MEB’DEN BİR ADIM DAHA
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB),yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında okulların kapanmasının ardından, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle desteklemek amacıyla TRT EBA kanallarından yayınlanmak üzere “Bizden” isimli veli kuşağı hazırlandı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kovid- 19 salgını nedeniyle 18 milyonun üzerinde öğrencinin evlerinde olması nedeniyle Bakanlık, uzaktan eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Uzaktan eğitim süreçlerini iyileştirmek için ders içeriklerini sürekli zenginleştiren Bakanlık, aileleri de ihmal etmedi. Okullarından ve öğretmenlerinden uzakta eğitim çalışmalarını evde sürdüren çocukların ailelerine yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle aktif şekilde desteklemek amacıyla “Bizden” adlı aylık bültende yer alan bilgilere benzer şekilde TRT EBA TV İlkokul ve Ortaokul kanallarında yayımlanmak üzere veli kuşağı hazırladı. Veli kuşağı her gün TRT EBA TV'de saat 20.00’de ekranlarda.

POLİS HER ZAMAN YANINIZDA
Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarını da unutmadı. Türkiye'de alınan koronavirüs önlemleri Trabzon’da sıkı bir şekilde uygulanıyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağıyla birlikte diğer yaş grubundaki vatandaşlara da aynı yönde çağrılar yapılıyor. Uygulanan kararlar neticesinde sokaklar hayvanlara kaldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü de sokaklarda yalnız kalan hayvanlar için harekete geçti ve onları elleriyle besledi. İl Emniyet müdürlüğü bu anları sosyal medya hesabından paylaşırken, “Sokaklardaki can dostlarımız da bize emanet. Polis her zaman yanınızda” notunu yazdı.

BİLİM DÖNEMİ BAŞLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen gündeme dair paylaşımda bulundu. Pekşen bakın ne yazdı: “Dünyada yeni bir dönem. Bilgi, gelecek, program ve güven dönemi. Hurafeler çöp oldu, bilim dönemi başladı. Hamasetle siyaset çöp oldu, bilgiyle siyaset başladı. Beton inşa edenler kaybetti güven inşa edenler umut oldu. İnsanlar açken lüks ve şatafatın yenmediği anlaşıldı.”

RİSKLİ OLABİLİRMİŞ
Türkiye’de koronavirüs vakalarının ardından önlem amaçlı belediyeler tarafından geliştirilen ve özel karışımlı 360 derecelik solüsyon buharı ile kıyafetlerin üzerindeki olası bakterileri temizleyen dezenfeksiyon tünellerinin sağlık açısından risk oluşturduğu iddia edildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazım Ercüment Beyhun, dezenfeksiyon tünellerinin tedbirlerin ihmal edilmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Dezenfeksiyon tünelinden geçenlerin yoğun şekilde dezenfektana maruz kaldığını ve bunların kıyafetlerden saç diplerine kadar insan bedeninde açıkta olan her yere bulaştığını kaydeden Prof. Dr. Beyhun, “Nasıl bir dezenfektan maddeyi gıda maddesine bulaştırıp yediğimizde ağız içerisindeki flora dediğimiz hâkim mikroorganizma yapısını bozuyorsa, insanların ciltlerinde de bu olabiliyor. Bu, kimyasal maddelerin ciltte etkileşmesine bağlı olarak çeşitli olumsuz sonuçlar doğurabilir” dedi.

42 İL KARANTİNADA
Koronavirüs, Türkiye'de hızlı yaylımını sürdürüyor. Ülkemizde şu ana kadar 574 kişi virüsten dolayı hayatını kaybederken, vaka sayısı da 27 bin 69'a yükseldi. Virüsün yayılımını durdurmak için hükümet tarafından tedbirler de alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan yerleşim yerlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Şu ana kadar 42 ilde, 4 ilçe 3 belde, 44 mahalle, 71 köy, 6 mezra karantinaya alındı. Karantina kurallarına uyalım.

ELLERİMİZİ SEMAYA AÇMALIYIZ
Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, tüm olumsuzluklardan kurtulma ve arınma anlamına gelen Berat Kandilinin ülkemize, Türk İslam alemine ve tüm dünyaya başta sağlık olmak üzere huzur ve barış getirmesini diledi.

Dünyayı saran koronavirüs (Covid-19) amansız bir mücadele içinde bulunduğu bu günlerde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Ali Tekataş, “Temize çıkma anlamına da gelen bu mübarek Berat Gecesinde ellerimizi göğe yöneltirken, Rabbimizden insanlığın bu virüsten bir an önce kurtuluşu için ellerimizi semaya açmalıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi