ELEŞTİRİLERİ İLETELİM!
Tüm Türkiye’de olduğu gibi dün Trabzon’da da geniş çaplı koronavirüs denetimi gerçekleşti. Genelge kapsamında Trabzon’da dün sabah saatlerinden itibaren denetimler başladı. Atatürk Alanı’nda şehrin üst yönetiminin de katıldığı geniş çaplı denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerin salgınla mücadele konusunda katkısının büyük olacağı kuşkusuz ancak dün, gün boyu telefonumuz da susmadı. Arayanların çoğu denetimlerdeki kişi sayısının oldukça fazla olduğunu belirtip o kadar kişinin bir işletmeye girdiğinde sosyal mesafenin korunamaz olduğu eleştirilerini dile getirdi. Bu eleştirileri biz de muhataplarına iletmiş olalım.

DEMİRTAŞ’IN SERZENİŞİ
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş zaman zaman kendi partisinin yönetiminde olan bakanlıklara da yaptığı çıkışlarla dikkat çeken bir isim. Demirtaş turizm konusunda da haklı serzenişte bulundu ve dedi ki: “Ege- Akdeniz havalimanlarında turistler çikolatalarla çiçeklerle karşılanırken Karadeniz bölgesi yayla havası mı alıyor? Turizm dernekleri ne iş yapıyor? Turizm İl Müdürlüğü’nün çalışması var da biz mi bilmiyoruz.

Valiliğin, belediyelerin ne gibi çalışması var? Yoksa bölge turizm sahipsizliği mi yaşıyor? Şimdi derler ki sen şikâyet makamı değilsin, demek ki olmuyor ki dert yanıyorum. Çalışan maaşını ister, tedarikçi parasını ister, mal sahibi kirasını ister. Herkes bir şey istiyor, bunaldık. Vekillerimiz fındık için uğraştı ve sonuç aldı, Allah razı olsun. Ama turizm için kim ne yapıyor. Armut piş ağzıma düş ile bu işler olmaz.” Demirtaş’ın bu isyanına kulak vermek gerek.

İNCE’YE CEVAP!
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu, parti kuracağı öne sürülen Muharrem İnce ile ilgili paylaşımda bulundu Zorlu’nun paylaşımı şöyle: “Sayın Muharrem İnce belli ki Cumhurbaşkanlığı adaylığındaki yüksek egon tavan yapmış, artık ikinci adam olmak sana yetmez. Dikkate alınmak istiyorsun. Buraya kadar anlaşılabilirsin fakat anlamak istemediğin artık sevilmiyorsun ve bir takım partiden uzaklaşan arkadaşların dolmuşuna geliyorsun.

Başarılı olamayacağın aşikâr da cumhuriyet beklentimize zarar vereceksin. Gel bu fantezini ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraya ertele. Sonrasında zaten kaybedersek ülkeyi zor günler bekliyor. Hesaplaşmanı o zaman yap. Eğer şimdi yapmakta kararlı isen seni Cumhur İttifakı’na destekle suçlayacaklar ve öyle de yaptığın kanısındayım. Alacağın yüzde 2 oyun sana faydası olmayacak da şeriat hayalleri kuranlara olacağı malum. Gel ertele bu sevdanı.”

BAŞKAN TARIM TAKDİR GÖRDÜ
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, eski il ve ilçe başkanlarına kongrelerde görev yapmaları konusunda çağrıda bulundu ve bu çağrı hem karşılık buldu hem de takdir gördü. Tarım bu çağrı ile ilgili bakın neler söyledi: “Eski il başkanlarımızın tümüne ve bazı ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımıza ilçe kongrelerinde görev vermemizin ve hepsinin de bu talebimize olumlu cevap vermesinin mutluluğunu yaşamış bulunmaktayız.

Benim hepsine göstermiş olduğum sevgi ve saygının kendilerine tüm teşkilat mensuplarımca gösterilmesi teşkilatçılık anlayışımızın gereğidir. Liderimizin etrafında kenetlenip birbirimizi her zamankinden daha çok sevmemiz coğrafyamızdaki kaderimiz için olmazsa olmazımızdır. Böyle bir teşkilatın mensubu olmaktan gurur duymaktayım.”

DEREYİ BULANDIRMAYIN
Son günlerde artan koronavirüs vakalarının ardından hastanelerde kapasitelerin dolduğuna dair ifadeler dikkat çekmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu iddiaları çürüterek, “Kovid-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır” dedi.

Sağlık Bakanı Koca’nın bu açıklamalarının ardından biz de diyoruz ki bu tarz iddiaları ortaya atıp da dereyi bulandırmayın. Sağlık Bakanlığı’nı bu gerçek olmayan gündemle meşgul etmek yerine bu günlerde sağlık çalışanlarına destek olmak zorundayız.

Editör: Haber Merkezi