KAHRAMANLARA VEFA FONU
Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği korona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın çocuklarına burs tahsis etmek için TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdi.  Korona kahramanlarına destek, çocuklarına gelecek sloganıyla başlatılan fon ile bu öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek olunacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, Türk Eğitim Vakfı’nın çağdaş Türkiye idealine olan tutkusuyla tam 53 yıldır eğitime destek vermeye devam ettiğini söyledi.  Her dönem olduğu gibi bu dönemde de Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) üstüne düşen görevleri yerine getirmek için çalıştığının altını çizen Günay, TEV’in misyonu gereği hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının geride bıraktıkları kıymetli evlatlarına eğitim hayatları boyunca destek olacaklarını açıkladı. Bu davranışı tebrik ediyoruz.

BALIKÇILIĞI KORONA VURDU
Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Tayfun Denizer, Karadeniz somonunun bölgenin önemli bir ihracat ürünü olduğuna değinerek balıkçılık sektörünün beklentileri ile ilgili açıklama yaptı. Denizer, “Korona virüsü sebebi ile olağanüstü günlerden geçmekteyiz. Yaşanan problemler her sektörü etkilediği gibi balıkçılık sektörünü de olumsuz etkiliyor. Karadeniz somonu son yıllarda şehrimiz için önemli bir ihracat ürünü haline geldi.

Bu sıkışık dönemde balık sektöründe KDV’nin yüzde 1’ e düşürülmesi ile iç piyasaya bir hareketlilik getirilebilir. Dış ticarette yaşanan olumsuzluklar ve yavaşlama sebebi ile gümrük vergileri iç piyasayı koruyacak şekilde geçici bir süre için güncellenebilir. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde “Evde Hayat, Sofrada Balık” kampanyası ile zincir marketlerde, 15 - 16 ve 17 Nisan’da Karadeniz somonunun, 20-21-22- Nisan’da da alabalığın maliyetine satılması yerinde bir uygulama olmuştur.

Bu çalışmaların sürdürülmesi, eski adı Et ve Balık kurumu olan Et ve Süt kurumunun önemli miktarda somon alımı yapması ve mağazalarında satması, Milli Savunma Bakanlığı’na ve Kızılay’a balık satışı yapılması beklentilerimiz arasındadır” şeklinde konuştu. Balıkçıların çağrısına kulak verilmeli.

MAÇKA’YA MÜJDE
Trabzon'un Maçka ilçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, YÖK’ten gelen yazı ile birlikte Maçka’da Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde 2 yıllık ‘Eczane Hizmetleri Bölümü’ açılacağı müjdesini verdi. Başkan Koçhan, “Bu bölümden mezun olanlar rahatlıkla iş bulabilecekler.

Maçka halkı bize güvendiği sürece verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz. ‘Eczane Hizmetleri Bölümü’ Maçkamıza hayırlı olsun” dedi. İlçedeki Yüksekokula yeni bölümler eklemek için uzun zamandır uğraştıklarını ifade eden Başkan Koçhan, açılacak olan Eczane Hizmetleri Bölümü’nün Trabzon ve Maçka’ya büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Başkan Koçhan, “İlçemize verdiğimiz sözlerden bir tanesi olan Maçka Meslek Yüksekokulu’nu büyütme sözünün bir adımını daha bugün atmış bulunmaktayız. Bu anlamda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan gelen yazı ile birlikte Maçka Meslek Yüksekokulu’nda 2 yıllık ‘Eczane Hizmetleri Bölümü’ açılmış olacak.

Bizimde uzun zamandır uğraş verdiğimiz bir mücadele sonucu açılacak olan Eczane Hizmetleri Bölümü ilimize ve ilçemize büyük katkılar sağlayacak. Bu bölümden mezun olanlar rahatlıkla iş bulabilecekler. Bu süreçte bizlere destek olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Maçka’ya hayırlı olsun diyoruz.

KARANTİNA BİTTİ
Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Ocaklı Mahallesi'nde karantina sona erdi. Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Maçka İlçesine bağlı Ocaklı Mahallesi'nde 16.04.2020 tarihli ve 2020/23 sayılı ilçe Hıfzısıhha kurulu kararıyla uygulamaya konulan karantina 04/05/2020 tarihi saat 08.00 itibarıyla kaldırılmıştır.” Dileğimiz karantina uygulanan tüm bölgelerde bu sürecin son bulması.

Editör: Haber Merkezi