HAYRAT’TA KARANTİNA BİTTİ
Trabzon’da 3 mahallede karantina uygulaması sona erdi. Trabzon’un Hayrat İlçesinde 1 ay önce karantinaya alınan 3 mahallede karantina uygulaması sonra erdi. Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, Hayrat İlçesi Geçitli, Onur Mahallesinde tamamen, Balaban Mahallesinde ise Hamzalı mevki hariç karantina uygulamasının sona erdiği bildirildi.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde: “İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 05.05.2020 tarih ve 34 sayılı kararıyla Hayrat ilçesi Geçitli Mahallesi'nin tamamında, Hayrat İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 05.04.2020 tarih ve 34 sayılı kararıyla da Onur Mahallesi ve Balaban Mahallesi'nde (Hamzalı mevkii hariç) karantina sona ermiştir.”

ARSİN İÇİN KARAR
Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada Arsin İlçesi’nde Uğur Apartmanı’nın karantinaya alındığı duyuruldu. Açıklamada, “Trabzon’un Arsin İlçe Hıfzıssııhha Kurulu’nun 04.05.2020 tarih ve 26 sayılı kararıyla Yeşilyalı mahallesi 342. Sokakta bulunan Uğur Apartmanı karantinaya alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

ÜRETİCİ MERAKTA
Korona virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında Rize'de salgının yayılmaması için getirilen seyahat yasağı nedeniyle sancılı başlayacak olan 2020 yılı yaş çay sezonunun açılmasına günler kala Rizeliler, çayı nasıl toplayacaklarından daha çok açıklanacak çay fiyatını merak ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi yaş çay taban fiyatının destekleme ile birlikte en az 4 TL olması gerektiğini dile getirerek, “Gübre fiyatları geçen yılla hemen hemen aynı ama gıda fiyatlarına baktığımız zaman yüzde 50'lik bir artış var. Bu fiyatlar baz alınırsa herhalde 4 lira olması lazım. Ne kadar kabul etmesek bile gıda enflasyonu yüzde 50'ye vurmuş durumda. Biz markete gittiğimiz zaman her şeyde bunu görüyoruz. Piyasa fiyatının uygulanmasını istiyoruz. uygulanırsa üretici memnun olur, mağdur olmaz” ifadelerini kullandı.

TELEKONFERANSLI TOPLANTI
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı, korona virüs tedbirleri doğrultusunda çalışmalarını evden sürdürüyor. Daha önce gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu toplantısının ardından bu kez de ilçe başkanlarıyla telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, telekonferans yoluyla bir araya geldiği ilçe başkanlarının çalışmalarını dinleyerek, süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Korona virüs nedeniyle vatandaşa yapılan pandemi yardımlarına ilişkin ilçe başkanlarının değerlendirmelerini de dinleyen Başkan Kuvvetli, pandemi yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Kuvvetli, “Bu süreçte ülkemizde 400 bin iş yeri kapanırken 2 milyon insan da işsiz kaldı; ancak iktidar bu vatandaşlara gerekli yardımları yapma konusunda hakkaniyetli davranmıyor” dedi. İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı olarak ihtiyaçlı vatandaşlara ulaşma çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Başkan Kuvvetli, ilçe başkanlarının da bu çalışmaları yoğunlaştırmalarını istedi.

Editör: Haber Merkezi