GENÇ’İN YÜZÜ GÜLDÜ
Ankara’da bir takım ziyaretler gerçekleştirip Ortahisar Belediyersi’nin talep ve beklentilerini başkente taşıyan Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şehre yüzü gülerek döndü. Neden mi? Belediye Başkanı Genç, Ankara’da bakanlık ve genel müdürlükler nezdinde gerçekleştirdiği ziyaretlerden olumlu geri dönüşler aldı. Bu da Genç’in yüzünü güldürdü.

ÇÖZÜM PEŞİNDE
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çıkarma yaptı. Bakanı makamında ziyaret eden ikili, Hayrat’taki hastanenin geliştirilmesi ve tam donanımla hizmet verebilmesi için taleplerini iletti. İşte Cora bu yüzden hem Trabzon’da hem de başkentte olumlu karşılık buluyor. Çünkü Cora, Trabzon’un sorunlarını muhatabı ile birlikte başkente taşıyıp çözüm arıyor.

İSKENDEROĞLU DAİRE BAŞKANI
Vakfıkebirli hemşehrimiz Hakan İskenderoğlu, HSYK’nın 2018 yılı yaz kararnamesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesine daire başkanı olarak atandı. İskenderoğlu daha önce Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu. Bizler de sonnokta ailesi olarak kıymetli hemşehrimize yeni görevinde başarılar dileriz.

TARIM AK PARTİ’DE
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve beraberindekiler AK Parti’yi ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, parti binasında kendilerini ziyaret eden MHP İl Başkanı Tarım ile ülke ve Trabzon gündemini masaya yatırdı. Revi ziyaretlerinden dolayı MHP’li isimlere teşekkür etti.

MARKET TERÖRÜ
Trabzon’da sayıları her geçen gün artan ulusal market zincirleri, trafik sorununu da beraberinde getiriyor. Ucuz market zincirlerine hemen her apartman altında rastlamak mümkün. Gelişigüzel ve plansız açılan bu marketlerin en büyük sıkıntılarının başında da otopark geliyor. Marketlerin önünde otopark alanı olmayınca müşteriler araçlarını ya yaya kaldırımına ya da yolun üstüne çekiyor. Mantar gibi çoğalan bu market zincirlerine ruhsat verilirken aranması gereken ilk özellik otopark olmalı.

ALKIŞLAR KALAY’A
Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Acil Servis Doktorlarından Aslan Kalay’ın, işini layıkıyla yapması hasta yakınları tarafından takdirle karşılanıyor. Dr. Kalay’ın nöbetçi olduğu zaman da hastane acil servisinde bekleyen hastalarla ilgilenmesi, sırası gelen hastaları bizzat kendisi odaya davet etmesi, muayene ederken ki hoş sohbeti ile hasta yakınları moralli bir şekilde hastaneden ayrılıyor.

KANIM DONUYOR!
İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Hasan Saka, sosyal medya hesabından verdi veriştirdi. Trabzon’dan intikam alındığını belirten Saka’nın paylaşımı şu şekilde: “Bir bir yok ederek intikam aldığınız Trabzon şehrine spor tesisi yapmanıza gerek yok artık. Özellikle futbol branşı bitmek üzere. Sorumlularını önce Allah’a, sonra yüce Türk milletine havale ediyoruz. Tüm ülkenin kaymağını %5’lik benekli sırtlanlar tüketiyor ve bizler de sadece seyrediyoruz. Düşündükçe ağrıma gidiyor, kanım donuyor dayanamıyorum.”

HERKES ODA BAŞKANI!
Makamlar o kadar tatlıdır ki, insanlar işini kaybeden makamlarını kaybetmek istemezler. Trabzon’da da bunun çok örneği var. Oda başkanı olabilmek için ilk öncelik esnaf olmak gerekmez mi? Trabzon’da ise kimi devlet dairesinde çalışıp oda başkanlığı yapıyor, kimisi ise üzerine kayıtlı kamyonunu satmış sadece vergi levhası ile oda başkanlığı yapıyor. Sanayi Ticaret Bakanlığı bu konudaki gerekli incelemeyi yapmak için harekete geçiyormuş.

Editör: Haber Merkezi