KÖSEOĞLU TURLARDA
2 dönem AK Parti Trabzon Milletvekilliği yapan ancak son seçimlerde liste dışı kalan Ayşe Sula Köseoğlu, o günden beri yokluğunu hiç hissettirmedi. Öyle ki vekilliğinde ne kadar çalışıyorsa şimdi de o günden beri de koşturuyor. Kah Trabzon’da kah Konya’da kah Ankara’da karşımıza çıkıyor. “Ben AK Parti’de ev sahibiyim” sözünün hakkını sonuna kadar veriyor. Önceki gün gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları Kongresi’nde gördük onu en son. Ankara temasları ve kulisleriyle birlikte zaten sıkı olan parti içini ilişkilerini daha da sağlamlaştırıyor. Önümüzde yerel seçimler olunca da bu performansı ile Köseoğlu’nun adı Büyükşehir Belediyesi ile anılıyor. Yeni dönemde güçlü kabine, güçlü meclis, güçlü belediyeler hedefleyen AK Parti’de önemli isimlerin görev alması bekleniyor. Köseoğlu’nun da bu isimlerin başında geldiği hem Trabzon kulislerinde hem de Ankara nezdinde dillendiriliyor. Köseoğlu’nun dün sosyal medya hesabından Erdoğan’ın fotoğrafını paylaştığı ve “Dün de, bugün de, yarın da; tüm yüreğimizle ve cesaretimizle...” notunu düştüğü görüldü.

GENÇ’TEN ‘ASİL’ HAREKET
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten örnek davranış. Hayvanların şiddet görüp ötekileştirildiği günümüzde Başkan Genç hayvan sevgisi aşılayacak bir görüntü paylaştı. Kucağında Van Kedisi ile poz veren Genç’in paylaşımı şu şekilde: “Kucağımdaki bu Van kedisi daha önce 3 kez sokağa terkedilmiş, birçok yerinden yaralanmış ve hastalanmış. TRAHAYKO derneğimiz bulmuş. Biz de sahiplendik. İsmini de Asil koyduk. Sevgi ve muhabbetle kucakladık onu. Evimizin neşe kaynağı oldu. Bu masum canlıların yaradılış gayesine uygun yaşayabilmesi ve sevgi ile büyüyebilmesi için gösterdikleri olağanüstü gayretten ötürü TRAHAYKO derneğimize çok teşekkür ediyorum.” Genç’in bu paylaşımı sosyal medyada övgü ile yorumlandı.

CHP’DE KURULTAY YOK
CHP'de 24 Haziran seçimleri sonrası kurultay yapılmasını isteyen parti içi muhalifler delegelerden imza toplayarak Genel Merkez'e teslim etmişti. Partiden yapılan açıklamada imza sayısının kurultay için yeterli olmadığı belirtilmiş, kurultay için ıslak imzaların teslim edilme süresi de dün dolmuştu. CHP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre muhaliflerin sunduğu Noter onaylı imza sayısı 618'di. Bu kişilerden 31'inin imzasını çekti, beşinin istifa etmiş olduğu, dördünün mükerrer nitelikte bulunduğu, dördünün fotokopi evrak olduğu saptadı. Beş imza ise gündem maddesi eklenmediği için yok hükmünde sayıldı. Toplam 569 imza sayıldı. Bu durumda kurultay yapılmayacağı bildirildi. Olağanüstü kurultay talebinde bulunan muhaliflerden de flaş bir açıklama geldi: “Olağanüstü kurultayı yapmamak için sayılarla oynanmaktadır.”

TTSO’NUN MİSAFİRLERİ
Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO'dan yapılan açıklamada, Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir'i makamında kabul eden TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hacısalihoğlu'nun Trabzon'daki yatırım olanakları hakkında bilgi verdiği ziyarette, Belçika'daki Türk ve yabancı iş adamları ile iş biriliği konusunda görüş alışverişinde bulunularak karşılıklı temasların sürdürülmesi kararı alındı.

2 BİN 365 ÖĞRENCİ ALACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onaylamış bu 20 üniversite içerisinde Trabzon Üniversitesi de yer almıştı. KTÜ’den bazı bölümlerin geçişinin olduğu Trabzon Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alacağı duyurulmuştu. ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda Trabzon Üniversitesi’nin kaç öğrenci alacağı ve bu sene açacağı bölümler de belli oldu. Trabzon Üniversitesi, 4 Fakülte ve 4 Meslek Yüksek Okulu ile 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılına başlayacak. İlk öğrencilerini kabul edecek olan Trabzon Üniversitesi’ne bu sene 2 bin 365 yeni öğrenci alınacak.

Editör: Haber Merkezi