AKYAZI SPOR KOMPLEKSİ İSE…
Akyazı niçin yapıldı? Amaç yalnızca Trabzonspor’a stat yapmak mıydı yoksa orayı bir spor kompleksi hâline getirmek miydi?

Evet, orası bir spor kompleksi olarak düşünüldü ve yapıldı. Şimdi yapılması gereken şehrin sporunu burada toplamaktır.

Eğer Yavuz Selim Stadı gerekli ise zamanında neden yıkıldı? Tamam, belki birileri aynı alanda yeniden Yazuz Selim’in yapılmasını istiyor olabilir ama bu derin şekilde tartışılmalıdır.

Belki, Yavuz Selim yeniden yapılır belki yapılmaz ama dediğimiz gibi eniden yapılacaksa neden yıkıma izin verildi? Bunu da birileri açıklasın. Ondan sonra tartışalım yeniden yapıp yapmamayı.

EKİM’İN TEŞEKKÜRÜ VE VEFA
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Eski Başkan Şefik Türkmen döneminde düzenlenen 2. Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu’nun basılan bildiriler kitabını belediye meclis üyelerine takdim etti. Ekim burada yaptığı konuşmada başta Eski Başkan Şefik Türkmen’e teşekkür ettiğini söyledi. Bu teşekkür, Türkmen’e yapılan haksızlığı telafi eder mi bilemeyiz.

Çünkü sempozyum Türkmen’in büyük gayretleri; kültür, sanat ve tarihe dair öngörüsüyle tertip edildi. Ancak basılan kitapta Türkmen’in ne adı vardı ne sanı… Açılış ve kapanış konuşmasına dahi yer verilmemişti. Ekim, o dönem başkan değildi ancak o dönemin etkinliğinin çıktısı olan tam metin kitabının girişine yazısını koydu. Ekim şimdi “başta” Türkmen’e teşekkür ediyor.

Peki, Başkan Türkmen ne diyor: Benim “Başkanlığım döneminde yapılan ancak çeşitli sebeplerle basımı gecikerek daha sonraya kalan ikinci sempozyumun kitaplarında en azından sempozyumu açış konuşmamın yer alması bir vefa ifadesi olurdu yönündeki düşüncemi de burada belirtmek istiyorum.”

ALPER ÇİFTİ PEK FAAL
Trabzon Emniyet Müdürlüğüne atanan Metin Alper gibi eşi Kezban Alper de pek faali bir isim olarak öne çıkıyor. Kezban Hanım şehre gelir gelmez ziyaretlere başlarken dün Trabzon Emniyet Müdürlüğünce şehit yakınına yapılan ziyaret duyuruldu.

Duyuruda şunlar kaydedildi: “Trabzon Emniyet Müdürümüzün eşi Polis Eşleri Derneği Trabzon Şube Başkanımız Kezban Alper, müdür yardımcılarımızın eşleri ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü görevlilerimiz ile birlikte; Mardin Emniyet Müdürlüğünde görevli iken 03.09.1990 tarihinde yaşanan trafik kazası sonucu şehit olan Polis Memuru Mehmet Erdem’in eşi Songül Erdem’i evinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli iken 13.09.2012 tarihinde şehit olan Polis Memuru Sinan Aras’ın eşi Selda Aras’ı iş yerinde ziyaret etti. Şehit ailelerimizin bizlerin baş tacı olduğunu ve bu vatanın şehitlerimize minnettar olduğunu söyleyen Alper, her zaman onların yanlarında olduklarını ifade etti.”

EMEK KAZANCA DÖNÜŞÜNCE…
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr, kültür mantarı yetiştirme serasını ziyaret etti. Bekâr ziyareti şöyle duyurdu: “Ortahisar ilçemiz, Çağlayan Mahallemizde seralarda kültür mantarı yetiştiriciliği yapan Temel Kukudaşoğlu’nun seralarını, Tarım İlçe Müdürümüz Bülent Bayrak’ın daveti ile başta Ortahisar Kaymakamımız Tolga Toğan, İl Tarım Müdürümüz Cahit Gülbay, Jandarma Komutanı Osman Erdoğan, Tarım İlçe Müdürümüz Bülent Bayrak, Çağlayan Mahallesi Muhtarımız Âdem Yılmaz, Tarım İlçe Müdürlüğümüzün elemanları ve çiftçilerimizle birlikte ziyaret ettik.

Gayret ve emeğin kazanca nasıl dönüştüğüne bir kez daha şahit olduk. Bu genç girişimci çiftçilerimize devlet teşvik desteği vermelidir. Bu insanların, bu güzel gayret ve çabalarının karşılıksız bırakılmaması gerekir. Bizler de imkânlarımız dâhilinde katkı sunmaya devam edeceğiz. Sayın Temel Kudaşoğlu ürünün bereketli kazancın bol olsun.”

Editör: Haber Merkezi