ŞİNİK İÇİN BULUŞTULAR
Şinik (Akçaabat) Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı Trabzon Valiliği’nde gerçekleştirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO adına yönetim kurulunda bulunan Meclis Üyesi İlker Yıldırım ve diğer ilgililer katıldı. Toplantıda Şinik (Akçaabat) OSB’deki arazi tahsisleri ve genel konular görüşüldü.

ÇÖPTEN KÜTÜPHANEYE
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, temizlik işleri müdürlüğünün böyle anlamlı bir projeye imza atmasında gurur verici olduğunu belirterek çalışanlarını kutladı. Ekiplerin bir yandan temizlik yaparak bir yandan da buldukları kitapları değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Ekim, “Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünün böyle anlamlı bir proje yürütmesi, böyle bir duyarlılığa imza atması gerçekten gurur verici. Ekiplerimiz bir yandan hizmet seferberliğine devam ederken bir yandan da çöplerde veya ücra köşelerde buldukları kitapları değerlendirerek Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiye alanında mini bir kütüphane oluşturdular. Bununla da kalmadı çalışanlarımız, öğle saatinde veya işlerinden arda kalan zamanlarda oluşturulan bu kütüphanedeki kitapları okuyorlar” dedi.

PENÇE’DE SON RAKAM
61 27 Mayıs'ta başlayan Pençe Harekatı kapsamında, bugüne kadar terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vuruldu. 27 Mayıs'ta başlayan Pençe Harekatı'nda, bugüne kadar 61 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı resmi açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde, başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı’nda toplam 61 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken, 110 mayın/EYP ve 151 mağara/sığınak da imha edildi" ifadelerine yer verildi.

SADECE TRABZON’A ÇALIŞIYOR
2011 yılında sivil havacılığa açılan Cengiz Topel Havaalanı aradan geçen 6 yıl içerisinde 2 defa kapatıldı. Bir dönem Ankara aktarmalı Türkiye’nin dört bir yanına uçuş yapılan havaalanında artık uçaklar sadece Trabzon için kalkıyor. Yetkililerin terk ettiği, tek başına sadece Trabzon seferleriyle ayakta durmaya çalışan havaalanının 2019 haziran ayı istatistikleri yayınladı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne göre haziran ayında Cengiz Topel’i 46’sı yurtdışı olmak üzere toplam 544 uçak kullandı.

Haziran ayında 46’sı yurtdışı olmak üzere toplam 544 uçuşun yapıldığı havaalanını Kocaelililer maalesef sadece Trabzon’a gidip gelmek için kullanabiliyor. Cengiz Topel’de özel turizm firmaları yurtdışına, hac ve umreye gitmek isteyen vatandaşlar için Suudi Arabistan’a uçak kaldırıyor. Her tür uçağın kullanabildiği havalimanımız neden hala sadece Trabzon’a uçuş kullanılıyor, neden bir ticari altyapı çalışması yapılmıyor merak konusu.

Editör: Haber Merkezi