CHP’YE HATIRLATALIM…
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kurban Bayramı’nı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Trabzon’da geçirmeyi tercih etti. İmamoğlu doğduğu kente tam üç gününü ayırdı. Üç gün boyunca ailesini, partisini ve hemşerilerini ihmal etmemeye çalıştı. Gözlemlediğimiz kadarı ile de İmamoğlu şehirde büyük bir rüzgar yarattı, gittiği bir çok programda büyük destek görüp kalabalık ortamlar oluşturdu.

Ancak İmamoğlu’nun Trabzon ziyaretinde bir eksiklik yok değildi. Evet, İmamoğlu birçok programa katıldı ama basınla bir araya gelmedi. Eğer bir parti, bir ismi geleceğin siyaset arenasında önemli bir değer olarak görüyorsa işte o isim doğduğu kentte basınla da buluşmalıdır. Buluşmalıdır ki yapacağı açıklamalarla hem yerelde hem de yaygın medyada geniş yer bulsun. Trabzonluluğu üzerinden hedef tahtasına oturtulan bir ismin kendi şehrinde basın aracılığı ile vereceği mesaj kuşkusuz önemlidir.

Belki dikkate alınır diye CHP teşkilatına bu hatırlatmayı yapmış olalım. Şunu da belirtelim ki otellerin toplantı salonlarında partililer arasında konuşulanlar partiye katkı sunabilir ama partiyi iktidara taşımaz. Partiyi iktidara taşıyacak olan halka verilecek mesajdır. Dediğimiz gibi hatırlatmak istedik sadece.

GELECEK NE GÖSTERİR!
Genel Başkanlığı’nı Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi’nin İl Başkanı Kurban Bayramı arifesinde Hasan Kamil Velioğlu olarak tescillendi. Velioğlu, son Mahalli İdareler Seçimi öncesinde (2018) AK Parti’den Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı olmuş bir isim. Aynı Velioğlu, Genel Başkanlığı’nı Ali Babacan’ın yaptığı Deva Partisi’nin kuruluş organizasyonunda da Anıtkabir ziyaretinde partinin üst yönetimi ile fotoğraf vermiş bir isim.

Açıkça görülüyor ki Velioğlu iki yılda üçüncü parti ile temasta. Ne diyelim hakkında hayırlısı. Gelecek ne gösterir biz de merakla bekliyoruz. Bakalım iki yılda üç parti ile temas kuracak kadar hıza rağmen Davutoğlu’nun partisi Velioğlu için son durak olur mu? Göreceğiz.

ALTUNBAŞ KENARA ÇEKİLMİŞ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın göreve devam etmeyeceği kesinleştikten sonra parti programlarına eskisi kadar katılmadığını gözlemlemekteyiz. En son, Kurban Bayramı dolayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm parti teşkilatı ile bayramlaşmasının ardından servis edilen fotoğraflara baktığımızda Altunbaş’ı göremedik.

Telekonferans ile yapılan bayramlaşma törenine katılanlara sorduk onlar da Altubaş’ı göremediklerini belirtip şu yorumu yaptı: “Demek ki Altunbaş ilçe kongresini beklemeden kenara çekildi ve siyasetten uzaklaştı.” Ne diyelim vardır Altunbaş’ın bir bildiği ve bu söylentilere verecek bir cevabı.

BİLEN CEVAPLASIN
Kızlar Manastırı’nda restorenin bittiği belirtilip Ağustos ayı sonu ile de açılışı yapılacağı yazılıp çizilmişti. Hatta, Sümela ve Ortahisar Ayasofya Camii ile birlikte Kızlar Manastırı’nın da açılış kurdelasının kesileceği dile getirilmişti. Ancak Sümela ve Ortahisar Ayasofya Camii’nin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile açılmasına rağmen Kızlar Manastırı’nın açılışı gerçekleşmedi. Kızlar Manstırı’nda restorasyonu bittiğine göre acaba açılış için ne bekleniyor? Bilen cevaplasa da öğrensek.

DEMEK Kİ HAKSIZ DEĞİLMİŞİZ
Sümela’da restorasyonunun bitip bir an önce turizme açılması gerektiğini yıllarca savunduk. Geçtiğimizi günlerde de Sümela’da ikinci etap restorasyon çalışmaları da tamamlanarak açılış gerçekleştirildi. Ve gördük ki Kurban Bayramı’nda Maçka’ya ve Sümela’ya adeta insan akını oldu. Yıllardır savunduğumuz işte bu turizm gerçeği idi. Sümela’nın bu şehre turizm katkısı asla göz ardı edilmemelidir.

Editör: Haber Merkezi