HAYDAR REVİ’YE GİTTİLER
Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan AK Parti Trabzon İl Başkanımız Haydar Revi’yi evinde etti. Revi ziyaretlerinden dolayı sayın bakanlarımıza teşekkür ederek, “Evimizi teşrif edip bizleri onurlandıran Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan'a geçmiş olsun ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. Ziyarette AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Trabzon programında Revi’yi ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

SOYLU’NUN YÜKÜ AĞIR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kah Kato Dağı’nda kah Trabzon’da kah İstanbul’da. 23 Haziran İstanbul seçimlerinin Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’dan sonra baş aktörü konumunda adeta. Kendisine büyük bir görev düştüğünün farkında ve omzuna aldığı ağır yükü herkesten iyi taşımasını biliyor. Kabinede İstanbul seçimleri için en fazla çaba gösterenin bakan Süleyman Soylu’nun olduğu açık ve net. Gerek vatandaş üzerinde gerekse de seçimin sonucu belirleyecek gibi duran Karadenizliler üzerinde etki gücü oldukça yüksek. Soylu önceki akşam Arnavutköy’de Trabzonlu hemşehrileriyle buluştu. Trabzon Havalimanı’nda yapılan ‘Akıllı ol’ saygısızlığını anlattı, Kato Dağı’nda kıldıkları bayram namazının polemik konusu olması üzerine konuya açıklık getirdi. Kendisine aşırı bir sevgi gösterisi var olan Soylu’ya akıllı ol demek pek akıl karı değildi yani. Çünkü Süleyman Soylu görevini layıkıyla yaparak artık sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin bir evladı olmayı başardı.

AK PARTİ’DEN AKILLI OL TEPKİSİ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya havalimanında yapılan saygısızlığa tepki göstererek, “Sayın Bakanımıza yapılan bu hadsiz saldırıyı kınıyorum. Asıl akıllı olması gerekenler terör örgütleri ile işbirliği yapanlardır” dedi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun bu provakasyona çanak tuttuğunu belirten Revi, “Fakat bu hadsizliğe ne CHP Adayı ne de CHP'li birisi tepki gösteriyor. Görünen o ki CHP'de terörle mücadele edenlere karşı saygısızlık kurumsal bir hal almış. Benzer durum kendilerine olsa CHP'liler ortalığı ayağa kaldırırdı. Fakat bunu kendi militanları yaptığı vakit olayı gayet hoş karşılayıp bir hak olarak görüyorlar. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gece gündüz çalışarak terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele veren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya yapılan bu saygısızlığı kınamaktan aciz olan bir şahsın kamuoyunda göstermeye çalıştığı 'Uzlaşmacı' tavırların tamamen göstermelik olduğu ortaya çıkmıştır. Herkesle uzlaşacağım diyen biri ne yazık ki bütün militanlarla uzlaşı içerisindedir” dedi. Revi ayrıca, “Tüm STK’ları ve kamuoyunu terörün belini kıran İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye de ekledi.

ÇİLEYE DÖNEN BOZTEPE TRAFİĞİ...
TİSAD Başkanı Murat Çavga diyor ki, “Boztepe şehrimizin en önemli destinasyonlarından bir tanesidir. Boztepe, MÖ553 ile MÖ63 arasında, fasılalı olarak bölgeyi yöneten PERS (iran)’lerin ünlü Mitra Tapınağının olduğu, ŞEMS-İ ABAD güneşin en güzel battığı yerdir. Boztepe günümüzde Trabzon un en güzel doğal seyir terası, kenti ve Karadeniz’i en güzel izleme yeridir.(C.Eruz) Boztepe, Şehrimizin panoramik görüntüsünü ve büyüleyici gün batımı manzarasını izlemek için misafirlerimizin mutlaka uğradığı bir yerdir. Çukurçayır yerleşik nüfusunun da kullandığı yol güzergâhında olmasından dolayı yaz aylarında trafik maalesef çileye dönmektedir. Kanuni bulvarının açılması ile rahatlaması beklenen trafik sorunu için kanuni bulvarının açılış tarihine kadar bir aksiyon almamız gerekmektedir. Tur otobüsleri, münferit gelen misafirlerin araçları ve Çukurçayır’a gitmek için yolu kullanan araçlar özellikle akşam saatlerinde trafiğin kilitlenmesine sebep olmaktadır. Özellikle Haziran-Ağustos aylarında Osmanlı Camii ve Ahi Evren Dede Camii arasında kalan yolun Meydan-Çukurçayır istikametinde tek yön olması trafik sorunumuzu minimize edeceği kanısındayım. Bu konu ile ilgili yetkililerin sezon yoğunlaşmadan bir girişim yapmaları hem turizmcileri hem de Çukurçayır halkını mutlu edeceği kanısındayım. Bu sadece benim önerim. Konunun ehli kişiler tarafından çalışılarak Kısa süre içeresinde direk etkili olabilecek çözümler üretilmesi tabii ki daha sevindirici olur.”

Editör: Haber Merkezi