ZORLUOĞLU BUGÜN BAŞLIYOR
31 Mart Yerel Seçimlerinde Trabzon’u yüzde 64,61’lik oy oranıyla kazanan ve Trabzon’u Büyükşehirler arasında ilk 5’e sokan AK Parti adayı Murat Zorluoğlu bugün görevine başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da önceki gün telefonla tebrik ettiği Zorluoğlu, bugün saat 10.00’da Yomra Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını teslim alacak. Ardından saat 11.00’da görevi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan devralacak. Devir teslimin ardından hemen göreve başlayacağı öğrenilen Zorluoğlu’nun ilk işi olarak belediye yönetimiyle geniş kapsamlı bir toplantı yapacağı gelen bilgiler arasında. Öte yandan belediye yetkililerinin daireleri hakkında bir brifing hazırladıkları da öğrenildi. Kendisinden beklentinin yüksek olduğu Zorluoğlu’nun vakit kaybetmeden belediye yapılanmasını tamamlaması bekleniyor.

ÇEYREK ASIRLIK VEDA
Dün Akçaabat’ta duygusal bir veda töreni yaşandı. Cumhur İttifakı'nın AK Partili Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe seçim kurulundan mazbatayı aldıktan sonra devir teslim töreni için Akçaabat Belediye Başkanlığı’na geldi. Başkanlık makamında düzenlenen törenle Akçaabat Belediye Başkanlı görevini, 4 Nisan 1994 yılından beri 5 dönem Akçaabat Belediye Başkalığı yapan Şefik Türkmen’den devir alan Osman Nuri Ekim, Şefik Türkmen’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Devir teslim töreninde konuşan Şefik Türkmen, Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini ve Akçaabat’ı huzurlu bir şekilde ve gururla emin ellere teslim ettiğini vurguladı. Türkmen konuşmasında dürüst, şeffaf, dik ve kararlı duruşuyla 25 yıl Akçaabat’a hizmet ettiğinin altını çizdi. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise, “Akçaabat Şefik Türkmen’i ve hizmetlerini unutmayacak” şeklinde konuştu. Osman Nuri Ekim alkışlarla karşılanırken, Şefik Türkmen alkışlar ve karanfiller eşliğinde belediyeden uğurlandı.

CEMİYET SEÇİMİNİ YAPTI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde dün seçim heyecanı vardı. 360 üyenin oy kullanma hakkı olan seçimlerde 240 üye oy kullandı. Mevcut başkan Yusuf Turgut’un yeniden aday olmadığı kongrede Ersen Küçük, Halil İbrahim İleli, Ahmet Külekçi ve Miraç Özağcı yarıştı. Yapılan seçim sonucuna göre Ersen Küçük aldığı 68 oyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanı oldu. Seçimlerde Ahmet Külekçi 61, Halil İbrahim İleli 61, Miraç Özağcı ise 50 oy aldı. Sonnokta gazetesi olarak yeni Başkan Ersen Küçük’e başarılar dileriz. Zira yükü ağır, yolu zor. Ersen Küçük’ün yönetim kurulu asil üyeleri ise Asım Kemal Güner, Aydın Akdeniz, Hakan Yoloğlu, Ahmet Kamburoğlu, Ayşegül Özdoğan Yıldırım, Şakir Bostancı, Fatih Turan ve Fatih Doğan isimleri yer aldı.

KANUNİ’YE İADEİ İTİBAR
Geçtiğimiz yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Nitelikli okullar’ listesinde olmayışı büyük tepki çeken Trabzon’un en eski ve köklü liselerinden biri olan Kanuni Anadolu Lisesi, sonunda hak ettiği listeye girdi. Kanuni Anadolu Lisesi proje okul kapsamına alındı yani artık Kanuni Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alacak. Olması gereken de buydu zaten. Bir nevi hak teslimi yapıldı. Kanuni Anadolu Lisesi’nin bu listeye girmesinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yoğun çabalarının etkisi olduğu öğrenildi. Bu gelişme Trabzon’un köklü okulu olan Kanuni Anadolu Lisesi’nin hem ekibini hem velilerini hem de Trabzon’u sevindirdi.

PEKŞEN DEVREDE
CHP’li Trabzon eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ve Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri hakkında Danıştay ve Yargıtay nezdinde görev suçu işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi