SOYLU KATO DAĞI’NDA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram namazını Kato Dağı’nda kılıp ardından askerlerle bayramlaştı. Herkes memleketinde evinde ailesi ve akrabaları ile bayramı geçirirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sınırın sıfır noktasında yine dosta güven düşmana korku verdi. Soylu’nun bu eşsiz mücadelesi yalnız düşmanı değil terörden nemalananların ve terör sevicilerin çizgisinde siyaset yapanları da korkutuyor.

AKÇAABAT CEVABI!
Trabzon’da düzenlenen halk bayramlaşmasına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Akçaabat’ta deniz doldurularak yapılması düşünülen yolla ilgili de açıklamalarda bulundu. Turhan, “Etüt çalışmalarına arkadaşlar devam ediyor. Şuanda sahil yolunda en yoğun olan trafik Trabzon’un Samsun çıkışı dediğimiz batı çıkışı. Orada ilave bir kapasite oluşturmak için Kavaklı Yıldızlı yolu çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Ama yine de o bölgede Trabzon’un iç kesimlerine ilçelerine bağlantı sağlayan yollar var. Yeni bir kapasite oluşturmak için Trabzon- Akçaabat arasında yaptığımız kavşak düzenlemelerinin ihalesi yaptık çalışmalara önümüzdeki günlerde başlayacağız” dedi. “Akçaabat’ta denizden yol geçecek mi?” sorusuna ise Bakan Turhan, “Şuanda yok” diye yanıt verdi.

BALTA’DAN MESAJ VAR
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayınladı. İşte Balta’nın mesajı: “Çevre kirliliğine bağlı sorunların doğal dengeleri tehdit eder boyuta gelmesi ile ilgili olarak, 05-16 Haziran 1972 tarihinde İsveç'in Stockholm kentinde 133 ülkenin katılımı ile toplanan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda 5 Haziran ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kararlaştırılmıştır. Çevre sorunları konusunda yürütülen çalışmaların takipçisi olan ülkemiz, uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki sorumluluklarının da bilinciyle, ekonomi, şehirleşme, enerji ve daha birçok alanda çevrenin korunmasını ön plana çıkaran politikalar yürütmektedir. Ülkemiz çapında Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı’nın hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır. İsrafın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla sıfır atık prensibiyle yola çıkılmıştır.”

KUYRUKTA BAYRAM
Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'nda uluslararası taşımacılık yapan tırlar, Türk tarafında kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Tır şoförleri Ramazan Bayramı'nın 1. gününü kuyrukta geçirmek zorunda kaldı. Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'nda işlemlerinin yapılmasını bekleyen yüzlerce araç kuyruğu Kemalpaşa, Hopa ve Arhavi ilçelerine kadar uzadı. Gürcistan gümrüğünde işlemlerin yavaşlaması üzerine uluslararası taşımacılık yapılan tırlar, Türk tarafında kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramı'nın ilk gününü kuyrukta geçiren tır şoförleri günlerdir işlemlerin son bulmasını beklediklerini dile getirerek, uzayan gümrük işlemlerinin kendilerini ve firmaları da sıkıntıya soktuklarını söyledi.

GÖVDE GÖSTERİSİ
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Oğuz Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği bu yıl Ramazan’ın son gününe denk geldi. 6’sı düzenlenen ‘Oğuz Kalaycıoğulları Ailesi’ geleneksel iftar yemeğine 750 kişi katıldı. Bayram öncesi olması nedeniyle aynı soyadı taşıyan gurbetçi ailelerin de büyük ilgi gösterdiği yemekte; birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneği sergilendi. Kalaycıoğulları ailesinin başlattığı gelenek diğer ailelere de örnek olurken, geleneği sonraki nesillere aşılamak, öğretmek ve devam ettirmek olduğu vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi