USTA KOLLARI SIVADI

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta şoför esnafına seslendi. Usta vaat ettiği projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirterek, “Şoför esnafımızın hakkını yedirmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Esnafımızın kafası rahat olsun, vaat ettiğimiz projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Trabzon’da şoförlerimizin memnuniyeti için oda olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimiz de bu konuda zaten bize destek oluyorlar. Hep birlikte şoför esnafının yaşam standardını yükseltmek için enerjimizi harcıyoruz. Her şey güzel olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

HESAP SORAN OLACAK MI?

Rize-Trabzon karayolunun Gülyalı mevkiinde bulunan kaldırımın bir bölümü geçtiğimiz hafta içi çökmüş ve felaketin eşiğinden dönülmüştü. Çöken yolun bir bölümü güvenlik önlemi için kapatılırken İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Yolun çöken kısmının fotoğraflarını paylaşan Çakıroğlu, sosyal medya hesabından şu çıkışı yaptı: “D100 Karayolu Yalıncak Çıkışı. Bu fotoğraflar ne anlama geldiğini, Trabzon için anlatmaya gerek yok. Soru şu: Ruhsatlı inşaat, yolun kapatılmasına sebep olduysa yaptırımı ne olacak? Kim uygulayacak? Fotoya bakıldığında yapılacak duvar imalatı en az bir iki ay sürer, bu işin içinde hesap soran olacak mı? Bu bir doğal afet değil, aklın tutulmuş hali.” Cidden, bu iş için bir hesap soran olacak mı?

ARSLANTÜRK 12 DEDİ

Fındık üreticisi TMO tarafından açıklanacak rakamı beklerken Trabzon Ticaret Borsası Meclis ve Fındık Konseyi Başkanlıklarını yürüten Sebahattin Arslantürk, “Tüm üreticilerimizi memnun edecek 2018 yılı fındık alım fiyatını açıklıyorum: 12 lira. Bu ifade şu ana kadar resmi fındık alım fiyatı olarak açıklanmamış olsa da doğrudur. Fındıkla ilgili çevreler önümüzdeki hafta sonu 2018 yılı fındık alım fiyatını 12 lira olarak açıklayacak. Umarız bu fiyat fındık üreticisini memnun eder” dedi. Arslantürk, Ferrero’nun Esiroğlu’ndaki fabrikasında yaptığı tasarruf ile ilgili de, “Kapatma yok, tesis tadilata girdi. Bu durum piyasayı olumsuz etkilemez” diye konuştu.

ADD’NİN AÇIKLAMASI

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Cemal Verep, “ABD’nin Andrew BRUNSON’un serbest bırakılmamasında payları bulunduğu gerekçesiyle, iki bakana yaptırım kararı alması ve Türkiye’ye yönelik tehditkâr tavırlar sergilemesi ulusal onurumuzu inciticidir. Bu durum aynı zamanda ülkemizin izlediği siyaset çizgisi açısından da düşündürücüdür. Özetlersek: Ulusal onurumuzu ne emperyalist güçlere ne de içimizdeki uzantılarına asla çiğnetmeyeceğiz. Büyük Devrimci Atatürk’ün sözleriyle: herhalde dünyada bir hak vardır. Ve hak kuvvetin üstündedir” diye konuştu.

İHRAÇ DEĞİLMİŞ!

AK Parti’li eski üye Ali Osman Aydın istifası sonrası kendisini ihraç eden AK Parti İl Disiplin Kurulu aleyhine açtığı davayı kazandı mahkeme gerekçeli kararı da açıkladı. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi İl Disiplin Kurulunun 2017/5 toplantı sayılı kararını istifadan sonra verdiği anlaşıldığından ihraç kararının yok hükmünde sayılmasına hükmetti. Aydın, “Doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Partimizin düşmanı değiliz. Asıl düşmanlar Ak Parti’ye ihanet edenlerdir” dedi. Aydın ilgililer hakkında tazminat davası açacağını da sözlerine ekledi.

TAKSİTLE KURBAN!

Kurban Bayramı’na 2 haftadan az bir zaman kaldı. Pek çok kurum ve kuruluş kurban bağışları ilanlarını panolara yerleştirdi. Dikkatimizi çekti. Birçoğunda “3-4-5 taksit imkanı ile” türünden ifadeler var. Günümüzde bazı kişilerin haram diyerek kullanmadığı kredi kartı ile taksit yaptırılarak kesilecek kurbanların akıbeti nedir. Diyanet ya da müftülük yetkililerinden bu konuda bir açıklama yapılırsa biz de toplum da aydınlanmış olur.

Editör: Haber Merkezi