DESTEK OLAYIM DERKEN…
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç üzerinde oluşan birliktelik bazı kesimlerde rahatsızlık oluşturmuş durumda. Dile getirdiğimiz “Genç mutabakatı” haberine tepki gösteren isminin açıklanmamasını isteyen bir etkin partili, “AK Parti ne bir kişiyle var olacak ne de bir kişi yok diye ortadan kalkacak bir parti değildir. Bakın parti geçmişine benim diyen kimler yok olup gitti. Halka hizmet noktasında tarafsız olması gereken muhtarların bile kalkıp bir kişi hakkında destek kararı alması hem demokrasi hem de parti tarafından hoş karşılanacak bir durum değildir. Trabzon’da birileri kaş yapayım derken kaş çıkartıyor. Ahmet Metin Genç’e destek vereyim derken Genç’e karşı bir cephe oluşturuluyor. Dikkat edilmesi gereken bir şey bu. Ahmet Metin Genç destekçilerinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Van Valisi Murat Zorluoğlu için halen daha ‘Hayırlı olsun’ mesajı paylaşmadılar. Bunun AK Parti’nin dikkatini çekmediği düşünülmesin” dedi. Bu ifadeler ve önceki gün Ahmet Uğur Zihni’nin bu çerçevede yaptığı açıklamalar, “AK Parti’de içten içe bir savaş mı yaşanıyor” dedikodularının çıkmasına neden oluyor.

ŞAHİN’İN MESAJI
Trabzon’un etkin siyasetçilerinden CHP Ortahisar Grup Başkanı Turgay Şahin, “Boztepe’deki otel yerinin satışı belediye meclisinde görüşülürken satışa karşı çıkmış ve de red oyu kullanmıştık. Olay o tarihte yerel basında da yer almıştı. Ertesi günü bir vatandaş siz CHP’liler her şeye muhalefet edersiniz diye bana sitemde bulunmuştu Ben de oradaki kamuya ait bahçede şuan oturup bir çay içebiliyorsun onu da bulamayacaksın dediğimde kötü mü yatırım yapılacak diye tepki koymuştu. İçimde bir uhde kalmıştı. Bugün tesadüfen kendisi ile karşılaşınca sordum otel açıldı gidip gördün mü nasıl olmuş dediğimde, bizi onun kapısından içeri sokarlar mı, dalgamı geçiyorsun cevabını aldım. Ah benim hemşehrim ahh” mesajını paylaşmış.

BİNAY ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ
AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Cevdet Binay, seçim çalışmalarına devam ediyor. İlçe merkezinde bire bir temaslarının yanı sıra vatandaşlarla da bir araya gelen Binay, “Yomra’da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hemşerilerimin geri dönüşlerinin verdiği güç de yarınlar için bizleri daha da iyi motive ediyor. Gönüller kazanmıştık bu gönülleri arttırmak için çalışıyoruz. Gönüllerde yer almak davamızın ana gayelerinden biridir, şükürler olsun bu noktada hiçbir sıkıntımız yok. Sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle yaklaşımımızın meyvesini alıyoruz. Vatandaşlarımıza destek ve ilgileri için teşekkür ediyorum” dedi.

KARAHASAN ENGELLİLERİ UNUTMADI
Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Elvan Saliha Karahasan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tüm engelli bireylerin gününü kutlayan Karahasan, “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en samimi duygularımla kutluyorum ve çok değerli bir engelli kardeşi olarak, aile yaşantımızın yıllara yayılmış tecrübesiyle özellikle belirtmekte fayda görüyorum ki, yaşamın onulmaz süreçlerden geçirdiği engelli vatandaşlarımızın bu zorlu mücadelede bizlerin mutlu ve faydalı olmak için yaptıklarımızdan çok daha fazlasını yaparken sanata ilme kültüre ve yaşamın doğal döngüsüne katkısı asla yadsınamaz. Bu sebeple onca değerli olan nefesdaşlarımızın gününü kutlar, şahsım ve kurumum adına sağlıklı başarılı ve umut dolu bir yıl dilerim” dedi.

ÜÇÜNCÜ’DEN YENİ KİTAP
Trabzon Basınında uzun yıllar polis adliye muhabirliği yapan Şükrü Üçüncü, yeni kitabı “Sıra Dışı Hastaları” kitapseverlerin beğenisine sundu. Üçüncü, kitabı ile okurların karşısına çıkan Şükrü Üçüncü, yeni yazmış olduğu Sıra Dışı Hastalar isimli kitabında, Kanser hastalığı ile mücadele eden üç hastanın sıra dışı öyküsünü ele aldı. Kara Mizahın öne çıktığı kitapta Üçüncü, “Kanser hastalarının sıra dışı hikayesini ele aldım. Bu kitapta ki, maksadım ise, hastalığa yenilmeyen 3 arkadaşın hikayesini mizah yaparak yazmak oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi