ZİRAAT MASAYA YATTI

Trabzon Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kozoğlu ve ilçe ziraat odaları başkanları Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyareti değerlendiren Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr “Başta Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu ve Muhasip Üyemiz Hasan Kozoğlu ile birlikte, tüm Trabzon Ziraat Odaları başkanlarımızla Sayın Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ederek Trabzon’un tarım ve ziraat ile ilgili meselelerini karşılıklı görüştük ve ziraat odalarının faaliyetleri ile ilgili kendilerine bilgilerimizi aktardık.” dedi.

AK PARTİLİ İSİMDEN DESTEK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Akçaabat ziyaretinde Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan’ın “salonu terk etme” tepkisine AK Partili bir isimden destek geldi. Geçtiğimiz dönemlerde milletvekili aday adayı olmuş Deniz Kuruçelik sosyal medya üzerinden Karan’a destek verdi. Kuruçelik şunları kaydetti: “Sosyal kültürel hayatta olsun, hizmet noktasında olsun son derece aktif olan hakan beyin neden bu noktaya geldiğini sorgulanması gerekirken, kınama yarışına girmek, bilgisi olmayanların fikri de olmadığı anlamına gelmektedir ve Hakan Bey’in nerde nasıl konuşacağı olgunluğuna sahip olduğu kanaatindeyim.”

KOKARCA TOPLANTISI

Gürcistan üzerinden ülkemize giren ve hızlı bir şekilde ilerleyen kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele için başlatılan çalışmalara İstanbul’da yapılan toplantı ile devam edildi. Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) koordinasyonunda, Trabzon Ticaret Borsası tarafından Aralık 2018 ve Ocak 2019’da ulusal düzeyde yapılan toplantıların ardından oluşturulan komite bir araya gelerek durum değerlendirmesi ve faaliyet takvimi yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Tuncer başkanlığında oluşturulan icra komitesinin üyeleri UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sabır ve Ferrero Değerli Tarım Uygulamaları Ziraai İşler Müdürü Gökhan Arıkoğlu’nun katıldığı toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalar ile kahverengi kokarcanın görülme sıklığının tespiti ile ilgili elde edilen rakamlar değerlendirildi.

TÜRK KADINI ÖRNEK OLMUŞTUR

TÜRKAV Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kuru, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Kuru’nun  mesajı şöyle: “Türk kadınına tanınan, seçme ve seçilme hakkı dünyaya aydınlık olmuştur.  5 Aralık, Türk Kadınına tanınan, seçme ve seçilme hakkının yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. yıl önce Türk kadınına dünya kadınlarından daha önce verdiği çok önemli bir hak. Ve bu hakla Türk kadınının muasır medeniyet seviyesine yükselmesi olarak dünyada önemli ve emsalsiz bir yeri bulunmaktadır.  Kadını ilk önce diğer varlıklarla beraber göremeyip insan odaklı zavallı diye nitelendirildiği dünyada, batınında içinde bulunduğu cahilliğin uygulamalarına karşı Türk kadını örnek olmuştur.”

23 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından “Milli Teknoloji Hamlesi” etiketiyle paylaştığı mesajında, ekimde yatırım teşviği verilen 5,5 milyar liralık 349 yatırımın tamamlama vizesi aldığını belirterek, 11 bin 378 vatandaşın bu firmalarda istihdam edildiğini kaydetti.  Varank’ın açıklamaları şöyle: “Ekim’de 5,5 milyar TL’lik yatırım, tamamlama vizesi aldı. Bu sayede 11.378 ilave istihdam oluştu. Aynı dönemde, %60’ı imalat sektöründe olmak üzere 10,4 milyar liralık yeni yatırım için teşvik belgesi düzenledik, 23 bin ilave istihdam oluşmasını öngörüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi