BAYRAK TALEBİ
İYİ Parti Trabzon İl Bakanlığı Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yücel Hasançebi, “Trabzonspor’umuzun 51. Kuruluş yıldönümü münasebeti ile Ortahisar Belediyesi’nin 1 Nolu Beşirli Mahallesi’nde stadyumun tam karşındaki bayrak direğinde dalgalanan takımımızın bayrağı göğsümüzü kabartmıştır. Ancak gönül ister ki Türk Bayrağımız da yanında dalgalansın ve asil bayrağımız şehrimizin her yerinden görülsün. Belediyemizin bu talebimizi karşılayacağı hususunda şüphemiz yok” dedi. Ortahisar’ın böyle bir çalışması olduğu da gelen bilgiler arasında.

GENÇ’İN KOLEKSİYONU
Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ilginç bir koleksiyonu var. Genç, belediye başkanlığı görevine seçildikten sonra katıldığı tüm açılışlarda kestiği kurdelelerin makaslarını titizlikle saklıyor. Genç, açılışta ki makasları tarih ve işletme adı ile birlikte hatıra olarak makamında saklıyor.

BİR KOLTUKTA KAÇ KARPUZ
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu hem oda başkanlığını hem de ticareti aynı anda yürütürken aynı zamanda ilçenin Yeşiltepe Mahallesi muhtarıdır. Bir dönemde il genel meclis üyeliği yapan Eyüpoğlu, ilçe insanına hizmet için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Eyüpoğlu’nu dün Trabzon’da TİSKİ’de gördük. “Yorulmadın mı” diye sorduk kendisine. Eyüpoğlu, “Ben ilçe halkım için asla yorulmam. Allah güç kuvvet verdiği sürece gecemi gündüzüme katar çalışırım” dedi.

KAYA BOMBALADI
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Tabakhane, Pazarkapı ve Mumhane dönüşüm projelerine karşı olmadıklarını, ancak tarihi değeri olan bu alanlarda arkeolojik araştırma yapılmadan inşaat ve düzenleme yapılmasının, onarılmaz sonuçları olabileceğini savundu. Yapılması tasarlanan tünelin tarihi Tabakhane köprüsüne zarar verebileceği uyarısında da bulunan Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyerek tarihi bir itirafta bulunmuştu. Son 16 yılda Trabzon’a da büyük ihanetler yapıldı. Eğer ki Tabakhane, Pazarkapı ve Mumhane’deki bu yanlış yapılaşma ile tarih yok edilirse, Trabzon’a en büyük ihanet bu olacaktır” dedi. Kaya, bu çıkışları ile Trabzon’un sorunlarını ön plana taşıyor ve takdir görüyor.

ARTARAK DEVAM ETSİN
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Sürmene’de düzenlenen 2. Taka yarışmasında emeğe geçenlere teşekkür etti. Sürmene Yardımlaşma ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Hayden Sürmene'ye şenlikleri kapsamında 2. Taka yarışmasına katılan İl Başkanı Revi, “Denizi ve denizciliği sevdirme anlamında güzel bir etkinlik olan bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Bizler de, Sürmene’de yaşanan bu ve buna benzer güzelliklerin şehrimizde aratarak devam etmesini temenni ediyoruz.

BEŞİRLİ’Yİ BASAN KOKU!
Trabzon şehir merkezinde yıllardır süre gelen lağım kokusunun her ne hikmetse önüne bir türlü geçilemiyor. Şehir merkezinde özellikle Uzunsokak’ta akşam saatlerinde alt yapı yetersizliği nedeni ile olduğu öne sürülen ve bir tülü önüne geçilemeyen lağım kokusu şimdi şehrin hemen her noktasına yayılmaya başladı. Gazetemizi arayan bir okuyucumuz, “Eskiden sadece şehrin bazı bölgelerinde bu rahatsız edici kokuyu hissediyorduk. Şimdi ise Beşirli’deki evimizin içine kadar koku giriyor. Sorumlusu kimse bu işe bir el atsın. Trabzonluyu buna mı layık görüyorlar” dedi. Okuyucumuz şikâyetinde sonuna kadar haklı. Aşalım artık bu sorunu, daha fazla kokusu çıkmadan.

BELLİ Kİ DENİZ BİTTİ
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’den mevcut iktidara eleştiri geldi. Kuvvetli: “Bir taraftan kamu mallarını sata sata diğer taraftan kamu borcunu artırarak bu günlere geldiniz. Belli ki deniz bitti. Devleti doğru yönetmekte bir yerden başlanılacaksa, gelin önce günlerce taşımakla sıfırlanamayan paralar, otel odalarında savrulan dövizler, ayakkabı kutularına tıkıştırılan dövizler, devleti soydururken millete küfreden hırsızların haksız kazançlarını toplayın sonra milletten isteyin. Şimdi kalktınız milletin çocuklarını okutup, evlendirmek kalırsa ev veya araba almak için birikimlerini iste. Tamam isteyin bu millet devleti için değil malını, canını her zaman vermeye her zaman hazır bir millettir. Ama öncelikle yapacaklarınız var.”

Editör: Haber Merkezi