BÜYÜKŞEHİR’DE AK PARTİ ORTAHİSAR’DA MHP
AK Parti teşkilatının 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerde de ittifak yapılabileceğinin ardından gözler Trabzon’da nasıl bir ittifak yapılacağına çevrildi. Trabzon’da ittifakla birlikte Büyükşehir için AK Parti’li bir ismin destekleneceği Ortahisar için ise MHP’li bir ismin öne çıkartılacağı iddiası gündeme geldi. Buna göre MHP’- den, AK Parti’nin de desteği ile birlikte aday olarak çıkacak isimler arasında eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Belediye Meclisi Üyesi İsmail İnan ve eski İl Başkanı Nihat Birinci’nin isimleri ön plana çıktı. Bakalım yereldeki bu iddia karşılık bulacak mı?

CHP’NİN MAİLİ!
CHP Trabzon İl Başkanlığı’ndan dün mail adresimize gelen İl Başkanı Güzide Uzun imzalı açıklama Trabzon’un sıkıntıları dururken ‘bu da neyin nesi’ dedirtti. CHP’- den gelen mailde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yöneltilen 9 soru yer alıyordu. Bunları zaten yaygın medyandan takip ediyoruz Sayın Uzun, sizden Trabzon’un ve bölgenin sorularına değinen açıklamalar bekliyoruz. Emin olun çok şey istemiyoruz.

MİLLİ HASSASİYET
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’da hangi sosyal olay olsa bunun içinde yer alıp sorumluluk hissi ile icraatlarda bulunuyor. Son olarak bugün Milli Takımımız Rusya ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Başkan Gümrükçüoğlu yine teknolojiyi kullanarak halkın maça katılımını arttırmaya çalışıyor. Euro 2024 adaylığı için belediyeye ait reklam alanlarını kullandırtan Başkan bugünkü maç için özel bir video hazırlatarak sosyal medya hesaplarından paylaştı. Gümrükçüoğlu Fenerbahçe maçı öncesinde olduğu gibi milli takımımızın Rusya maçı öncesinde de taraftarları stada ücretsiz olarak taşıyacaklarını açıkladı. Akyazı’daki Medikalpark Stadyumu’nun çevresinde yine belediyenin sorumluluğu olmamasına rağmen çevre düzenlemeleri yapıldı. Tüm bu çalışmalar gerek taraftarlar gerekse milli takım idarecileri tarafından takdirle karşılandı.

SAHİ NEDEN AÇILMIYOR?
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya soru önergeleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Milletvekilliğinin hakkını vermek adına Trabzon’un sorunlarını Ankara’ya taşıyan Kaya şimdi de Trabzon’da faaliyete geçmeyen Bölge Adliye Mahkemesi ile ilgili sert bir çıkış yaptı. Kaya, “Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi neden açılmıyor?” diyerek Bölge Adli Mahkemesi’ne Başsavcı, Başsavcı, katip, yazı işleri görevlileri, hizmetliler ve şoför atandığına ancak yargıç atanmadığına dikkat çekti. Bakalım Kaya’ya ne cevap gelecek.

GEÇMİŞ OLSUN AKGÜN
Selim Pastanesi Sahibi Selim Akgün geçtiğimiz günlerde büyük bir tehlike atlattı. Aracı ile trafikte ilerlerken kaza geçiren Akgün adeta facianın eşiğinden döndü. Fotoğrafta da görüldüğü gibi Akgün büyük bir kazayı ucuz atlattı. Trabzon’un sevilen yüzü Akgün’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi