ZORLUOĞLU GELİYOR
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’a ne zaman geleceği merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre Zorluoğlu 8 Aralık 2018 Cumartesi günü yakın çalışma ekibiyle birlikte Başkan adayı olduğu Trabzon’a gelerek çalışmalara başlayacak. Zorluoğlu Cumartesi günü partililer tarafından coşkulu bir şekilde karşılanacak. Trabzon’da ikamet edeceği evi hazırlatan Zorluoğlu, gelmeden önce Trabzon ve ilçelerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgileri toparlayarak ön bir hazırlık yaptı. Son güne kadar Van’daki görevine devam eden Murat Zorluoğlu veda ziyaretlerine de başladı. Vanlıların büyük sevgisini kazanan Vali-Başkan adayı Trabzon’da da merakla bekleniyor. Zorluoğlu’nun ailesiyle birlikte Trabzon’a geleceği ve seçimin startını vereceği, bir an önce hemşerileriyle buluşmanın heyecanını da yaşadığı öğrenildi.

UMUT ORAN NİYE GELDİ?
CHP’li Umut Oran, Güneydoğu-GAP incelemesinin ardından Trabzon ve Rize’yi kapsayan iki günlük Karadeniz çalışması için dün Trabzon’a geldi. 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili, Sosyalist Enternasyonal eski Başkan Yardımcısı Umut Oran, Trabzon'da vatandaşların dertlerini dinledikten sonra CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı'nda partililere gündeme dair açıklamada bulundu. Oran ve beraberindekiler Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret edip gündeme dair açıklamalarda bulundu.

TURKCELL FARK YARATIYOR
Turkcell’in, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla 2015’ten beri Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde sürdürdüğü Engelsiz Eğitim Programı’nda yeni bir dönem başlıyor. İki yılda 45 ilde 84 okulda 30 bin’e yakın engelli öğrencinin hayatına dokunan Turkcell, imzalanan yeni protokolle, Engelsiz Eğitim’i tüm Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Protokol kapsamında, Trabzon başta olmak üzere tüm Türkiye’de meslek edinme atölyeleri ve teknoloji sınıfları oluşturularak eğitim ve istihdam imkanı yaratılırken Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde hayat geçirilen Zeka Gücü projesi ile de özel yetenekli öğrenciler desteklenmeye devam edilecek. Hedef 2020’ye kadar 50 bin engelli, 50 bin özel yetenekli öğrenci.

ATAMAN DA ADAY
Sri Lanka Fahri Konsolosu, iş adamı Atilla Ataman, AK Parti Şalpazarı Belediye Meclis Üyeliğine aday başvurusunu yaptı. Şalpazarının sevilen, sayılan Ağasarlı İş Adamı Atilla Ataman’ın başvurusu ilçede mutluluğa neden olurken pek çok kimse kendisini tebrik etti.

REFAH PARTİSİ HAREKETİ
Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından 23 Kasım’da kurulan Yeniden Refah Partisi ülke genelinde 1 Aralık ve 15 Aralık tarihleri arasında teşkilatlanma hamlesi yapıyor. Trabzon İl Başkanını belirlemek için Yeniden Refah Partisi Trabzon Kurucuları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yeniden Refah Partisi Trabzon İl başkanını belirlemek için gerçekleştirilen teyamül yoklamasına Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyeleri Zafer Emanetoğlu ve Ahmet Ziya Akıntürk katıldı. Bütün ilçelerden katılımlar gerçekleşen toplantı sonunda temayül yoklaması yapıldı ve 16 Aralık’ta Ankara’daki lansman toplantısına davet yapıldı. Atamaların bu toplantıda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi