ONLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR
Demir yolunda güzergah tartışması gündeme oturunca doğal olarak herkes görüşünü belirtti ve ortak akıl Trabzon-Erzincan hattının bölgeye tam katkı sunacağı noktasında buluştu. Trabzon bu konuda sesini gür şekilde çıkarttı ve şimdi sıra iktidar milletvekillerinde ve bakanlarda. Aynı zamanda bu demir yolu hattında yer alan illerin yöneticilerine de büyük görev düşüyor. Gümüşhane ve Erzincan da taşın altına elini koymalı ve demir yolu güzergahının artılarını anlatmalı. Bu konuda harekete geçilmeli. Gümüşhane ve Erzincan’daki yetkililerin de Trabzon ile ortak görüşte olduklarını biliyoruz ama bu fikirlerini yüksek sesle deklare etmeliler.

İTTİFAKTA ÇATLAK VAR!
Beşikdüzü Belediye Meclisi İYİ Parti Üyesi Serkan Faiz son dönemlerde ittifak ortakları olan CHP’li belediye yönetimine sert eleştirilerde bulunuyor. Faiz bakın Beşikdüzü belediye yönetimi ile ilgili neler söyledi: “Bir ilçe belediyesi düşünün; borçlu hatta borcu yıllık bütçesinin beş katı oranında. İlbank’tan gelen katılım payı ise her ay ters bakiye olarak işliyor, kredi taksitlerinin üçte ikisini ödeyemediği gibi maaş ve piyasa borçları da birikmeye devam ediyor. Bahsi geçen ilçe belediyesinin sınırları dahilinde ve sözleşme gereği tarafı olduğu 27 katlı otel rezidans projesi var, bağlı bulunduğu ilde çalışan tek teleferik tesisi mevcut ve tesisin yaşam alanı gibi yerlerinde inşaat yapım işleri sıkıntılı olarak devam ediyor. Bunların yanı sıra birçok belediyede olmayan makine parkı var ama lastikten parça eksikliğinden, pandemiden (!) çalışamıyorlar. Velhasıl var da var. Gel gör ki; belediye başkanı çok çalışmış gibi pandemi zamanı toplanamayan meclisine Ağustos ayı tatili verdi fakat Büyükşehir meclisini kaçırmadan katıldı.”

Bu sözlerin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Faiz’e şöyle cevap verdi: “Millet ittifakının seçilmiş meclis üyesisiniz buradan eleştirmek yerine çözüm önerseniz daha iyi olmaz mıydı?”

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Üyesi Davut Çakıroğlu da Faiz’i cevapsız bırakmadı: “Değerli kardeşim, bu yol arkadaşlıkları yapılırken bir takım sorunlar biliniyordu ve birlikte çözüm bulmak amacıyla ittifaklar oluşturuldu. Çözümsüz gibi görülen sorunları olan ve senin de vurguladığın birçok sorunu çözmek için gayret gösteren, bu yükün oluşmasında dahili olmayan Ramis Başkana karşı daha yapıcı olmalıyız.”

Serkan Faiz’e eleştirilerin odağındaki Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun da cevap vererek, “Serkan Faiz her şeyi yakından bildiğin ve bu kararlarda olduğun halde beni ve belediyemizi sistemli olarak yıpratmaya çalıştın. Amacın ne?” dedi.

Serkan Faiz daha sonra, Belediye Başkanı Uzun’a cevaben, “Bizim amacımız en başında belli idi. Hep birlikte “Kararlı Başkan Huzurlu Beşikdüzü” diyerek çıktık bu yola. Ne yazık ki ne bir karar alabildin ne de huzur bıraktın Sayın Başkan. Yaptığım öz eleştiri güzel ilçemin kurtuluş reçetesidir. Bize gereken cevapları bu platformlardan değil hizmet üreterek vermenizi beklerdim. Mademki benim bu eleştirileri bu mecralardan yapmam sizin nezdinizde doğru değil; eleştirdiğiniz şeyi yapmamanızı dilerdim” ifadelerini kullandı. Bakalım bu işin sonu nereye varır.

HAYRETLE KARŞILIYORUZ
Belediyelerin basın birimlerindeki çalışanların iş yaptıklarını ispat etme çabasından mıdır ya da her gün gazetede yer almak istendiğinden midir bilmiyoruz ama bazı gelen haberlere bakınca bu kadar da olmaz diye hayretle karşılıyoruz. Öyle haberler servis ediliyor ki; ya kırılmış bir oturağa belediye çalışanı kaynak yapmış onu yolluyorlar, ya sokaktaki dostlarımız olan hayvanlara su vermişler onu yolluyorlar ya da itfaiye bir yangının söndürmüş onu yolluyorlar. Ya da belediye başkanının vatandaş için çok da önemli olmayan bir açılışa katılışının fotoğrafını servis ediyorlar. Bunların zaten belediyenin rutin işleri olduğunu basın birimindeki arkadaşlara iletmiş olalım. Vatandaş belediyelerin hakikatli çalışmalarını görmek istiyor, yoksa sizin servis ettiğiniz bu tarz rutin işlerle kimse ilgilenmiyor.

AKÇAKÖY ŞİKÂYETÇİ
Akçaabat’ın kalabalık mahallelerinden olan Akçaköy’deki vatandaşlar atılan çöplerden ve bu çöplerin temizlenmemesinden huzursuz. Vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi: “Bu işin yapan arkadaşlara ve memurlara devlet bu araçları temiz köy havası almaları için mi veriyor? Neden kaldırımlara cadde ve sokaklara atılan pisliklere cezai müeyyide uygulamıyorlar?”

Editör: Haber Merkezi