SESLER YÜKSELDİ
Trabzon’da dolmuşların modernizasyonu için Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda gerginlik yaşandı. Önceden planlanan toplantıyı Trabzon’da ki bir çok dolmuşçu da atılan SMS mesajı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek toplantı salonunun dışından takip etti. Toplantı öncesinde önce durak başkanları arasında daha sonrada durak başkanları ile belediye yetkilileri arasında sesler yükseldi. Artık kriz boyutuna gelen bu dolmuş sorunu bir şekilde aşılsa. Trabzonlu bu sorunun kısa sürede aşılmasını bekliyor.

SICAK KARŞILAMA
Ortahisar Belediye Meclisinin kasım ayı toplantıları dün itibarı ile başladı. Meclis toplantısı öncesi takdirlik bir davranış sergilendi. Ortahisar Belediye Başkanı Metin Genç, toplantıyı takip etmek için gelen CHP’li heyetin yanına giderek İl Başkanı Güzide Uzun ve Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’na “hoş geldiniz” dedi. Bu sıcak davranışa aynı sıcaklıkta cevap geldi.

MECLİS’İN GÜNDEMİ
Ortahisar Belediye Meclisinin kasım ayı ilk gün toplantısının gündemi şu şekildeydi: “Seyr-i Şehir Boztepe Kültür Rotası projesinin ilgili kurumlarla protokol imzalanmasının görüşülmesi. Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Ticaret ve Konut Alanı inşaatı işinin tamamlanması için iller bankasından kredi alınması ve belediye başkanına yetki verilmesi. Trabzonspor marşı beste yarışması ile ilgili müzakere.

MARAŞ’TA DÜZENLEME
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kahramanmaraş Caddesi’ndeki yeni düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu.

Sonnokta gazetesinin geçtiğimiz aylarda kamuoyuna duyurduğu yeni düzenlemeyle ilgili dün Belediye Meclisinde konuşan Genç “Uzunsokak trafiğe kapatıldığında Volkan Bey belediye başkanımız, ben il başkanıydım. Kendisi hatırlattı. İlk arayıp tebrik edenlerden biriydim. Şu anda şehrimize ziyaretçiye burada trafik vardı desek güler bize. Maraş Caddesi aynı amaçla tanzim olur diye teklifte bulunmuştum.

Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanımıza talebimi bulundum. Olmadı. Şuanda Maraş Caddesi’nin trafiğinin yeniden tanzimi ilk görüştüğümüz konulardan. Olumlu görüşü var. Komple trafiğe kapatamıyoruz. Meydan’da tek bant işleyen trafiğimizi var. Maraş Caddesinde trafiği tanzim ederek oradaki görüntüyü tanzim etmemiz lazım. İnşallah bir çalışma yürüyor. Nihayetlenir ve hepimizin arzuladığı çehreye Maraş Caddemiz kavuşur diye düşünüyorum.” dedi.

BAKANI ZİYARET ETTİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etti. Ayvazoğlu ziyareti ile ilgili “TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti ile İlgili Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu olarak araştırma alanımıza giren konularda ortaya çıkan önerileri iletmek ve istişarelerde bulunmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Beyefendi’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

SAĞLIK İÇİN KOLLAR SIVANDI
Trabzon merkezli kurulan ‘Kadınla Başlar Derneği’ faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kadınlar için yola çıkan dernek, çok sayıda üyesi ile farkındalık ve çeşitli alanlarda bilinç oluşturmak için kamu yararı güden birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Dernek Başkanı Hülya Ulusoy ve ekibi bu sefer sağlık için kolları sıvadı. Derneğin organize ettiği ‘Cildimiz ve Menopoz’ söyleşisi büyük ilgi gördü.

Çok sayıda kadının katılım gösterdiği söyleşi, Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sibel Tuğcugil ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Özgür Özdemir tarafından gerçekleştirildi. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Seda Güvendağ Güven üstlendi. Kadınlar için oldukça tatlı bir söyleşi olan etkinlik için katılım gösteren kadınlar, cild ve menopoz üzerine bilgilendiklerini, söyleşinin verimli olduğunu aktardılar.

Öte yandan kanser hastalarına maddi manevi destek olan LÖ- SEV’ide unutmayan dernek, söyleşi sonrası kanser hastaları için maskelerini takarak ‘sağlık ve farkındalık’ mesajı verdi.

Editör: Haber Merkezi