HALEL GELMESE BARİ
Ortahisar Kaymakamlığı ve Ortahisar Belediyesi yeni adresine taşındı. Ve yeni binaların etrafında da peyzaj çalışmaları devam ediyor. Bu paralelde Ortahisar Kaymakamlığı’nın sol çaprazında yer alan ve Ortahisar Mahallesi’ni çevreleyen kale surlarının dibinde birkaç gündür çalışma yapıldığını görüyoruz. Bu çalışma tarihi surlara inşallah halel getirmez. Yoksa daha sonra bu iş sıkıntı doğurur. Biz dikkat çekmiş olalım.

KAPTAN BELLİ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi hafta sonu gençlerle bir araya geldi. Bu buluşmada çekilen bir kareyi İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş kişisel sosyal medya hesabından “Bizim kaptanımız belli” notu ile paylaştı. Yaklaşan kongreler öncesinde AK Parti İl Başkanlığı için bir çok isim gündeme gelirken Demirtaş bu paylaşım ile bir anda gündemi değiştirdi. Revi’nin kaptanlığı demek ki Trabzon’da destek görüyor. Bakalım önümüzdeki günler nelere gebe olacak.

SIKINTININ ADRESİ…
Geçtiğimiz Cuma günü bu satırlardan şehirde yaşanan doktor eksikliğinden bahsetmiştik. Okuyucularımızdan bu konuda baya geri dönüş aldık. Ancak bazı okuyucularımız haklı olarak bize şu soruyu yöneltti: Mevzu bahis hastane Diş Hastanesi mi yoksa KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi mi diye? Hemen cevaplayalım sıkıntının adresi KTÜ. Diş Hastanesi’nde böyle bir sıkıntı mevcut değil ve orada güzel de işler çıkartılıyor. Umarız KTÜ’deki sıkıntı da kısa zamanda aşılır, vatandaşın sitemi son bulur.

PANSUMAN TEDBİR NEYE YARAR?
Üniversite hastanelerinde yaşanan sıkıntılar Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde de dikkat çekmişti. Hatta hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devri için de çalışmaların başladığı biliniyor. Tüm bunlar olurken Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu tarz sıkıntı yaşanan hastaneler için ek ödenek çıktığını duyurdu. İyi, güzel de ek ödenek sorunu ne kadar çözer. Pansuman tedbir değil kalıcı çözüm bu hastaneler için. Bunu idrak etmek çok zor olmasa gerek.

KURULUŞTAN KURTULUŞA SÖĞÜT’TEN ÇANAKKALE’YE
İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Kuruluştan Kurtuluşa -Söğüt’ten Çanakkale’ye” projesi kapsamında bugün Trabzon’dan 30 gazeteci yola çıkıyor. Gazeteciler Bilecik’ten Ankara’ya kadar birçok noktada ziyaret gerçekleştirip Osmanlı Devleti’nin izlere bırakmış olduğu tarihi, kültürel, sanatsal, politik ve sosyal izleri Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Ankara ziyareti ile yerinde inceleyecek.

TEKATAŞ’IN TALİMATLARI
Sosyal medyada gördük TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Yıldızlı’da meydana gelen arızanın giderilme çalışmalarını yerinde takip etmiş. Tekataş’ın ziyaretle ilgili paylaşımı şöyle: “Vatandaşlarla hasbıhal ederek Başkanımızın selamını ilettik. Sorunları dinledik. Tıpkı Kaşüştü’nde gereksiz olduğunu tespit ederek cazibeli akış sağladığımız ve iptal edip ciddi bir elektrik tasarrufu sağladığınız terfi gibi, yine gereksiz olduğunu düşündüğümüz terfi merkezinin incelenerek kaldırılması ve cazibeli akış sağlanması talimatını verdik.” Tekataş’a göre verdiği talimatlar şehrin hayrına. Bakalım bu talimatların şehre yansıması nasıl olacak? Bekleyip göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi