VALİ NE DİYOR, KTÜ NE YAPIYOR?
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu geçtiğimiz günlerde Sonnokta’da yayımlanan “basın açıklaması yapma, sosyal medyada siyasî paylaşımda bulunma” yasağının akademisyenlere de uygulandığı yönündeki haberine “Akademisyenler 657’ye tâbi mi? O gereksiz başka yerlere çekiliyor.” yanıtını vermişti.

Sayın Vali haklı ancak teoride haklı. Pratikte KTÜ’de akademisyenlere bu genelge imzayla tebliğ edilmeye devam ediyor. Hem de elektronik imza olmasına rağmen elle imza attırılarak. Ortada abesle iştigal bir vaziyet var. Şimdi sorulacak soru şu: Buradaki abesle iştigal durumu KTÜ yönetimi mi yapıyor?

DOĞRUYSA ÇOK AYIP
Geçtiğimiz günlerde Millî Mücadele kahramanlarından Kâzım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Hanımefendi kentimize geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP’nin Trabzon Meydan’da düzenlediği etkinliğe ve KTÜ Tarih Kulübünün üniversitedeki etkinliğine katıldı.

Timsal Hanım esasında CHP’nin konuğuydu ve CHP tarafından kente davet edildi. Bu sırada üniversite öğrencileri de kendisiyle bir etkinlik planladı. Ancak öyle ayıp bir şey olmuş ki doğruysa -ki kaynaklar teyit ediyor- hiç yakıştıramadık. Timsal Hanım’la Meydan’da yapılan etkinliğin ardından CHP tarafından KTÜ’ye getirilmiş.

Burada konferansın sonunda CHP’liler yemeğe diyerek çıkmışlar ve Timsal Hanım öylece kalakalmış. Yanındaki isim, üniversite öğrencilerine havalimanına ulaşabilmek için araç ihtiyaçlarının olduğunu söylemiş ve ancak bu şekilde üniversiteden ayrılabilmişler.

HERKESTEN ZİYARET
Trabzon Emniyet Müdürlüğüne atanan Metin Alper, göreve başlar başlamaz kentin birçok kesiminden “hayırlı olsun” ziyareti aldı. “Hayırlı olsun”a gidenlerin hepsi öyle kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşu temsilcisi de değil. Öğretmen, antrenör, emekli birçok isim Alper’i ziyaret etti. Toplumun hemen her kesiminin ilgi odağı hâline gelen Alper’in gördüğü ilgi belki Trabzon’da eşine az rastlanır cinsten...

YUKARIDAN GELEN TALİMAT
Geçtiğimiz günlerde yolumuz Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ne düştü. Ancak başımıza ilginç bir olay geldi, paylaşalım istedik. Yanımızdaki bir arkadaşımız ihtiyacını gidermek için tuvalete yöneldiğinde güvenlik tarafından “tuvaletler kullanım dışı” diye uyarıldı.

Sebebini sorduğumuzda ise şu cevabı aldık: “Yukarıdan öyle talimat geldi.” Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi şehrin merkezinde olduğundan bazı işgüzarların sadece tuvaleti kullandıkları için Büyükşehir yönetimi bu kararı olmuş olabilir. Ancak oraya bir iş için gidene de bu tarz yaklaşımda bulunulmaz. Görevli arkadaşları uyarmak gerek.

UZUNGÖL’DE YIKIM NE ZAMAN?
Trabzon’un Maçka ilçesinde Maçka Kaymakamlığı’na yapılan ihbarlar neticesinde kaymakamlık tarafından yapılan denetimler sonucu imar barışı sonrası yapıldığı veya yapımına başlandığı tespit edilen 12 ayrı noktada yıkımlar gerçekleştirildi. Konu yıkım olunca akıllara hemen Uzungöl geliyor. Uzungöl’de de birçok binanın yıkılacağı gündem olmuştu. Ancak yıkımlar gerçekleştirilmedi. Bu yıkımlar ne zaman gerçekleştirilecek merak konusu.

TEPKİLERİ DİNDİRDİ
Pazarkapı’da kale surlarının dibine inşa edilen gece kondu tarzı yapılar tepki çekmişti. Zamanla anlaşıldı ki bu yapılar yıkılacak olan Pazar yerindeki esnafa geçici olarak yapıldı. Hafta sonu mevzu bahis yere giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu hem esnafla hem de mahalleli ile görüşerek bu yapıların Pazar yerinin yenilenmesinin ardından kaldırılacağını dile getirdi. Böylelikle tepkiler az da olsa dinmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi