’TA
Trabzon Ticaret Borsası tarafından uygulanan, 2003 yılında Kaliteli Fındık ismi ile başlatılıp 2013 te yaşlı bahçelerin sökülerek tek dal ikili ve sıralı şekliyle yeniden dikilen fındık bahçeleri ‘Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi’ ile örnek ve öncü olmuştu. Üretimden tüketim aşamasına kadar fındıkta verim ve kaliteyi arttırmayı hedefleyen ve bunda da başarılı olan proje kapsamında 63 yeni bahçe tesis edilmişti. Proje, TOBB tarafından 365 oda/borsa arasından değerlendirilerek 40 başarılı çalışma arasında yer aldı. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan “Projemiz sektörde verim ve kaliteyi arttırma çalışmalarına öncülük ederek örnek oldu. Fındık rekoltesinin azalmaya başladığı bir süreçte yeniden üretimi arttırarak dekarda verimi ortalama 100 kg’dan 200-300 kg’a çıkardı. Bu projeyle hedefimiz üretim ile birlikte ihracatımızı da artırarak ülkemize 2023 hedefinde yılda 4-5 milyar döviz kazandırmaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi