DANIŞMANI İYİ SEÇMEK LAZIM
Belediye başkanları, milletvekilleri, STK temsilcileri ve kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri basında danışmanları ile çalışır. Bu danışmanları da kendilerinin seçmesi en doğal haklarıdır. Ancak bu danışmanlar seçilirken şehir hassasiyeti ön planda tutulmalı, Trabzon’u tanıyan, ildeki basın kuruluşları ile istişaresi iyi olan isimler seçilmeli.

Son dönemde görmekteyiz ki bazı basın danışmanları Trabzon’da kaç tane gazete var, kaç tane medya kuruluşu hizmet veriyor bunu dahi bilmiyor. Buna şöyle kanaat getirdik; bir milletvekilinin veya bir belediye başkanın aynı haberi hemen her gazetede yer alsa da bazı gazeteler özellikle o milletvekilinin ya da belediye başkanın hesabından paylaşılmıyor. Demek ki bu arkadaşlarımız ya basın kurumlarını tamamen bilmiyor ya da işlerine böyle kolay geliyor.

Bu tarz şeyleri isim vermeden yazmak gibi bir alışkanlığımız yok lakin işaret ettiklerimiz kendilerini çok iyi biliyor. İşini hakkı ile yapanı tebrik ediyoruz diğerleri için de, ‘danışmanı seçerken biraz daha dikkat’ diyoruz. En azından şehri tanısınlar, kaç tane günlük gazete çıkıyor onu bilsinler!

MUHALEFET İŞİNİ YAPINCA
Ortahisar Belediye Meclisi’nde Trabzon şehir içi trafiği için İmperial Hastanesi’nin batısından girmesi için düşünülen tünel gündeme geldi. Önce muhalefet sonrasında da iktidar meclis üyeleri bu tünelle ve yolla ilgili çekincelerini dile getirerek konunun yeniden tartışılması gerektiği noktasında birleşti.

Şimdi konu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeniden ele alınacak. Demek ki muhalefet işini iyi yapınca şehir için önemli olan konular tartışılmaya açılabiliyormuş. Bu hususta son dönemde muhalefetin ağırlığını CHP grupları ve İYİ Partili Davut Çakıroğlu iyiden iyiye hissettiriyor. Muhalefet işini iyi yapınca da iktidar geri adım atabiliyor. Demokrasinin de en güzel örneği işte bu.

BU TRENİ DE KAÇIRMAYALIM
Trabzon’un beklediği Erzincan–Trabzon Demiryolu’nun Rize’nin İyidere ilçesine kaydırıldığı haberleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce açıkladığı Erzincan-Gümüşhane- Trabzon Demiryolu müjdesine rağmen farklı güzergâh için çalışma başlatmasının öne sürülmesini Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay eleştirdi.

Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu görevde iken böyle bir hamlenin gerçekleşeceğine ihtimal vermek istemiyoruz. Bu yol Trabzon için çok önemli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da Trabzon’a söz verilmiş. Şimdi şehrin bütün dinamiklerinin harekete geçip bu işin Trabzon’un hayrına sonuçlanması için mücadele vermesi gerekli. Bu treni de kaçırmamalıyız.

BIYIK MESAJI VERDİ AMA…
İYİ Parti’nin bölgedeki kalesi olan Yomra Belediyesi’nin Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, geçtiğimiz haftalarda yeniden göreve seçilen İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretle ilgili yapılan paylaşımda, “Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık ve Yomra İlçe Başkanımız Sayın Zekeriya Akgül ile yönetimi, İl Başkanımız Azmi Kuvvetli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Kendilerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederiz” denildi. Adı zaman zaman AK Parti ile anılan Bıyık partisindeki bu gövde gösterisi ile iktidara net mesaj yollamış olsa da İYİ Parti’de alınan bazı kararlarda kendi görüşüne danışılmamasının rahatsızlığını yaşadığını da duyduk. Bu sorun da ilerleyen zamanlarda aşılır herhalde.

HERKES ÖNCE BİRİLERİNİ SUÇLUYOR
Başımızın belası koronavirüs salgını ile mücadelede ne yazık ki bireysel olarak yeterli hassasiyeti göstermiyoruz. Oysaki yapmamız gereken çok da fazla bir şey yok. Sosyal mesafeye, hijyene ve maskeye dikkat etsek büyük oranda mücadeleye katkı sunacağız. Ama bunu yapmıyoruz. Bu konu ile ilgili Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak’tan paylaşım geldi: “Herkes önce birilerini suçluyor, sonra akıl veriyor. Sıra kendi izolasyonuna geldi mi, su gibi. En kolay yerden akıp geçiyor. Sanırsın uzaydan birini bekliyor, o silip-süpürüp yok edecek bu salgını.” Gayet haklı bir paylaşım. Biraz daha dikkat.

Editör: Haber Merkezi