KORGENERAL ÖNGAY VALİLİK’TE
3'üncü Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a gelen Korgeneral Öngay, valilik ziyaretinde Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Ustaoğlu ile görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmail Ustaoğlu, Korgeneral Şeref Öngay'a görevinde başarılar diledi. Ziyarette Öngay'a, Trabzon 17'nci Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ahmet Burak Yürüten de eşlik etti.

6 ASIRLIK DEĞER KORUMA ALTINDA
Karadeniz Bölgesi’nde 6 asırdır yetiştiği bilinen fakat kaybolmaya yüz tutmuş zeytin çeşitleri Trabzon'da koruma altına alındı. Trabzon'daki Botanik Park'ta Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Zeytin Gen Bankası’ndan temin edilen kadim zeytin çeşitlerinin yer aldığı bir bahçe oluşturuldu.

Zeytin fidanlarının dikiminde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Botanik Park’ta, Trabzon, Sinop, Artvin ve Samsun illerimizde 6 asırdır yetiştiği bilinen 15 farklı zeytin çeşidine ait 41 adet fidandan oluşan zeytin bahçesi oluşturuyoruz. İleriki dönemlerde bölgede yetiştiği bilinen çeşitlerin tamamının Trabzon Botanik Park’a kazandırılmasını hedefliyoruz.

İnşallah burası önümüzdeki yıllarda şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir ziyaret merkezi haline gelecek. O zamana kadar bu alanı daha fazla geliştirme noktasında sistematik ve bilimsel bir anlayışla önemli çalışmalar yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 6 asırlık zeytin fidanlarının dikimi gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından düzenlenecek Yenilikçi Girişimcilik Yarışması’na 25 Mart'a kadar başvuru yapılabileceği bildirildi. TTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, oda tarafından yürütülen Konsept İnovasyon Ağı Projesi kapsamında, Yenilikçi Girişimcilik Yarışması çağrı ilanına çıkıldığı, yarışmanın son başvuru tarihinin 25 Mart olduğu belirtildi.

Yarışma ile, yenilikçi girişimcilik kültürü ve ruhunun gelişimini teşvik etmenin amaçlandığı ifade edilen açıklamada, yarışma sayesinde girişimcilerin yenilikçi fikirlerini projeyle daha geniş kitlelere duyurma fırsatı yakalayabilecekleri vurgulandı. Açıklamada yarışmanın, Konsept İnovasyon Ağı Projesi ortakları olan Litvanya ve Bulgaristan'da da gerçekleştirileceği, böylece deneyimlerin, iyi uygulamaların paylaşılması ve ticarileşme imkanlarının bu ülkelerde de araştırılmasının sağlanacağı aktarıldı.

PATENT ABD’YE AİT
Vatan Partisi Trabzon İl Başkanı Osman Nuri Saral, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, İdlib konusunda basın açıklaması düzenledi. “Batı Asya’da barış ve istikrarı yıkan atlantik sistemidir” diyen Saral, “Bu yıkımda kullanılan bütün terör örgütlerinin patenti ABD’ye aittir.” ifadelerini kullandı.

Bölgede barış ve istikrarı getirme imkanı ve kabiliyeti olan yegane gücün Batı Asya ülkelerinin birlikteliği olduğunu ifade eden Saral, “ABD ve NATO’nun yakın geçmişte Afganistan’a, Irak’a, Suriye ve Libya’ya getirdiği yıkım gözler önündedir. Türkiye, Rusya ve İran Astana’da bir araya getiren temel etken, bu deneyimlerden çıkarılan derstir. Barış ve istikrarın ön koşulu ABD’nin bölgede ki varlık ve etkisinin sınırlandırılması ve giderek ortadan kaldırılmasıdır” dedi.

TİYATRO GÜNLERİ NİSAN’DA
Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun da sahne alacağı, Giresun Belediyesi tarafından Fevzi Bayazıtoğlu 26. Tiyatro Günleri 13- 22 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Düzenlenecek olan tiyatro günlerine 7 ilden 10 oyun sahnelenecek. Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Demirel, yaptığı basın açıklamasında, “Ramazan ayı nedeniyle bu yıl Fevzi Bayazıtoğlu 26. Tiyatro Günleri 13 -22 Nisan tarihleri arasında yapmayı uygun gördük. İlimize Erzurum Devlet Tiyatrosu, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Konya Devlet Tiyatrosu, Samsun Karma Sahne, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu olmak üzere 7 ilden tiyatro ekipleri 10 oyun sahneleyecektir. Sanatseverleri bu tiyatro günlerine ilgi göstereceklerini düşünüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi