HAZAROĞLU DİKKAT DEDİ
Trabzon’da ‘Uluslararası Trabzon Horon Festivali’ tüm coşkusuyla devam ediyor. Festivalde birçok ülkenin halk oyunları ve dans grupları da katılım gösterip Trabzonlu ile buluşuyor. Festivali yakından takip eden, Trabzon’un önde gelen isimlerinden köşe yazarımız Cafer Hazaroğlu bakın neler dedi: “Bu festivalde emeği geçenleri tebrik etmek lazım. Gerçekten şehre katkı sunan bir organizasyon. Ancak bu tür uluslararası organizasyonlarda çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa bir çuval incir berbat edilir. Trabzon’daki festivalde de bu tarz bir gelişme yaşandı. Festival kapsamında sahneye Gürcistan ekibi çıkıp gösterisini sundu, ardından sahneden aşağıya inerken ‘Rus ekibine teşekkür ediyoruz’ diye anons edildi. İşte bu festivale hiç ama hiç yakışmadı. Bu konularda daha dikkatli olmalıyız.” Hazaroğlu’nun eleştirisi sonuna kadar haklı. Organizasyon sorumluları; biraz daha dikkat.

BU SEVGİ AŞISI TUTAR
Trabzon’da Milli Eğitim Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesi ile Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) işbirliğiyle hayata geçirilen 'Ortahisar Sevgi Aşısı’ projesi kapsamında, kentteki her okula bir kulübe ve sokak köpeği verildi. Bakımı ve beslenmeleri okullardaki öğrenciler tarafından yapılan köpekler, okulların maskotu haline geldi. Proje ile yaklaşık 40 köpeğin bakımı yapılıp, sahiplendirilirken, yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlanan köpeklerin de bakımlarına başlandı. Proje ile öğrencilerin hayvan sevgisi, bakımı ve sokak hayvanları konusunda eğitim almaları ve bu sayede sorumluluk duygularının geliştirilmesi amaçlandı.

TURKUAZLI ZAMMI KAPTI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Hizmet İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ilk sonuç Turkuaz Şirketi’nden geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 3 şirketinden biri olan Turkuaz’da çalışan 1001 işçi Kurban Bayramı öncesi maaşlarını zamlı alacak. Varılan anlaşmaya göre işçiler ilk 6 ay için yüzde 7, ikinci altı ay için yüzde 7, üçüncü altı ay için de yüzde 7 zam alacak. Bu zamlar işçilerin çıplak, günlük ücretlerine yani yevmiyelerine yansıtılacak. İşçilerin, sosyal kalemlerine yansıyacak artışla beraber 1 yıllık ortalama yüzde 18 ile yüzde 22 arasında değişen zamlar alacağı belirtildi. Varılan anlaşmaya göre işçiler Kurban Bayramı öncesi de maaşlarını zamlı bir şekilde alacağı belirtildi. Toplu İş Sözleşmelerini başından itibaren yürüten Hizmet İş Sendikası Trabzon İl Başkanı İsmail Kaplan konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

HOŞGELDİN ECRİN ADA
Trabzon basının başarılı ve çalışkan isimlerinden, 61saat’in Spor Müdürü Hasan Tüncel ile eşi Ceren Tüncel'in dünyalar güzeli kızı Ecrin Ada dünyaya gözlerini açtı. Tüncel çiftine mutluluk, Ecrin Ada’ya da sağlıklı bir hayat diliyoruz.

SEMPOZYUM KİTABI NE ZAMAN BASILACAK?
Akçaabat Belediyesi’nce 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Akçaabat Sempozyumu’nun bildiri metni kitabı hâlâ basılmadı. Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in özverisi ve girişimleriyle gerçekleştirilen 2’nci sempozyuma ait kitabın, Türkmen’in görev süresinin tamamlandığı 31 Mart 2019 tarihine kadar basılarak yayımlanması bekleniyordu. Sempozyumun üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen basılmaması gerçekten ilginç. Belediye yetkilileriyle yapılan görüşmelerde kitabın yakın süreçte basılacağı söylenmesine karşın henüz somut bir adım atılmış değil.

Editör: Haber Merkezi