İTTİFAK ÇATLIYOR!
Ortahisar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları dün sona erdi. Son toplantıda gündem maddelerinden birinde düğün salonu olacak bir imarın yangın merdiveni düzenlemesi tartışıldı. Meclis’te tartışılan maddeye MHP’li Ayşe Kabadayı’nın şerh düştüğünü gördük. Birçok konuda buluşma noktalarından taviz vermeyen AK Parti ve MHP’nin belediye meclis üyelerinin son günlerdeki görüş ayrıkları ittifak çatlıyor yorumlarını beraberinde getirdi. Bakalım bundan sonraki belediye meclislerinde yine görüş ayrılıkları mı olacak yoksa ittifak devam mı edecek. Biz de merakla takip edeceğiz.

KANCA’YA HATIRLATALIM
Belediye Meclisi’nde altı madde tartışıldı dün. Maddeler imarı ilgilendirdiğinden Faruk Kanca kürsüden Meclis’i bilgilendirdi. Ancak gördük ki Kanca’nın meclisteki tarzı değişmiş. Daha önceleri her görüşü dinleyen Kanca dün bu halinden eser sunmadı. Bir madde ile ilgili Ufuk Hoş görüşünü belirtirken Kanca, meclis üslubuna yakışmayacak cinste partilisine tepki gösterdi.

Kanca’ya hatırlatalım o meclis herkesin görüşünü belirtme yeri. Tabi ki Ufuk Hoş da görüşünü savunacak. Aynı partili de olsanız aklına yatmayan bir şey olduğunda tabi ki meclis üyesi söz alıp aydınlatılmasını isteyecek. Kanca bizi dikkate alır veya almaz ama bilsin ki Ufuk Hoş dün doğru olanı yaptı. Bir şeyler tartışılacaksa kapı arkasında değil meclisin ortasında olmalıdır bu.

TED’DEN TAM EĞİTİM BURSU
Başarılı fakat maddi durumu yetersiz Türk çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi amacıyla 1928 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yönlendirmeleriyle kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan Türk Eğitim Derneği (TED), kuruluşunun 92. yılında da kuruluş felsefesinden sapmayarak ihtiyaç sahibi yetenekli öğrencilerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

TED’in, başarılı fakat maddi olanakları yetersiz çocuklara verdiği Tam Eğitim Bursundan faydalanmak isteyenlere yönelik sınav, 22 Şubat 2020 Cumartesi günü düzenlenecek. Sınava son başvuru tarihi ise 7 Şubat 2020. www.ted.org.tr web adresinden ya da 0850 346 0833 numaralı telefondan sınava başvurular yapılabiliyor. TED Okullarının Trabzon’daki temsilcisi TED Trabzon Koleji de yöremizin çocuklarına burs imkânı tanıyarak başarılı fakat maddi durumu yetersiz öğrencilere umut ışığı oluyor.

YAYLALARIMIZA HUZURU YENİDEN GETİRELİM
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun Teklifinde bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya “İmar Barışı ile yaratılan mağduriyetleri, tapulu arazilerine yaptıkları evleri yıkılan insanlarımızı daha ne kadar görmezden, duymazdan geleceğiz? Bu mağduriyetleri hep birlikte çözelim ve Çaykaramıza, Uzungöl’e ve yaylalarımıza huzuru yeniden getirelim” çağrısında bulundu.

O İDDİA BOŞA ÇIKTI
CHP Trabzon teşkilâtları içinde geçtiğimiz hafta ilginç bir iddiaya ortaya atıldı. İddiaya göre İl Başkanı Güzide Uzun eğer kendisinin Trabzon İl Başkanlığı tarafından CHP Parti Meclisine aday gösterilmesi hâlinde il başkan adaylığından çekilecek ve diğer aday Ömer Hacısalihoğlu’nu destekleyecekti. Bu şekilde de ilçe başkanlarının “tek liste” çağrısı da anlam bulmuş olacak, aynı zaman da Güzide Uzun’un bu tavrı da partililerce olumlu karşılanacaktı.

Böyle bir pazarlığın olup olmadığını öğrenmek için adaylardan Hacısalihoğlu’nu geçtiğimiz günlerde aradık. “Böyle bir şey yok. Güzide Hanım’ın da aday olduğunu biliyorum.” dedi. Hacısalihoğlu’nun dediği gibi de oldu. Güzide Uzun yarın adaylığını açıklıyor. Ancak bu iddianın neden ve hangi amaçla çıkarıldığı ve parti içinde yayıldığı bilinmiyor.

DÖNÜŞÜMDE SON NOKTA
Akçaabat Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Trabzon-Akçaabat hattındaki dolmuşların dönüşümünde sona gelindiğini duyurdu. Bugün saat 13.00’te Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezinde, Kooperatif üyelerinin katılımıyla beraber düzenlenecek toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle yapılacak dönüşüm sözleşmesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Konuyla ilgili bir avukat tarafından bilgilendirme yapılacak. Toplantıya ayrıca Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım AŞ’nin yetkilileri de katılarak sözleşme hakkında bilgi verilecek. Başkan Sevim “Alınacak otobüslerin temsilcileri şoför esnafının huzurunda kamera kaydı altında otobüs fiyatlarının tekliflerini verecek ve verilen teklifler şoför esnafının huzurunda açılarak değerlendirilecektir.” dedi.

SALKI AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI
Trabzon basınında dizgi çalışanı olarak hizmet veren Ömer Salkı, 73 yaşındaki babası Ali Salkı’yı kaybetti. Önceki gün toprağa verilen Ali Salkı’nın Yomra Merkez Camisindeki cenaze törenine Ömer Salkı’nın çok sayıda meslektaşı, Salkı ailesi ve yakınları katıldı. Merhum Salkı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Başta meslektaşımız Ömer Salkı olmak üzere ailesine ve yakınlarına başsağlığı, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi