ATATÜRK’LE ALIP VEREMEDİĞİN Mİ VAR CORA?
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti Milletvekili Salih Cora’nın açıklamalarına tepki gösterdi. Kaya’nın açıklamaları şöyle: “Cora paylaşımında ‘Bugün ülkemizde iki tarihi olay yaşandı. Birisi Sayın Cumhurbaşkanı RT Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul İzmir arasını 3,5 saate indire İzmir-İstanbul otoyolu hizmete açıldı. Diğeri ise aynı saatlerde Kılıçdaroğlu tarafından 3,5 metre uzunluğundaki Atatürk heykelinin açılışı gerçekleştirildi’ demiştir. Bu üslup olgun bir siyasetçiye asla yakışmayan bir üsluptur! Sayın Cora, ne ile neyi karşılaştırdığının farkında bile değildir!

Bir yandan aklınca muhalefeti, bir iş yapmamakla eleştirirken, bir yandan da ülkemizin kurtarıcı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü küçümsemeye çalışan bir tavır içerisinde olduğunun farkında mıdır? Sayın Cora, sizin bu ülkenin kurtarılmasına ve kurulmasına önderlik eden büyük önderimiz Atatürk’le bir alıp veremediğiniz mi vardır? Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun Atatürk heykeli açması sizi neden rahatsız etmektedir? Atatürk olmasaydı ne yol yapacak vatanımız, ne yolumuz, ne de onurumuz olurdu, bunu bir türlü anlayamıyorsunuz değil mi?”

BBP ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, “Cumhurbaşkanı denilince bize Allah gibi geliyor” sözünü sarf eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’a ateş püskürdü. Ağar’ın sözlerini “şirkte son nokta” diye tarif eden Aksu, “Müslüman olan herkes buna tepkisiz kalmaz ama aramızda süslümanlar okur geçer gıkını çıkaramaz. Olmaz olsun böyle vekil! Allah’ın gazabı üzerinize olsun” ifadelerini kullandı.

BAYRAM TURAN İDDİALI
CHP’de bir yandan il kongresi konuşulurken diğer yandan ilçelerde de Akçaabat öne çıkıyor. Akçaabat’ta 4 aday boy gösterirken adaylardan aynı zamanda il başkan yardımcısı olan Bayram Turan hayli iddialı. Çalışmalarına şimdiden başlayan Turan partinin eski isimleri, delegeleri ve gençleriyle istişare hâlinde. Turan, “Akçaabat’ta CHP’nin heyecanını hissettireceğim. İlçede birinci parti olmak için hazırız” dedi. 4 ismin birleşip birleşmeyeceği konusunda Bayram’ın görüşü ise şöyle: “Birleşmek için elimizden geleni yaparız. Ancak ben ilçe başkanı olduğumda herkesi kucaklayacağım. Asla bir ayrım yapmayacağım. Dolayısıyla seçilirsem aslında birleşmenin adresi de olacağım.”

MUHTAR KIZDI
Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can, randevu talep ettiği hâlde görüşemediği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu eleştirdi. Muhtar Can, “Belediyecilik gönül işi deyip size oy vermiş milletin sıkıntılarını dertlerini beş kez randevu talep etmemize rağmen ‘yoğunum’ diyerek kabul etmeyen, lâkin kendini çift maaş alacak müdürlüklere getirecek kadar hızlı başkanlarımızı Allah’a havale ediyorum” dedi.

ÇEBİ VAKFI HER YERDE
Çebi Vakfı, Araklı Çamlıktepe’de sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ev eşyası olarak 6 buzdolabı, 8 çekyat ve diğer eşyaları temin ederek ulaştırdı. Çebi Vakfı Genel Sekreteri Ayşe Çebi’nin Çamlıktepe’de selin yaşandığı bölgede yaptığı inceleme sonucunda ev eşyası ihtiyaçları tespit edilen ailelerin ilçe merkezinde taşındıkları kiralık evlere iletildi. Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin katkılarından ve yardımlarından dolayı Çebi Vakfı Genel Başkanı Tayfun Çebi ve yönetim kuruluna teşekkür ederek Genel Sekreter Ayşe Çebi’ye plaket verdi. Programa Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de katıldı.

ÜNLÜLERDEN DAVET VAR
Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında Trabzon’da oluşturulan örnek bahçelerde yarın yapılacak fındık hasadı için çeşitli kesimlerden ünlü isimler sosyal medya üzerinden davet de bulunuyorlar. Trabzon Ticaret Borsası tarafından örnek bahçelerden Yomra’nın İkisu mahallesinde Ömer Ustaömeroğlu’na ait arazide yarın saat 15.00’de TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımı ile “Ekonomik Fındık Hasadı Töreni” yapılacak.

Hasat öncesinde başta TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu olmak üzere değişik kesimlerden birçok ünlü “Bahçeye Gel Bahçeye, Dolu Fındık Bulursun” sloganı ile hasat etkinliğinde buluşma çağrısı yapıyorlar. Çağrı yapan isimler arasında Gençlik ve Spor eski bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Trabzonspor’un başarılı futbolcularından Abdülkadir Parmak ve Hüseyin Türkmen, ses sanatçıları Sinan Yılmaz, Zeynep Başkan, Ekin Uzunlar ve Pelin Karaağaçlı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TTSO Başkanları Şadan Eren ile M. Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanları Sebahattin Arslantürk ile Eyyüp Ergan’da yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi