İKİSİ DE BİRBİRİNİ ARATMAZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı uzun süredir vekaletle yürütülüyor. Hal böyle olunca zaman zaman ağır aksak işler dikkat çektiğinden daire başkanlığına bir ismin asaleten getirilmesi şart görünüyor ve bu ismin kim olacağı da merak ediliyor. Bu görev için birçok isim gündeme geldi ancak son dönemde iki isim ön planda. İkisi de Trabzon basınına uzun yıllar hizmet vermiş ve rüştlerini ispat etmiş kişiler.

Birisi Tekin Atay diğeri Selahattin Aydınlı. İkisi de görev almaları halinde birbirini aratmadan Büyükşehir Belediyesi’ne katkı sunacaklardır. Dün gördük ki bu ikili derin sohbet halinde çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştılar. Kime ne mesaj vermek istediler o konuya girmiyoruz lakin ikisi de mesleğinin erbabı isimlerdendir bunu iyi biliyoruz. Büyükşehir hangisini tercih ederse etsin yanlış yapmaz. Biz de bu atamayı merakla bekliyoruz. Bir isim atansa da bitse artık şu tartışma.

SÜRMENE CHP’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerini aralıksız olarak sürdürüyor. Dün de Sürmene ilçe kongresi gerçekleştirildi. Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, Sürmene kongresi ile ilgili şunları söyledi: “Sürmene ilçe kongremiz yapıldı, görevi devreden ilçe başkanımız Hüseyin Çebi’yi ve yönetimini örgütlü mücadeledeki emeklerinden dolayı yürekten kutlar, görevi devralan Mehmet Ertürk ve yönetimine başarılar diler, tebrik ederiz.”

ÇAKIR’DAN DESTEK MESAJI
Eski Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir’e destek mesajı verdi. Çakır “Hüseyin Çimşir, Süper ligin en genç antrenörü ve bu şehrin evladı. Altyapıdan sadece futbolcu değil inşallah Hüseyin hocayla beraber teknik direktör de yetiştirmiş oluruz. Gönlümüz seninle. Seni de kaybetmek istemiyoruz.”

PİYASALAR HAREKETLENECEK
Mobilyacı İş adamları Derneği Başkanı (MOBİAD) Alper Bektaş, KDV indiriminden ötürü hükümete teşekkür ederek bu kararın sektörü atağa geçireceğini, piyasaları hareketlendireceğini söyledi. Bektaş, KDV’nin mobilyada yüzde 8’e, yumurta ve su ürünlerinin toptan satışında yüzde 1’e düşürülmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bektaş, Mobilya sanayisi adına yılın ilk müjdesini aldıklarını ifade ederek “Mobilya sanayimiz adına yılın ilk müjdesini almış bulunuyoruz. Sektörümüz için çok güzel bir haber, mobilyadaki KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Bu indirim sektörümüze önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Sektör adına geçen yılın en önemli gündem maddesinin KDV olduğuna dikkat çeken Bektaş, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Sektörümüz adına geçtiğimiz yılın da en önemli gündem konusu olan KDV indirimi ile ilgili olarak, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, yaptığı açıklama ile yeniden sektöre can suyu olacak ifadeleri kullandı.”

DEDE KORKUT VE YENİ NÜSHA
Trabzon’da “Dede Korkut ve Yeni Nüsha” isimli söyleşi ve toplantı düzenlendi. Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak Umut Anıl yer aldı. KTÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan ve bir süre de yerel basında çalışan Umut Anıl, lisans eğitimi boyunca edindiği bilgileri Dede Korkut’un yeni nüshasıyla ilgili gelişmelerle bir araya getirerek başarılı bir sunum gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi