İSTANBUL’DA TRABZON RÜZGARI
İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek olan 10. Trabzon Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethinin 557'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) Yönetim Kurulu Heyeti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette, Trabzon Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethinin 557'nci Yıl Dönümü Kutlamaları ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi. Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) tarafından organize edilen Trabzon Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethinin 557'nci yıl dönümü kutlamaları, 20-23 Eylül 2018 tarihinde Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek.  Öte yandan Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, Genel Başkan Vekili Yusuf Kızıldağ ve Genel Sekreter İbrahim Akın’dan oluşan yönetim kurulu heyeti, Trabzon Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethinin 557'nci yıl dönümü Kutlamaları kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti.

GENÇ’İN ÇÖP ÇÖZÜMÜ
Ortahisar Belediye Meclisi’nin yeni dönem toplantısı dün gerçekleştirildi. Mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin, son günlerde  şehirde çöp toplama konusunda sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Şahin’in açıklamaları üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de açıklamalarda bulunarak “Çöple ilgili hassasiyetimi biliyorsunuz. Ciddi manada üzerine gitmek lazım. Bana da şöyle bir şikayet geldi. Maraş Caddesi prestijli caddelerimizden birisi. Ben direkt Ahmet beye talimat verdim. Biz orada toplamayı yapmışız. Hemen onun akabinde veya öncesinde yığılmış tekrar . Bunlar mazeret değil. Tekrar müdahale et dedim. Size de geldiğinde hemen Temizlik İşleri Müdürüne iletin. Şu da hoş değil. Maraş Caddesine gün içinde turizmin yoğun olduğu sezonda çöp arabasının geçmesi de güzel değil. Talep ettik. Yer altı konteynırı yapalım. Ama bu konuda gelişme olmadı. İki kere müracaat etmemize rağmen. Kalıcı çözüm o dur. Görüntü kirliliğinden ve kokusundan.. Yazın daha yoğun oluyor. Yoğunluk mazeret değil. Daha çok çalışacağız” dedi.

VATANDAŞTAN VEKİLLERE MESAJ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, şehrin sorunlarını gündeme taşıma noktasında AK Partili vekiller arasında en çok elini taşın altına koyanların başında geliyor. Cora’nın bu tutumu da kamuoyu tarafından da takdir edilirken AK Parti Trabzon’un diğer milletvekillerinin çoğu zaman sessiz kalmaları da vatandaşlarca eleştiriliyor. Sokaktaki vatandaşlar, “AK Partili milletvekillerimizden sadece Salih Bey, şehrin sorunları ile yakından ilgileniyor. Bu manada kimseden de çekinmeden bu sorunları gündem yapmasını biliyor. Diğer vekillerimize haksızlık yapmak istemeyiz ancak kendilerini ya bir etkinlikte görüyoruz ya düğün programlarında ya da mağaza açılış törenlerinde. Tabii bunlarda yapılmalı. Ancak şehrin sorunları ile ilgili de sessiz kalmamalarını istiyoruz. Hem iktidar hem de muhalefet partisi vekillerimiz ile şehrin sorunları noktasında birlikte hareket etmesini istiyoruz” diyorlar.

USTA’DAN ÇIKARMA
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve yönetimi İstanbul çıkarması yaptı. Trabzon’daki tüm dolmuşların yenilenmesi adına yürüttükleri çalışmalar kapsamında İstanbul’a giden ekip bir otomotiv firması ile masaya oturdu. Görüşmelerin olumlu geçtiği ve önümüzdeki günlerde Trabzon’daki tüm dolmuşların yenilenmesi çalışmalarının hız kazanacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi