TÜM KOZLAR TRABZON’DA

Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bayramlaşmaya geliyor. Hemen ardından Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu. Turhan daha önceki gün şehirdeydi. İftar programına katıldı, açıklamalar yaptı. Bakan Soylu ise epeydir şehirden uzaktaydı. Bayram, teşkilatlar adına adeta bayram olacak. Bakan Soylu ve Turhan’ın Meydan Parkı’ndaki bayramlaşma programı bugün saat 16.00’da gerçekleştirilecek. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da bugün saat 15.00’te Trabzon Havalimanı’nda olacak. Günü, aile, eş, dost ve vatandaş ziyaretleriyle gerçekleştirecek olan İmamoğlu, yarın saat 12.00’de ise Atatürk Alanı’nda vatandaşla bayramlaşacak. Yani İstanbul seçimlerinin tüm kozları bir nevi Trabzon’da olacak. Ekrem İmamoğlu yarın Trabzon’un yanı sıra Giresun ve Ordu’da da vatandaşlarla bayramlaşacak. 

BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZDA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu imzasıyla yayınlanan genelgeye göre, bayram boyunca otobüs terminalinin bulunduğu güzergâh üzerinde gerekirse ek seferler konulacak, tüm şehir mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için Baro binası önünden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Mezarlıklarda kabir ziyareti yapmak isteyen engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlara talep halinde görevliler tarafından yardımcı olunacak. TİSKİ Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara karşı yeterli ekip görevlendirecek. Nöbetçi ekipler takviye edilecek. 153 Çağrı Merkezi ve 185 TİSKİ Mavi Hat, günün her saatinde vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin bayramlaşma programının bugün saat 10.00’da olacağını hatırlatalım.

BAŞKAN BIYIK’IN ÇIKIŞI

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, eski başkan İbrahim Sağıroğlu’nun yaptığı açıklamalara sert bir şekilde cevap verdi, gelecek adına daha da sert olacağının sinyallerini verdi. Açıklamalarının özeti yandaki haberde var ancak dikkat çeken eski Demokrat Parti ve Anavatanlı gruplarla Ramazan boyunca iftarlarda gözüken Sağıroğlu’nun AK Partili isimlere yönelik karşıt söylemler geliştirmesi oldu. Gerek eski Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gerekse de Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine karşı söylemi bir kenarda dururken Bıyık adeta ters köşe yaptı. Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesine Yomra’da yaptıkları çalışmalarından ötürü teşekkür eden Bıyık, “Kim Yomra'ya bir çivi çakmışsa ben teşekkür ediyorum. Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na da seçim sürecinde bol bol iftira attılar. Şimdi de iftira atmaya devam ediyor. Aynı partiye mensup oldukları Ulaştırma Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan'a da sataşmaya başladılar şimdi... Bunlar doğru şeyler değil. Ben Sayın Gümrükçüoğlu'na da, Sayın Turhan'a da, Yomra eski Belediye Başkanına da hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ben kavga için değil, huzur için seçildim. Yomra'yı insanların huzurla yaşadığı şehir yapmak için var gücümle çalışacağım” diyor.

BOTANİKE OTOPARK GELİYOR

Trabzon’da vatandaşların uğrak yerleri arasına girmeye başlayan Botanik Park için önemli bir adım geliyor. Ortahisar İlçesi Çamoba Mahallesinde bulunan Botanik Parkın özellikle hafta sona bölgede yaşanan otopark ve trafik sorunu nedeniyle vatandaşlar için tam bir çile olmuştu.  Bu sorunu ortadan kaldırmak için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Botanik Parkın hemen yanından geçen Köseoğlu Caddesine otopark yaptırma kararı aldı.  Otopark İnşaatının 20 Haziran 2019 tarihinde saat 11:30’da, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yalıncak Ek Hizmet Binası Fen İşleri Daire Başkanlığında yapılacağı belirtildi.  Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer tesliminin yapılacağı kaydedilirken işin süresinin ise 120 gün olduğu bildirildi.  

Editör: Haber Merkezi