BUGÜN VE HER CUMA
Haberlerin yanı sıra köşe yazarlarıyla da fark yaratan Sonnokta gazetesi çok farklı bir yazı konseptine sahip iki köşe yazarıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Yüksek Mimar Ayşe İmamoğlu Azaklı “İstanbul’dan Trabzon’a Mektuplar” isimli köşesiyle mektuplarını kaleme alacak. KTÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dil Bilimci Prof. Dr. Mevhibe Coşar ise bu mektuplara “Trabzon’dan Mektuplar” isimli köşesiyle cevaplar verecek. Bugün ve her cuma Sonnokta’da...

GÜLER YÜZ, SICAK TAVIR
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Sebahattin Okurer idari kadroda bulunan ekip arkadaşları ile birlikte önemli işlere imza atıyor. Hem doktor kadrosu hemde hijyenik ortamıyla Trabzon’a hizmet veren hastanenin çalışan personeli de hasta ve hasta yakınlarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı takdir görüyor.

Okurer güler yüzü ve sıcak tavırları ile yaşanan sorunları anında çözüme kavuşturuyor ve hem personeli hem de hasta yakınlarının memnun kalmasını sağlıyor. Günümüzde en çok eleştiri alan konuların başında gelen bürokrasinin ağır işleyişini de hastanesinde hissettirmiyor Okurer. Bu çalışmalar sadece hasta, hasta yakınları için değil tabi ki doktorların rahat bir ortamda çalışması için de gayret halinde Okurer.

DEPREME DAYANIKLILIK TESTİ YAPILDI MI?
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde deprem riskinin artması sonucu yapılması gerekenler ve alınacak tedbirler ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Soru önergesinde Doğu Karadeniz’de deprem riskinin arttığına dikkat çeken Örs “Bölgede il ve ilçeler bazında depreme dayanıklılık testi yapılmış mıdır?” diye sordu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Örs “2018 yılında revize edilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası verilerine göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nde deprem riskinin arttığını görmekteyiz. Konu ile ilgili 24 Aralık 2018 tarihinde TBMM Başkanlığı’na bir araştırma önergesi vermiştim. Ne yazık ki gündeme alınmadı. Bunun gündeme alınmamış olması gerçeği değiştirmez. İnsan hayatı ile ilgili konularda daha duyarlı olması gerekliliğini vurgulamak isterim.

Özellikle geçmişte eski teknoloji ve yetersiz mühendislik hizmetleri tamamen hafriyat dökümüne dayalı oluşturulan dolgu alanlarındaki yapılar tehlike arz etmektedir. Günün şartlarında büyük blok kayalar arasına kum, toprak ve balçık gibi hafriyat malzemeleri oluşturulan Rize ve Trabzon’da sıkça rastlanan bu alanların denetlenmesi ve olası bir depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi elzemdir. Geçmişte ve günümüzde şahit olduğumuz depremlerin yol açtığı can ve mal kaybı ile yaşanan acılar göz önüne alınarak konunun ehemmiyetine binaen gerekli çalışmalar zaman geçmeden yapılmalıdır.” dedi.

NECİP SEVİNÇ İSYAN ETTİ
Eski Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünün önündeki ağacın devrilme ihtimalinden ötürü yetkililere çok kez uyarıda bulunduklarını ancak ilgilenilmediğini söyledi. Son olarak dünkü kuvvetli rüzgârda dalı kopan ağacın fotoğrafını çeken Sevinç şunları kaydetti: “Burası Zağnos Meydanı’ndaki Tiyatro Müdürlüğünün önü. O bahçede 30 derece eğilmiş çam ağacının devrilme ihtimali kuvvetli diye belediyeye çok bildirildi ve beklenen oldu. Kopan bir dal biraz önce yola uçtu. Neyse ki park eden araç çekilmiş, insan da bulunmuyordu vaka sırasında.

Meğerse tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu bu çam ağacını yazmış. Tarihî imiş! Vatandaş ezilsin, umurlarında değilmiş! Maraş Caddesi’nde, hal karşısında tarihî surların önüne dükkânlar yapıldı. Surlar kapandı. Umurunda olan da sustu, geri çekildi. Kılıfına uyduruldu mu?Kesin şu çam ağacını, daha farklı yerler de dahil konuşturmayın beni! Kılıfını istediğinizde bulduğunuz gibi bulun! Bir çam ağacı değerli ama insan hayatı ondan bin kat değerli, ayıp oluyor.”

Editör: Haber Merkezi