GÜNNAR SÖYLEDİ Mİ?
Günebakış Gazetesi’nde okuduk. Ne yalan söyleyelim okuyunca dona kaldık! Her ne kadar inanmak istemezsek de, sorduk soruşturduk, yazılanların tekzip edilmediğini öğrendik. Hani birde vardır ya, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diye. AK Parti Milletvekili Adnan Günnar’ın ki de o misal.Günnar ne söylemiş? Neler söylemedi ki?Günnar’ın söylediklerini bizim Ali Haydar söylemez! İdda odur ki; Adnan Günnar ilçe ziyaretinde vatandaşların karşısında, “Doların artışına neden isyan ediyorsunuz? Elin ABD’lisi 10 metre kare odada proje üretirken, siz yaylada horon tepiyordunuz! Herkesin zor durumda olduğunu kabul ediyorum, bizim maaşlarımızda eridi. Her hafta buralara nasıl geleceğiz? Vatandaş olarak her yerde hakkınızı arayın, doğrusu benim çoluk çocuk olmayınca bir derdim yok! Doların bu kadar çıkışını dert edinenler hakkını da arasın! Evet Günnar’ın bunları söylediği iddia ediliyor. Hatta ellerinde ses kayıtları olduklarını da söylüyorlar. Mutlaka Adnan Günnar’ın hakkında söylenen bu iddialara verecek olduğu cevap vardır. Söz hakkı Günnar’ın. Yorum ise sizlerin.

YÖNETİM İSTİFA ETTİ
İYİ Parti Başkanlık Divanı, geçtiğimiz hafta Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantıda, partinin taşra teşkilatlarındaki revizyon çalışmalarına imkan vermek ve yapılacak çalışmaları hızlandırmak amacıyla bütün il başkanlarının yönetimleriyle beraber istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındı. Alınan bu kararın ardından gözler Trabzon’a çevrilmişti. Edinilen bilgiye göre önceki akşam İYİ Parti Trabzon il Teşkilatı gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısıyla birlikte istifa etti. Toplantıya katılan İl Başkanı Azmi Kuvvetli dahil bütün yönetim kurulu üyelerinin istifaları için dilekçelerini hazırladıkları ancak bazı üyelerin geçerli sebeplerden dolayı toplantıya katılmamaları üzere imza atamadıkları nedeniyle istifaların resmiyet kazanmadığı öğrenildi. Eksik üyelerin de istifa için dilekçe hazırlayıp imza atmalarının ardından istifa dilekçelerin genel merkeze gönderilerek resmiyet kazanılacağı belirtildi.

MAAŞLARA ZAM
HİZMET-İŞ Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştiraki TRABİTAŞ A.Ş arasında imzalanan ilk toplu iş sözleşmesi Trabitaş A.Ş. işçilerinin maaşlarına zam yapıldı. Sendikaya üye olmadan daha önce asgari ücretle sendikasız ve sosyal haklardan yoksun olarak çalışan 156 Trabitaş A.Ş. işçisi, HİZMET-İŞ Sendikasına üye olarak hem ücret artışına hem de sosyal haklarına kavuştukları açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Trabitaş A.Ş ile 1,5 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, Trabitaş A.Ş işçilerinin maaşlarına altı aylık dilimler halinde yüzde 7’şer oranında zam yapıldı. İşçiler sözleşme ile ikramiye, bayram yardımı, öğrenim yardımı, aile ve çocuk yardımı ile yemek, yakacak ve sorumluluk zammı gibi sosyal yardımlara da kavuştular.”

ÇAKAR’A İCRA TAKİBİ
Rize'de, otomobilin kontrolünden çıkıp, yaklaşık 40 metreden dereye uçması sonucu yaşamını yitiren, kentin sevilen atma türkücülerinden Ahmet Çakar hakkında, araç kiralama şirketince 60 bin liralık hasar masrafı için icra takibi başlatıldığı ortaya çıktı. Şirket yetkililerinin, tahsilatın, Çakar'ın çalıştığı kurumdaki tazminatı üzerinden yapılması için girişim başlattığı öğrenildi. Ahmet Çakar, UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Listesi'ne alınan Rizeli şair Osman Efendioğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'da düzenlenen ödül törenine katılıp, burada kemençe eşliğinde atma türkü söylemişti.

Editör: Haber Merkezi