GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ…
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dün mesaiye Türkiye’de pek de alışık olunmayan bir şekilde başladı. Sıradan bir vatandaş gibi yanına kimseyi almayan Başkan Zorluoğlu, Yalıncak’taki evinden çıkıp sahile yürüyerek indi. Burada otobüs durağında bekleyen Başkan Zorluoğlu, ardından gelen ilk otobüsle şehir merkezine geldi. Yol boyunca da Başkan Zorluoğlu otobüste vatandaşlarla hasbihal etti. Başkan Zorluoğlu’nun bu hareketini AK Parti’deki bazı isimlere yorumlattık. Ortak görüş şu yönde oldu: “Gönül belediyeciliğinin örneğidir.” Başkan Zorluoğlu’nun bu hareketi bizce de olması gerekendir ve gönüllere dokunuştur.

EVİMİZDE MUTLUYUZ
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir yerden aldığı işaretle mi yoksa gerçekten kendi görüşüyle mi bilmiyoruz ama eski partilisi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i evine geri dönmeye davet etti. Bu davetin ardından da İYİ Parti’nin üst yönetiminin en etkili isimlerinden Şükrü Kuleyin cevap verdi. Kuleyin: “Çok şükür; Biz evimizde saray gibi olmasa da huzurlu ve mutluyuz!” Sosyal medyada en çok dikkat çeken soru ise, “Bahçeli kendisi evine döndü mü de Akşener’i davet ediyor?” şeklinde. Bizce de Genel Başkan Bahçeli önce bu soruya cevap vermeli.

İŞ İŞTEN GEÇTİ TOMAÇ
Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Süleyman Tomaç Şehir Hastanesi ile ilgili bir yorumda bulunarak Bahçecik yolunun acilen çift gidiş çift geliş olarak yapılmasının zamanının geldiğini ve Bahçecik’teki Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerine Şehir Hastanesi yapılabileceğini dile getirdi. Tomaç’a hatırlatalım, Şehir Hastanesi konusunda yer belli oldu ve inşaat süreci de yakında başlıyor. Belediye Meclis Üyeleri şehir hassasiyeti taşıyan konularda görüşlerini tabi ki belirtmelidir ancak iş işten geçmeden olmalıdır bu. İş işten geçtikten sonra yapılan yorumlar bir yere yaramaz. Hatırlatmış olalım.

TAVİZ VERİLMEMELİ
Trabzon’da alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkça maske ve sosyal mesafe uyarıları yapılıyor. Uyarıları dikkate almayan şahıslara ise para cezası uygulanıyor. 27 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’un Çaykara ilçesinde (3), Hayrat ilçesinde (3), Maçka ilçesinde (1), Of ilçesinde (3) ve Yomra ilçesinde (1) olmak üzere toplam (11) kişiye maske takma kuralına uymadıkları gerekçesiyle toplam 9 bin TL para cezası uygulandı. Ayrıca Of ilçesinde (7) ve Şalpazarı ilçesinde (2) olmak üzere toplam (9) kişiye de sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle 28 bin 350 TL para cezası kesildi. Bu konuda kesinlikle taviz verilmemeli, cezayı hak eden cezayı yemeli.

İNCE’YE YEŞİL IŞIK
Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce henüz net bir açıklama yapmasa da parti kurmak adına görüşmelerini sürdürüyor. Dolayısı ile partinin üst düzey isimleri ile de bu konuda hasbihal ediyor. Peki, Trabzon Muharrem İnce’nin girişimine destek verir mi? Bizce vermez, çünkü hem Trabzon İl Başkanlığı hem de Ortahisar İlçe Başkanlığı Genel Merkez ile uyum içerisinde çalışıyor. Milletvekili Ahmet Kaya da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nda yer alıyor. İnce Trabzon’da kimden destek görür derseniz eski milletvekillerini işaret edebiliriz. Trabzon’un eski vekillerinden İnce’ye yeşil ışık yakan olabilir. Şimdilik bu kadar ipucu verelim.

Editör: Haber Merkezi